Příští pondělí by měla dorazit firma a měli bychom začít stavět. Je tu ještě někdo, kdo chce do konce roku stihnout hrubou stavbu, střechu a okna?
My budeme stavět z ytongu. Dům je naprojektovaný jako nízkoenergetický.
@veverka.dada no manžel má dva bratry, každý má dvě děti, k tomu jeho rodiče a barák plný lidí hned... Jinak jsme rádá že se domek líbí, na galerku jsme taky moc zvědavá...zatím to vypadá dobře
@sonik05 takže obyvák je 32,5 m, kuchyn s jídelnou 20,50, hala 18m + schodiště 5,4, pracovna 12,4 m, prádelna 3m, koupelna 4,4m, technická místnost 8,4 m , předsíň 4m, šatna 8,2m, spíš 3,4... kuchyn, jídelna, hala schodiště a obyvák je jeden obrovský prostor, obyvák bude optický oddělen krbem
a nahoře ložnice 19,10m + šatna 6,30, koupelný jsou oboje 7m, jeden dětský pokoje 18,4 a druhý 14 m a galerie 31,5
dům je to velký, je to náš splněný sen...uklid já tak neřeším...mám totíž takovou úchylku... ;-) strašně rádá uklízím :-) doma lítám neustále s hadrem v ruce :-D
@granda vy teda jedete ;-) Nám dnes udělali druhou řadu tvárnic, ale jen na jedné straně obvodu...stavbaře chytly zuby :-( No, prý budeme mít otvory na okna do konce listopadu a pak teprve střecha.
tak to teda cumimkuji, jak pokracujete..
radulinka001 to je teda poradny domecek, to je jak pro nekolik lidi..
mi mame o půlku menčí a teď, když se dělají příčky, tak žasnu jak je velký a kolik je místa a Váš domeček je jak hrad..
to bych nechtěla uklízet.. a mít tři koupelny, to by byl pro mě šok, ja ji pořád uklízím a takhle bych nic jiného nedělala..
jinak mi už máme příčky komplet dole, začalo se dělat nahoře..
@radulinka001 teda, koukala jsem na váš domeček a moooc se mi líbí ten nápad galerky x-) Jsem zvědavá, jak to bude potom v reálu!
my jsme taky rádi, že budem mít domek o trochu větší...už i proto, že když přijela mamka, ségra, a její přítel, tak už jsme si neměli pořádně kam sednout...a co teprve až budou děti, že? ;-) No a kamarádi, to ani nemluvim...
@granda tak uvidíš, třeba se nějak domluvíte a možná se to i s cenou za odvoz vyplatí x-) a ty máš už nějakou konkrétní představu o těch schodech? že bys taky hodila obrázek?
@radulinka001 a jak máte velké pokoje na m2? mě přijde, že kuchyň s obývákem máme malý (nebo větší by mi nevadil), jinak pokoje moc velké nepotřebuju. My návštěv moc nemáme...ono s dítětem na párty moc čas není, protože druhý den se o něj musí někdo starat ;-)
@sonik05 jo mi každý říká, že jsme se zbláznili stavět takový velký dům, že nebudu dělat nic jiného než uklízet, ale my jsme ted v malém a strašně mě štve , že když pozvem přátele tak sme namačkani jak sardinky, tak raději už nikoho ani nezvem...to v domku pak budou párty... :-D
@radulinka001 Téda, tak to je teda pořádnej baráček :-) My máme skoro poloviční ;-) Přála bych si teď taky něco většího, ale myslím, že až budu uklízet, tak budu nadávat, jak je to velké :-D
@sonik05 základovou desku máme nějakých 160 m2, v přízemí máme kuchyň s jídelnou, obyvák, pracovnu, šatnu, špajz, koupelnu a technickou místnost. V patře jsou dva dětské pokoje, ložnice s šatnou a dvě koupelny, jedná dětská a jedna rodičovská a pak tam máme galerii. Obyvák máme zastropený jen z půlky, takže se z vrchu z galerky diváme dolů do obyváku. Půdorys bohužel nemám v pc.
holky přidávám se k vám, sice jsme začali v květnu ale teď jsme ve fázi že čekáme na pokrytí střechy, čekáme na příčky a čekáme na hypošku :-) Stavíme tak nějak napůl svépomoci...máme dva zedníky a tchána, který je už doma
jsem myslela, ze stavite v rokytne tady u nas, tak jsme si spletla.. ale dekuji za kontakt na pana. napisu mu a zjistim, co se da delat.. treba se ozve a domluvime se.
@xhnip101 aaaaa, takže taky nepříjemná situace :-| a dokonce koukám, že jste na tom podobně, vyzděno a bez střechy ;-)
a vy budete ručit stavbou? a můžu ze zeptat kolik si budete brát? klidně piš do IP ;-)
@veverka.dada Jinak se přidávám s problémy s hyptékou...mysleli jsme že ji vyřídíme až prostavíme svoje....jenže stavba jde rychleji a hypotéku jsme si pořád ještě nevyřídili... tak peníze došli...už jsme si půjčili 150tis od našich a 50 od tchánovců... snad už ta hypoška brzy bude... v pondělí přijde odhadce, tak nám držte pěsti
@kacisekm jak tak koukám na ty vaše reakce, musím to vážně nastudovat ještě jednou z toho rozpočtu, co všechno z té ceny vlastně je započítáno...prototže když jsem to zběžně prohlížela, tak jsem taky viděla cenu asi necelých 300 tisíc
@granda jako když poptával schody stavbyvedoucí, tak znal jen rozměry a že mají být celodřevěné...a co se ptal tak dostal prý rozpočet na 90-100tisíc...to jsem myslela že mě vomejou :-D ale tohle je slušná prácička :-) s pánem se dobře komunikuje a viděli jsme i jeho práce a moc se nám líbili ;-)
a odku ty vlastně jsi?
no cauky holky, to je mazec za ty strechy, nam prave domontavaji posledni vecicky a uz dojde k predani dila.. tak to se tesime... zase o starost mene..
@veverka.dada jo schodiste musim ukazat manzelovi a take jim zavolame.. at se prijedou podivat a at vymysli nabidku.. to by bylo za schodiste super cena..
cauky, my se na strechu teda teprve chstame, tasky mame doma drevo by meli dovezt zacatkem pristiho tydne, strechu mame polovalbu s jednim vikyrem. tasky Tondach a za praci nedame teda nic pac nam ji udela bracha ktery se tim zivi ale pocitame tak 250. - 280 tic. rozmery baracku mame podobne jako ykram.480 000 se mi zda za sedlovou fakt dost...
@sonik05 JJ, souhlasím, je jednoduchá a jak jsem psala, kromě velikosti záleží právě na té členitosti - složitosti. Jinak, střecha nás vyšla až překvapivě levně, ale ostatní položky jsou v porovnání s jinými na MS někde jinde:-( My jsme sice malé město, ale hned za Phou (20km) a to dost ovlivňuje ceny všeho...
Tak ať vás cena střechy neporazí!:-)
@granda tak rozměry jsou tyto : šíře schodiště cca 850 mm, výška podlaží cca 2900 mm...jestli ti to stačí...návrh od něj zatím ještě nemáme, to až po podpisu smlouvy, což je ještě brzy :-) ale přihodila jsem obrázek, který odpovídá vybraným schodům s jedním maičkým rozdílem, že to zábradlí bude trošku jednodušší ;-) Firma se jmenuje Jiska a vyjdou nás na 55000, kombinace dub/smrk :-)