Lepení soklových (XPS, perimetr) desek

Dobrý den, budu zateplovat sokl. Výška je 90 cm z toho asi na 65 cm je navařena Hydroizolace - asfaltové pásy. Čím nejlépe nalepit soklové desky. Pěnou, cementovým lepidlem nebo kombinace obojího? Děkuji
Odpovědět
@radimir Ahoj, Dělal jsem to pěnou speciálně na to určenou. CERESIT CT 84. DRŽÍ JAKO SKÁLA. Rámeček trosku vlnky dovnitr a pak jsem dal 2-3 buchty weber tmel Elastik. Delal jsem to podle svepomoci (Pavel Tesárek na YouTube je video).
Odpovědět
@radimir jak píše @zateplovak, dělal jsem stejnou pěnou (drží snad na všem, i na plechu🙂 ) ...
Odpovědět
@xkarlos Prosím můžete mi napsat podrobnější postup? Za jak dlouho jste izolant přilepil a jak dlouho musel být zapřený? Děkuji
Odpovědět
@radimir Za 20 minut už to neodtrhneš... já lepil 26 cm sokolové desky. Ta pěna je fakt nezmar...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Chci přidat další vrstvu XPS na již existující vrstvu XPS na soklu. Čím nejlépe nalepit, aby se další vrstva již nemusela kotvit, ale stačilo přilepit?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jirkajiri:

Chci přidat další vrstvu XPS na již existující vr…
@jirkajiri zrovna resime to same :) Prvni vrstvu XPS budeme lepit na hydro pomoci Ceresit CT 84 Expres Plus. Na druhou vrstvu chceme pouzit take Ceresit CT 84 Expres Plus. Ted teda koukam ze maj jeste variantu Ceresit Expres XPS, tak mona vezmeme tu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jirkajiri:

Chci přidat další vrstvu XPS na již existující vr…
@jirkajiri Sokl nie je príliš namáhaný na odtrhnutie, pena bude držať určite v pohode.
Odpovědět
Mluvil jsem dnes s technikem z Ceresitu ohledne Ceresit CT 84. 1. Ceresit CT 84 Expres Plus doporucuje na lepeni XPS na hydroizolaci 2. Ceresit CT 84 Expres Plus doporucuje na lepeni XPS-XPS 3. Mezi Ceresit CT 84 Expres Plus a Ceresit CT 84 XPS je zanedbatelny rozdil, jedna se primarne o marketingovy "tah" mit vice vyrobku na specificke ucely.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?