Stavba podzim 2011. Plánujete také?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Příští pondělí by měla dorazit firma a měli bychom začít stavět. Je tu ještě někdo, kdo chce do konce roku stihnout hrubou stavbu, střechu a okna? My budeme stavět z ytongu. Dům je naprojektovaný jako nízkoenergetický.
Odpovědět
@ykram diky moc urcite vyzkousim
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada : nakonec to asi bude revel
Odpovědět
Profilova fotka
@ivik3 ja uz mam nekolik navrhu zdarma..
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, nám budou montovat okna příští týden.......už se těším :-) házím návrh kuchyně - prosím připomínky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak manžel dnes povídal, že tam, kde bylo vyskládané topení, ležely také těžké trubky z lešení, patřícího té naší firmě...když by topení ukradl někdo "cizí" tak by ty trubky určitě nenechal jen tak ležet a sbalil by je tak,ne ;-) @ykram no já už bych se nedivila ničemu :-| @kacisekm díky x-) věděli jsme že to budou nervy a že se tyhle věci budou dít...ale stejně mě to šokuje ]-( a od jaké firmy nakonec máte v plánu to topení?
Odpovědět
@ykram No nevim.. nedaleko od nás jeden den dali normální plastový okna - a přes noc jim je někdo vyřezal..
Odpovědět
@radulinka001 Moc děkuji za tip, vyzkouším, snad to půjde :)
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada : koukam ze si stavbu uzivate ze vsim vsudy :-| s nekteryma remeslnikama je to hruza ]-( tak vam preji aby ted uz ste natrefili jen na same dobre ;-) jinak my si ted nechali nacenit tepelne cerpadlo a podlahove openi, vychazi to uplne super,tak ted vsude mozne patram jestli je to doopravdy dobra firma.pro nas velka vyhoda ze se vyrabeji u nas ve meste, tudis vsechen servis a podobne je tim ulehcen 8-) a ted jeste cekam na naceneni oken a pak je objedname, uz aby tam byli, zas se neco hne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada O okna se neboj - ta obava o ukradení oken, o které jsme se tu zmiňovali, se týkala jen těch střešních:-) Ty jsou o dost dražší než klasická a navíc víc unifikovaná...
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram oni nás tak zmátli, že bych na to málem ani nepřišla...to víš, nejsem žádnej odborník na tyhle věci...ale naštěstí si fakt všechno procházím, čtu, počítám... ;-) jak by to odůvodnili ti asi nevysvětlim, páč nevim, jak to sem vypsat...pěkně to zašmodrchali x-) ale jsou podle mě pěkně mazaný
Odpovědět
Profilova fotka
@sonik05 jeee, super, pána skrz rozvody vody a topení skoro závidím...my měli kamaráda, který ale hodně vážně dlouhodobě onemocně...teď ale čekáme na vyjádření jednoho super pána, tak snad to vyjde :-) někdo tady zmiňoval, že nedává okna zatim, aby se neukradli...nebojíte se toho? my jsme taky dali ty co jsme měli původní a brzy snad dáme zbytek nových...ale trochu se bojim abychom o ně nepřišli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada No to je teda lapálie, narazili jste na pěkného "podnikavce" :-( Přeci, když vám účtuje DPH za něco,co vám nevyfakturoval, tak to jde čistě do jeho kapsy a nemá na to doklad! Jakpak by to odůvodnil při kontrole ČOI nebo živnostenského úřadu?
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada Tak to je teda dost nepříjemné. My teprve budeme doplácet za střechu a je to vše podle dohody. Už jsme měli sraz s pánem, co dělá rozvody topení, vody a odpadů, jsme z něj nadšení...ještě čekáme na jeho nacenění a jinak ho berem. Ještě počkat až budou okna, aby bylo uvnitř teplo a zase pokračujem dál.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivik3 http://sykora.2020.net/planner/UI/Pag... já navrhovala kuchyn tady v tomhle a taky to docela šlo...tak můžeš vyzkoušet
Odpovědět
Profilova fotka
Tak se vám jdu svěřit...poslední dobou se nám dějou samé zajímavé věci :-S domluvili jsme s firmou, že část platby bude bez dph, ale teď se nám ho snaží naúčtovat všechno, přesto, že na vše jsme nedostali fakturu...čím by nás připravili cca o 30000,- navíc nám stavbyvedoucí dělal součet kolik jsme už zaplatili a sekl se o 20000,-..naštěstí můžu vše dokázat výpisem z účtu také ztráty na baráku se začínají rozmáhat...už nám chybí velký žebřík v hodnotě asi 10000,-...pak zmizela z garáže okružka...a dnes mi manžel nahlásil, že zmizelo 7 velkých litinových radiátorů, které jsme vypreparovali z horního patra a chtěli jsme je odvézt do sběru, jsou za ně těžké peníze ;-) ještě navíc branka bala zamčená, ale vjezd pro auto byl otevřený...což vypadá, jako by to narafičili řemeslníci ;-) super ne? ]-(
Odpovědět
@ykram Moc diky za odkaz na ten kitchen, jdu to zkusit!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ivik3 , @wima KitchenDraw je volně stažitelný zde: http://www.kitchendraw.com/CZE/index.htm vlevo uprostřed "volné stažení". Prvních 20h práce je zdarma, přičemž po 5 nebo 10min. neaktivity se počítadlo zastavuje, takže při delším přemýšlení neběží. Dělala jsem v tom i základní rozmístění koupelen a několik návrhů kuchyní a stále mi zbývá přes 10h :-) Specifické a podrobnější info pak najdeš tady: http://www.axeannecyprague.fr/CZ1.htm... Programy Ikea i Alno jsem taky zkoušela, ale na Ikee mi vadí, že jsem limitovaná rozměry jejich skříněk a Alno mi prostě nesedlo:-) Jinak, nemohou být problémy s funkcí programů způsobené tím, že nestíhá počítač? Já mám dvoujádrový procesor, grafická karta není integrovaná do procesoru ale je samostatná se svou vlastní pamětí a RAM má 4GB. OS jsem měla Windows XP, teď jsem přešla na W7.
Odpovědět
@ivik3 s Ikea planovacem mam uplne stejnou zkusenost jako ty a uz jsem to vzdala.
Odpovědět
@ykram Ikea planovac mi nejak nechce fungovat, v pulce prace mi to zahlasi chybu a cas ztracen, takze jsem to vzdala. Alno mi nejde spustit vubec. A KitchenDraw neznam, je take volne dostupny? Kdybych mela k dispozici program, urcite si rada pohraju, bavi me to.....A je pravda, ze v obchode to vzdy zalezi na nalade prodavace, nekdy je na to odstrel......
Odpovědět
Profilova fotka
@ivik3 Čtverečkovaný papír určitě není dostačující, tak proč nezkusíš některý z programů, které jsou volně stáhnutelné a práce s nimi je opravdu jednuduchá a zábavná. Dost holek tady používá program od Ikei nebo Alno, mě vyhovuje nejvíc Kitchendraw. Nakreslíš si víc možností a nemusíš trávit čas ve studiu, kde výsledek dost závisí na zručnosti a náladě dotyčného člověka. Ve studiu nebo u truhláře pak už doladíte jen konkrétní detaily:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@granda No právě, to nás taky dost odrazuje...Máme už s řemeslníky nějaké zkušenosti:)
Odpovědět
@ganna To ja samozrejme chapu a beru to. Jen jsem se ptala, zda je nejaka moznost, aspon pro prvotni nastrel, abych videla tu kuchyn na papire. na ctvereckovanem papire to neni ono a potrebuju poradit s varnym ostruvkem, jak to bude vypadat a kterym smerem to udelat (kde budu stat u plotny).....tak by navrh pomohl......Vim, ze v oresi a gorenje tu mel jeden klucina navrhy do mailu zdarma.....tak nekde to asi jeste funguje.....a kdyz jsme u toho, ja bych taky nemakala zadarmo, chapu, ze s navrhem je dosti prace.....
Odpovědět
@veravera Diky za odpoved, mrknu na stranky co tam maji pekneho.
Odpovědět
Profilova fotka
@ganna Tak to chápu - dvířka s reliefem taky nemusím. Spousta lidí si neuvědomuje, jak je čas "drahý". Určitě raději strávím chvilku volna se synem než fuškou zadara.
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram mne to vadilo s tou vanilkou a relief dvirek :) Mozna driv Koryna platila nejaky zaklad prodejcum ted jsou tam na zivnost a zrusili jim i slevy na vlastni kuchyne no mazec, je to na kazdem prodejci jestli si necha zaplatit nebo ne, uz bych tam nesla budem mit kuchyn od truhlare kamose a i tak mu vsechen cas zaplatime :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se nedivím, že ty návrhy nedělají zadarmo, ale odečítají je pak z případné koupě. Když si vezmu, kolik času mi zabrali moje návrhy, než jsem se dopracovala k pro mě přijatelné variantě.... Asi nikdo z nás tady není takový nadšený dobrovolník, aby pracoval zadara:-) Ale ještě před 11 lety, když jsem dělala naši nynější kuchyň, tak Koryna měla návrhy zadara i bez nutnosti odběru jejich kuchyně. @ganna. My budeme mít tu fuj třešeň nebo calvados :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chimny nic dopředu bych neplatila u takové zakázky, max to co zrovna namontují. ale jinak nic..
Odpovědět
Profilova fotka
@granda No to je tedy dost nízká cena... 60 tis. za kuchyň... My máme za sebou Maxx kuchyně, tam je to docela drahé a chtějí vše zaplatit dopředu. A dneska jsme byli u známého truhláře, má obrovský výběr, kování úchytky, pojezdy... Tak to vypadá, že si to necháme udělat tam, jen musíme počkat na nabídku...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky kdysi jsem pul roku pracovala v Koryne a tam jsme uctovali 1500kc kdyz to nekdo chtel vytisknout nebo poslat mailem, ale kdyz se pristoupilo ke smlouve tak se to odecetlo. Ale jen jsem chtela rict ze spousta navrharu v kuch. studiich je placeno jen z prodane kuchyne a to dela tak 4% coz bylo strasne malo, takze se nesmite zlobit kdyz chteji zaplatit, protoze spousta lidi vezme navrh a jde k truhlarovi :-| Takze slecna ve studiu pracovala par hodin zadarmo a co mate dneska gratis :) Musela jsem pryc nejen kvuli penezum, ale ta komunikace s lidmi kteri se divili ze chcem penize za navrh a tolik nevkusnych kuchyni co jsem musela navrhnout no fuj. Je to pet let a tehda chtel kazdy vanilku s tresni no fuj, a to tehda bylo ve svete bila kuchyn z vyraznou drevinou coz teprve ted dorazilo sem na strechu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj Ivik3, přímo u této firmy neplatim - sídlí v Praze. Ale když jsem byla u menší firmy, kt. zprostředkovávala tuhle značku, tak mi návrh do ruky nedali - pokuze zaplatit. S touto paní komunikuji přes net, páč já jsem z Teplice a studio je v Praze - zajedu tam až na sepsání smlouvy ;-) doufám :-D :-D http://www.dankuchen.cz/ a to samé v jiných kuchyň. studií - všude chtěli za návrhy zaplatit a když si od nich vezmeš kuchyň, tak ti to odečtou.... za návrhy neplatíš snad jen u truhlářů..... docela mě to se..., že nedávají návrhy - nemám porovnání....
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?