Zateplení prahu vs dlažba

Zdravím, jak máte řešeno zateplení pod prahem vstupních dveří? Já tam na ten podprahový sokl nalepil 12 cm xps (stejně jako všude na soklu) a že to dořeším až to budu dělat. No nic jsem nevymyslel. 12 cm překrýt ničím nepůjde, takže to budu muset upravit. Máte nějaké fotky, jak jste to řešili...vyřešili?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od arnyzn:

Zdravím, jak máte řešeno zateplení pod prahem vst…
@arnyzn no zalezi jak mate izolovany prah pod dverma ja daval purenit takze jsem nasledne lil beton az k prahu.
Odpovědět
Jsem se vyjádřil nepřesně....jde mi o venkovní stranu, nikoliv vnitřní.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od arnyzn:

Jsem se vyjádřil nepřesně....jde mi o venkovní st…
@arnyzn to jsem pochopil a nic tim nemeni ja jsem nechal ulozit dvere na purenit(respektive purenit xps purenit). Pokud nemate preruseny tepelny most pod prahem tzn proste se dvere ulozili na cihlu/ytong a na to narval xps jako sokl tak bych se zeptal projektanta jak to mel v planu vyresit. Ono xps by dlazbu mohl unest ale hrozne zalezi jak je ulozen aby se neutrhl nebo nekde nesedl. Uvidite co tu napisou ostatni.
Odpovědět
Bohužel takové detaily projekt už neřešil. XPS jsem nalepil na podveřní profil, který je z plastu. Tedy není to cihla ani ytong. A ten xps je dotažený k prahu. Někdo se na to vykašlal a polystyren tam nemá nebo jej má tak, aby dlažba seděla na něm. Přemýšlím, že bych xps vyřízl tak, aby tam zbyl cca 3-4 cm kus a dlažbu dosadil k němu a xps překryl nějakým nerezovým pásem zasunutým pod práh. Dlažbou tady myslím zámkovou dlažbu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od arnyzn:

Bohužel takové detaily projekt už neřešil. XPS js…
@arnyzn Môže sa to prekryť iba plechom a dlažba sa už na to nepokladá, iba sa prirazí k tomu. Ako bolo vidieť na fotke v inej skupine tu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@arnyzn Môže sa to prekryť iba plechom a dlažba s…
@roman_ Ano, přesně to mám na mysli....bude to asi na míru udělaná lišta, ale já mám strach, co to udělá časem, když na tu lištu bude každej šlapat. Líbilo by se mi i řešení pomocí nějaké stěrky. Jenže nemůžu najít, co to je zač....mluví o ní jen tento článek, jako pomalu o zázraku. https://www.izolace.cz/clanky/rozbor-... Jinak, nedaří se mi najít tu diskuzi, z které je ten Váš obrázek.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od arnyzn:

@roman_ Ano, přesně to mám na mysli....bude to a…
@arnyzn To je na konci toho mega vlákna RD Rýmařov. https://www.modrastrecha.cz/forum/hle... Inak je to v podstate parapet a keď ho urobíte z hrubšieho plechu, nič sa prehýbať nebude.
Odpovědět
Jde mi spíš o to, že zateplení je pod dveřmi jen nalepené, není nijak kotvené kvůli hydroizolaci. A mám trošku obavy, aby se šlapáním na něj časem neuvolnilo. Protože pokud jsem viděl originál nášlapné parapety např. pro fr. okna...tak se ukládají na držáky, které se kotví ke zdi či tedy k soklu. Ona je taky otázka, jestli se to moc nehrotí. Jsou to dveře a myslím, že ten chlad se do domu dostává spíš přes práh jako takový.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?