Stavba podzim 2011. Plánujete také?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Příští pondělí by měla dorazit firma a měli bychom začít stavět. Je tu ještě někdo, kdo chce do konce roku stihnout hrubou stavbu, střechu a okna? My budeme stavět z ytongu. Dům je naprojektovaný jako nízkoenergetický.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme dneska opět byli v SIKU a pořád si nemůžeme vybrat obklad do koupelny. Nic nás "nenadchlo". Ale alespoň jeden úlovek a to dlažbu do zádveří. Sehnali jsme ji nakonec v OBI a jsme z ní nadšeni. A cena byla 483 Kč/m2, takže taky super. Původně jsme měli vyhlídnutou v katalogu od RAKO, ale ve skutečnosti se nám nelíbila a ještě stála asi 800 Kč/m2.
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada jo chceme, aby okna vynikla, tak dame šedivou a někde červeny pruh
Odpovědět
Profilova fotka
@granda hmmm, to se mi bude líbit x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada jo dřevo, šedivá
Odpovědět
Profilova fotka
joo dřevo a voní...fasáda šedivá s červenou
Odpovědět
Profilova fotka
@granda tak už jsem taky zkoukla sice mrňavé ale přece fotečky x-) super! hned je zase blíž k teplu domova...to máte dřevěná okna,že? a jaká bude k nim fasáda??
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada jo je , koukam a mam velkou radost,, musim vystrihat vystrihovanky s velikonocema a nalepit,, at jsou videt...
Odpovědět
Profilova fotka
@granda jeeee, takhle by se mi to taky líbilo :) jinak blahopřeju k okýnkům ;) to je hned změna co...
Odpovědět
@granda Takhle nějak si to představuju i já :) kéž to tak půjde..
Odpovědět
Profilova fotka
Milé ženy, musím se pochlubit,, náš domeček má už okýnka,,, a moc mu sluší,,, vypadá hnedka dospěle,,, zítra začínáme s eletrikou,,, snad se to už pohne,,, a pak topení, omítky, podlahovka, betony, vymalovat, položit dlažbu, umístit vchodové dveře, vymalovat, namontovat kuchyň, schodiště, inter dveře, dokoupit trochu nábytku, ložnice postel a postýlka a hurá vánoce!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@ykram : myslim ze rovina neni problem ani u betonu, nechame si ho vylit a oni to nejak vyhlazuji strojove.(pristi sobotu to jdeme omrknou na jinou stavbu). a nam treba 2 topenari rekli ze ta vodivost sice je vetsi ale ze to neni o tom ze by clovek zaplatil za topeni nekolik set rocne mene nez z betonem, ze je to v radu desitek korun. tak nevim...no my urcite jdeme do betonu, zas az tolik rozhazovat nemuzeme :-|
Odpovědět
Profilova fotka
JJ, ať už jde o syntetický nebo termický anhydrit, je to odpad. Ale hlavně saje jako houba, nedá se vyspádovat a v místech, kde se budou nacházet těžší věci (krb, akvárium), je třeba provést zpevnění podlahy :-( Takže pod krbem bude muset být beton, stejně tak ve sprcháči, který chceme mít bez vaničky atedy vyspádovaný, v technické, skladu a garáži. Navíc, co se stane, když mi v kuchyni vyteče myčka apod., když anhydrit by neměl přijít do styku s vodou? Takže přestože jsme od začátku chtěli anhydrit kvůli podlahovce a absolutní rovině, tak konkrétně pro nás asi moc vhodný není :-(
Odpovědět
Profilova fotka
my asi dame take beton. i kdyz mame vsude podlahovku.zaprve nas podle nabydek vyjde o polovic levneji, za druhe, vsichni nasi znami co maji podlahovku maji beton a bez problemu.a me se moc nelibi to ze anhydryt je odpad a hlavne me upozornovali ze je nachylny na vlhkost.... jinak o zabradli jeste jasnou predstavu nemam, jeste uvidim jakou vybereme barvu dreva na schody a bud dame celokovove nebo kovove doplnene drevem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zábradlí na schodišti i na terase máme v plánu taky kovové, ale ty žbrlinky chceme raději svislé. Jen ta cena mi připadá docela vysoká u všech typů, které se mi líbili :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lumiga Všude bude podlahovka. Ale jak píše sonik05, i ty rozvody Cu trubek na topení ve zdi se dělají před omítkami.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a jaké budete mít zábradlí? My chceme takové to kovové s kovovými lanky. Nemáte tip na někoho dobrého a cenově přijatelného? Koukali jsme na JAP, ale ta cena se nám zdá dost vysoká.
Odpovědět
Článek se načítá
@sonik05 Tak nějak si to taky představuju, rozvody mědi ve zdech, pak omítky, zorvody podlahovky a pak betony..
Odpovědět
@ykram Vy budete mít všude podlahovku? Nebo trubky na radiatory nebudete mít ve stěně? Rozhodli jsme se pro beton protožee levnější a máme dobrá doporučení na místní firmy.. Jde je podlahovka, tak se přidává plastifikátor.
Odpovědět
Profilova fotka
@lumiga rozvody na topení jsme dělali před omítkama, jen tělesa se pak namontují po omítkách a asi i podlahách ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lumiga Topení budeme dělat po omítkách, ale trubky na vodu a odpad budou rozvádět před omítkama. My máme tento postup: okna-rozvody vodo a kana-rozvody elektro-omítky-podlahovka-zalití. Můžu se zeptat, proč dáváte beton, když budete mít taky podlahovku?
Odpovědět
Tak my budeme dávat všude beton - i dole kde máme podlahovku.. Budete dělat topení před omítkama? Někdo mi právě říkal až po a já si nedokážu představit, jak se pak sekají rozvody trubek atd...?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj stavebníci :-) tak my děláme elektřinu - v polovině domečku už se můžou dělat omítky...... a na podlaze bude také anhydrid :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No on je anhydrit vlastně odpad, dobře zrecyklovaný... My jsme si pravě nechali nacenit do patra i beton, protože podlahovku máme jen v přízemí, ale vyšlo nás to asi o 3 tisíce levněji. Tak dáme anhydrit všude. Doufám, že do 14 dnů vylijeme a pak už jenom schnout:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ny budeme mít určitě beton... podlahové vytápění nemáme, takže to bude i levnější
Odpovědět
Profilova fotka
Nás teda od anhydritu zatím nikdo neodrazoval ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My taky stojíme :-( Okna by měli být někdy příští týden a pak se to snad zase začně - vodouch, pak elektrika, omítky a podlahovka už jsou nasmlouvaní na duben. Jinak, taky máme v úmyslu dávat anhydrit, ale nějak nás od něj firma, co dělala hrubou stavbu, i další, co už postavili odrazují...
Odpovědět
Profilova fotka
@kacisekm také nevím, jak přesně se to píše, ale budem dávat ten anhydrit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak my budem mit okna az za mesic a dneska zamerovali vchodove dvere, takze taky nejsme zadni rychlici :) Vodo topo zacnou jeste pred okny, vcera jsme to vsechno s typkem rozmerili.
Odpovědět
Profilova fotka
holky, tak koukám, že vy už se tu pomalu všichni stěhujete :) jen tak dál, držím palce, ať se stále daří ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@xhnip101 nemyslím, že byste byli tak pozadu...nebo jsme pozadu společně x-) nám taky tak před týdnem namontovali konečně okna...teď jsem měla furt noční, tak jsem je ani ještě neviděla... a příčky teda už máme-ale zatím jen dvě :D a rozvody? to vidím taky jako běh na dlouhou trať...na elektriku potřebuje příčky...a skrz vodu teď řešíme s pojišťovnou zamrzlé trubky, co nám nadělila naše super stavební firma...takže budem kopat a hledat staré vedení a měnit :/ takže se vsaď, že nakonec budete ještě rychlíci proti nám :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?