Příští pondělí by měla dorazit firma a měli bychom začít stavět. Je tu ještě někdo, kdo chce do konce roku stihnout hrubou stavbu, střechu a okna?
My budeme stavět z ytongu. Dům je naprojektovaný jako nízkoenergetický.
@ykram No tak to jsem ráda, že nejsme sami:) Tady jsou holky hrozně rychlé:) My jsme měli smůlu snad na všechno... Ale teď už mám pocit že se to hýbe... A vy jste měli problém taky s oknama? Nebo proč jste čekali? U nás hlavně neexistuje, aby se dělalo něco vevnitř aniž by byl dům zabezpečený...
@granda Právě že bydlíme teď tak po rodičích, nechtělo se nám shánět si podnájem a říkali jsme si, že to bude brzo hotové. Taky jsme si říkali, že se nám peníze budou hodit. Ale už se to vleče.
@sonik05 no zatim si to vysekaji a tak.. tak jeste nebudou svaret.. od pondeli bude tepleji,, uplnek je ve ctvrtek, tak uz se pak otepli a bude pekne...
@ganna tak nějak jsem to myslela ;-) jinak musím říct, že máte krásný domeček. Také bych klidně šla do takového moderního, ale v naší zástavě by to asi nedovolili, tam jsou samé podobné našemu ;-)
@sonik05 op je zkratka pro obytny prostor, takze obyvak, kuchyn a jidelna. Stejne i ty kaminka budou nejdriv 2013 na krb se mozna taky dostane, ale kdy....
@ganna op je obývací pokoj? ;-) nebo jak jsi to myslela. Nám krb přijde právě také moc drahý. Zatím si ale nechcem nosit "boredel" ze dřeva domu, tak zkusíme bez krbu. Když jednou zatoužíme po krbu, tak ho doděláme ;-)
@granda tak držím na pondělí palce, nám to v pondělí vodař musel zrušit, protože bylo na nule a ke svařování trubek musí být prý alespoň 5°C nad nulou, takže snad dorazí další pondělí ;-)
tak milé dámy.. dneska jsem domluvila vodu,, dojedou v pondělí a začínáme.. o víkendu dozdíme věci v koupelknách a jdeme na to.. to se teěším.. jen by mohlo byt tepleji,, ale zatopíme v garaži a bude dobře.. to se těším...
@chimny Neboj, nejsi sama - když sonik05 tuto diskuzi zakládala, tak my už měli základovku a několi řad cihel a ostatní se teprve chystali kopnout. HS byla hotová na začátku října a od té doby jen vymrzáme - a ostatní už jsou před námi. Taky jsme se "zadrhli" na oknech, od nichž závisí nástup všech dalších profesí....
@sonik05 jen na vytapeni op, krb je nan nas moc drahy tak jsme vybrali kvalitni kaminka za 30.tis Jotuly, ty se nam libi a jsou to Nori co je ze severu je vzdy fain. Pro maleho mame skoro veschno bud Svedske, Danske a jsme spokojeni hezky design a kvalitni veci. Dokonce ted mi manzel psal, ze ty okna co jsme vybrali jsou Svedske, tak to vypada ze mame nejakou uchylku :)
@ganna a budete mít krbová kamna napojená na systém, nebo jen pro vytápění obýváku s kuchyní? My jsme právě zrušili to napojení. Nechtělo se nám teď dávat nějakých 150 tis. navíc za ten systém + dalších cca 70-100 tis. za postavení krbu (protože krbová kamna se nám příliš nelíbí).
@chimny je to malá rodinná firma z Říčan
@ganna Nám taky všechno hrozně trvá, už jsem chodila do diskuze Stavba jaro 2010 ale tam už snad všichni bydlí:) Okna jsme vybírali snad 3 měsíce, až jsme nakonec přebrali...
My jsme nejaci pomali, teprv zitra jdem podepisovat okna, ale jsem rada ze jsme se neunahlili a budem mit hlinikove okna barvy grafitove a dokonce v obyvaku bezprahovy posuv 2,5m.
Jinak kotel bude plynovy kondenzační a krbove kaminka.
My budemem topit plynovým kotlem a pro případy, že bychom to jednou neutáhli, tak máme připravený komín na případný krb, ten ale zatím neplánujeme.
Na anhydrit budeme mít stejnou firmu, co nám dělala hrubku. Byli hodně pečliví a stavební dozor si je chválil a hned je doporučil dálším.
Holky já vím, že na Vás je asi ještě brzo ale už máte někoho vybraného na anhydrit?Na vylití podlahy?Trochu z toho máme strach, myslím, že se na tom dá dost zkazit, zvlášť když máme podlahovku:(
nic bych neplatila, at to opravi... a pak bych to poslala.. ale predtim ani nahodou... vsechno si vyfot pred opravou a po oprave.. at mas dokumentaci, jak to delaji... musi se fotit a fotit.. ja mam vsechny postupy v kompu..
@granda a jaké vytápění vlastně budete mít? už to tu určitě padlo, ale já jsem hlava děravá x-)
jinak teda už povolila u nás voda...a je to průser...někde to teče...zatím se neví kde...příští víkend se na to ta firma přijede podívat, tak doufám, že se k tomu postaví čelem ;-) ještě jim máme doplácet zbytek peněz, 25000,- tak jsme si s manželem řekli, že jim je nedáme, dokud to neopraví...co myslíte? nemusíme jim je dávat, že ne? když je to jejich chyba...
Tak nám by měli nakonci měsíce montovat okna, termím máme na 28.3- 30.3 tak jsme zvědavá jestli to dodrží a snad nebudou nějaké problémy. Pak vodaři a elektrikář a pomaličku budeme pokračovat dál a dál :-)
Taky budeme dělat rozvody vody až po oknech a pak teprve elektriku. Okna budou první týden v dubnu, takže hned na druhý týden je objednaný vodouch a na zbytek dubna elektrikář. Ale všechny profese (i topenáře, krbaře, vrtaře...) jsme si zamlouvali už loni na podzim, pže teď toho mají moc.