Diskusi odebírájí 2 lidé

IZOFLOW - Zkušenosti

Zobraz úvodní příspěvek
Zdravím všechny Máte někdo zkušenost s litým polystyrenem jako náhradu za klasický podlahový? Konkrétně IZOFLOW? Dekuji
Odpovědět
1
2

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@zden77 Normální podlahový EPS100 stojí cca 1800K…
@zubr487 Mám psanou 140 tvrdost.Koupelna -chodba-tech.místnost totálně zasekaná rozvody vody.A to nemluvně o křivé desce cca 3 cm.Nehodlám vyrovnávat 😅🤒.Ten co držel laser měl tak 2 promile 😅Nemohl jsme uhlídat vše.A když vidím graf nedokonale položeného polystyrenu ve srovnáním se sypaným,tak se ty hodnoty krásně srovnají !
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kamilmalek:

@zubr487 Mám psanou 140 tvrdost.Koupelna -chodba-…
@kamilmalek I tak to znamená trochu víc práce, která i tak zabere cca dva dny práce. Vy dáváte přednost zjednodušení práce, ale za to zaplatíte cca 40k navíc a budete mít horší izolací
Odpovědět

@zden77 Normální podlahový EPS100 stojí cca 1800K…
@zubr487 Neřekl jsem, že to chci. Uvažuju, přemýšlím, co vzít, co by bylo nejvhodnější. Takže jo, váš argument mě rozhodně přesvědčil.
Odpovědět
Taky se připojím do této diskuze. Budu nyní řešit také pokládku podlahového polystyrenu. Uvažoval jsem také o izoflow, kvůli nerovnostem, ale i to video mě odradilo. Chvíli jsem zvažoval i nějaké nivelace (cementové mléko, nivelačky atd...), ale je to drahé, pracné a pak to zase dlouho vysychá, takže asi půjdu tou klasickou cestou písek a na to polystyren. Mám celkem na izolaci cca 22 cm. Přemýšlím o tom, že spodní vrstvu bych volil celou z XPS 6cm. Ten je pevnější a udělá takovou oporu kdyby se rovinatost úplně nepovedla a na to hodím 2 vrstvy křížem EPS 150 šedý....
Odpovědět
Taky se podělím o své zkušenosti. ISOFLOW jsem zavrhl hned po obdržení cenové nabídky a zkušenosti ostatních mě jen utvrdily v tom, že touto cestou nepůjdu. Rozhodl jsem se zkusit pokládku do cementového lepidla přímo na IPU. Z mého pohledu jde o velmi schůdnou variantu. Původně jsem si myslel, že tato metoda zabere spoustu času, ale nakonec se ukázalo, že práce jde poměrně rychle od ruky. Pokládka na sucho, s vyřezáváním každého spoje nebo vypalováním horkovzdušnou pistolí, je dle mého názoru daleko časově náročnější než pokládka do lepidla, zvláště pokud máte více spojů. Jedinou nevýhodu lepidla vidím v tom, že se nedá aplikovat v zimních měsících, jelikož všechna lepidla jsou určena pro použití od +5 °C. Zítra vyzkouším pokládku do křemičitého písku a porovnám rozdíly.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Zdravím všechny Máte někdo zkušenost s litým po…
@patrik789
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Taky se podělím o své zkušenosti. ISOFLOW jsem za…
@patrik789 Úplne nevidím žiadnu výhodu pokládky do lepidla. Vyrezávať okolo trubiek a kabeláže musíte tak či tak. Navyše je lepšie medzery vyplniť penou ako lepidlom, ktoré nie je izolant. Koľko toho lepidla plánujete použiť? Ja som podsypával pieskom a padli na to necelé dva kýble úplne obyčajného maltového piesku s cenou nula nula nič.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem. @izoflow Keď už sem chcete dávať tie svoje marketingové kecy, tak si aspoň zaplaťte PRO účet.
Odpovědět
Ten problém mezi klasickým polystyrenem a sypaným polystyrenem je stejný jako s vatou do střechy a stříkanou pěnou. Sypaný polystyren a stříkaná pěna je dražší. V případě střechy jsem neuvažoval ani chvíli a šel jsem do stříkané izolace. Stejně tak v případě izolace podlah jsem volil sypaný polystyren. Nedovedu si představit kombinaci v podlaze - klasický polystyren, písek na vyrovnání a montážní pěny na vytěsnění. Co je to za guláš? Sice je to dražší ale do podlah už nikdy nehrábnete, jsou zabetonované. To raději koupím levnou plovoučku nebo lino a v budoucnu ji můžu vyměnit za lepší. Kdežto izolaci v podlaze už nikdy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tomasverb:

Ten problém mezi klasickým polystyrenem a sypaným…
@tomasverb Nevím co to tady píšete za pitomosti. Bez ohledu na to, zda se dělá izolace střechy nebo podlah se každý primárně zajímá o tepelný odpor a cenu. Ta pěna do střechy je sice jednodušší, ale výrazně dražší a tepelný odpor je stejný jako v případě minerálu. Bezpečnost a hlukvý útlum je u pěny samozřejmě horší. Podobně je to s tou podlahou. S klasickým EPS vychází lepší izolační odpor a nižší cena. Skoro mám pocit, že jse napsal jen reklamní článek.
Odpovědět

@tomasverb Nevím co to tady píšete za pitomosti. …
@zubr487 Já jsem chtěl jenom napsat, to co jsem použil na své stavbě. Co se týka EPS a jeho izoločního odporu, určitě lambda nevychazí tak jak je deklarovaná z důvodu toho, že první vrstvu rozřežete na padrť a vyskládate ji mezi rozvody a zbytek položite na hrbatou podlahu a spoje na tavene ipy. Kde je ta deklarovaná lambda, kdežto izoflow položím jako jednu celou desku bezespár, nerozřezanou a tím si můžu být jisty, že tu LAMBU co má IZOFLOW zůstava i po položení (díky tomu, že to je v kuse a nikde není žádna spára). Dál už se nechci pouštět do další diskuze .
Odpovědět

@zubr487 Já jsem chtěl jenom napsat, to co jsem p…
@tomasverb Normální lidi neřežou první vrstvu na padrť. Normální lidi si zbylé mezery mezi izolací a rozvody vypění PUR pěnou. Normální lidi nemají rozvody natahané po celé ploše domu. To jsou nesmyslné argumenty,
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lladis:

Sice nemám osobní zkušenos a i v odkazovaném vide…
@lladis Nějak nechápu proč pod názvem IZOFLOW je video o Thermowhite? To úplně nedává smysl. Někdo si chce nechat provést pokladku IZOFLOW a proto se podívá na video recenzi o THERMOWHITE ? To je trochu zcestné
Odpovědět

@lladis Nějak nechápu proč pod názvem IZOFLOW je …
@tomasverb faktem ale je že pokud se má udělat stejná izolace jako 20cm EPS, tak je nutné použít Izoflow v síla cca 26cm. Navíc objemová cena Izoflow je dvojnásobná proti EPS.
Odpovědět

Ten problém mezi klasickým polystyrenem a sypaným…
@tomasverb Tou striekanou penou ste tomu nasadili korunu. Prečo platiť viac ako trojnásobok? Tomu nerozumiem a predsa sa v mojom okolí našlo dosť ľudí, čo nevedia počítať a nechali sa presvedčiť na údajne zázračný izolant, ktorý pri 25 cm vrstve nahradí až pol metrovú vrstvu vaty. Pri bližšom skúmaní ich prospektu som zistil, že do výpočtu tepelného odporu započítali aj vzduchovú inštalačnú medzeru medzi OSB a SDK. Klamanie zákazníka? Presne tak by som to nazval. Ľudia, prosím, čítajte dobre tie reklamné kydy a použite kakulačku.
Odpovědět
No názorů plno.Každý si to přeber v hlavě sám.Hlavní je pevná a dobrá podlaha.At se daří pánové !
Odpovědět
V úterý nasypán Izoflow,dnes poprvé na stavbě.Chodit se po něm krásně dá,krásně tvrdé.Za mě bych se toho nebál.Těch pár tisíc navíc kdybych to dělal sám mě ušetřilo nervy a jistotu že je vše zasypáno v jedné vrstvě bez dořežu atd.Firma brala vzorky a domluva také dobrá 👍
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?