Použití ztraceného bednění do základů

Profilova fotka
Budeme mít základavou desku dalo by se říct "stejně s trávnou". Je nutné použít dvě řady ztraceného bednění do země (do pásů)? Nešlo by to jen celé zalít betonem? Děkuji :-)
Odpovědět
@117andrea117 Určitě šlo, vyjde vás to sakra dráž, bo tam padne mnohem víc betonu. Ale tohle máte mít pořešené v projektu.
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 Tak v projektu máme právě ty 2 řady betonu. Ale ztracené bednění také musím vylít betonem přeci :-)
Odpovědět
@117andrea117 Samozřejmě, že musíte i ZB vylít betonem, ale je ho mnohem méně. Spočítejte si to, uvidíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 Určitě to propočítáme. Děkuji :-)
Odpovědět
Urcite bych ho dal, kdybys to chtěla jen vylit, na to by se muselo zase dělat bedneni a to taky dost stoji a je to pracne. ZB jen "naskládáš" a zaliješ..
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně - je to kvůli úspoře betonu. ztracené bednění pak někdo lepí třeba i jen pěnou. A nezapomenou na případná železa :)
Odpovědět
Profilova fotka
A hlavně ty dvě řady ztraceného bednění hned můžete zateplit z přesahem 10 cm přes to ztracené bednění a potom vylejete desku.Další úspora ve stavbě bednění.U mě to vidíte http://www.modrastrecha.cz/blog/dream... A to jsem ani ten polyester nekotvil.Pouze lepil pěnou na sokl PERI BOND.
Odpovědět
Dle mě je lepší vyšalovat klasickým bedněním. Úspora při použití ztraceného bednění nebude žádná, spíše naopak - půjčení železného bednění + jednodenní práce party chlapů (pokud nemáte nic extra složitého, tak 4 lidi za den v pohodě bednění sestaví - a to i lajci např z rodiny) Vás vyjde daleko méně než lepit základy ze ztraceného bednění (což si taky uděláte sami, pokud jste trošku zruční). Protože cena ztraceného bednění je šílená a když vezmu i funkční vliv, tak monolit beton je daleko kvalitnější než prolévání betonové formy betonem. U ztraceného bednění můžete jak píše dreambox rovnou zateplit, ale nevím tedy jak se při ztraceném bednění řeší armokoš v základech?... Nicméně co mám zkušenost já, tak se stejně zatepluje i první šár a tak se zatepluje až po vystavění obvodovek (druhý šár se o zateplení přesazuje a tím vznikne po zateplení soklu rovina na stěně).. Tímpádem doporučuji klasické bednění, které půjčíte v každých větších stavebninách a po pár dnech po zalití můžete odrazit a vrátit..
Odpovědět
@dreambox Dobrý den, mám dotaz k tomu zateplení soklu. Jak budete řešit hydroizolaci na tom kousku polystyrenu, který je nad nopovkou? Máme to podobně a stále nevíme, jak to vymyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
Polystyrén je určen přímo do země.Natáhnu omítku až k té mopovce,spíše pár cm pod ní.Na konec mopovky příjde zakončovací lišta.
Odpovědět
Profilova fotka
@doog Já jsem řešil armaturu jednoduše.Polystyrén jsem přesadil o 10 cm nad ztracené bednění.Úprava pod deskou byla celkem 20 cm.Armatůra šla až přes to ztracené bednění.Po celé ploše se armatůra vypodložila.A celé se to zalilo.Tam problém tedy nevidím.
Odpovědět
@dreambox Aha, ano asi i tak to jde, to mě nenapadlo :-) Protože jsem to ani nikde neviděl, netroufám si ale říct jak je pracné protahovat armokoše v základech skrz ztracené bednění - to by jste spíš mohl poreferovat vy i třeba pro mě (rád si rozšířím obzor :-) ), karisítě nad jsou mi vcelku jasné.. Jen mi trochu nesedí to, že máte přesazeno jen 10cm nad bednění. Správně by mělo být 10cm až 15cm pro desku (ta by měla být až nad bedněním aby byla monolitická) a já například mám ještě 25 cm (celý první šár). Nepochopil jsem tedy, jestli těch 10cm v přesahu máte pro vylití desky (vpodstatě XPS vám dělá šalování desky) nebo je to přesah pro první šár? tam mi přijde 10 cm zase málo když standart výška cihly je dnes 25cm - předem díky za upřesnění. Mě osobně přijde jednodušší (a určitě levnější) klasické šalování plechovým bedněním z půjčovny (případně pokud jdu jen něco málo nad terén, tak klidně překližkou) ale 100 lidí 100 chutí a každému vyhovuje něco jiného.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?