coverphoto
Aktivní

destinee

Martina Vonková  /  42 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 17. úno 2009
bydlí v městě Rychnov nad Kněžnou
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
313 příspěvků ve fotoblozích
2 příspěvky ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (107)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Prosím o radu. V rohu u plotu se nám bohužel stále drží voda, když zaprší nebo teď když roztál sníh. Dle mého je to málo vyspádované a nebo tam měla být drenéž či nějaký "odtok". S kritikou jsem ale doma moc nepochodila. Nevíte jak to nejlépe vyřešit? Pod plotem je beton.

  • corinka2005Nejsem odborník, ale moji babičce se udělalo to samé. Na jaře to místo musí rozebrat, podsypat, udusat, a zase slozit.
    • neyaa_crno kazdopadne je to zákonité, ze tam voda bude stáť, vzhladom na vyspadovanost smerom do rohu... Nedalo by sa vam to zdvihnut v zadnej časti? Vidno ze i obruniček tesne u plotu je odhaleny... a u záhonu uz je dlazba po jeho vrch...teda ten spad tomu nahráva... Bolo by idealne keby voda radsej stekala spádom tam kam chcete...To by tí čo robia dlazbu mohli doporučit a namerat to tak. Ešte som u tychto plnych plotov videla taky otvor napr 3 cm cez plot uplne dole...ale neviem ako to je dlhodobo funkčne...
      • slabicichce to udělat tam odtok, ty dlaždičky pryč , místo nich kamení a pokud to není jílovitá půda, mělo by to odtékat. Pokud ano, tak udělejte klasický vsak jako se dělá u okapů
        • jarin1Znovu rozebrat a vyspádovat od plotu k záhonům, než vymýšlet nějaké drenáže tak ta zemina to pobere pokud je dostatečné propustná.
          • destinee
            AUTOR
            @slabici  je to jílovitý hnus 🙂
            • destinee
              AUTOR
              @jarin1   je to hodně jílovitá půda 😞
              • jarin1@destinee  No ale kde je trávník tak se to vsakuje ne... do jaké hloubky je ta jílovitá půda? pokud se to na té trávě vsakuje tak bych odebral část té jílovité zeminy a dovezl hlínu a na to trávu nebo nějaké keře místo dlažby a pokud by tohle nepomohlo tak drenáže kolem plotu , ale zase je potřeba to někam svést aby to mělo kam odtékat.
                • destinee
                  AUTOR
                  @neyaa_cr  zvednout by to asi šlo, bohužel ti co dělali plot po nich se slehla zem 😃
                  • destinee
                    AUTOR
                    @jarin1  musí tam být dlažba, na tom místě je popelnice, odtáhla jsem ji jen kvůli fotce
                    • jarin1@destinee  Tak bych to fakt zkusil rozebrat a vyspádovat klidně směrem k bráně aby voda třeba stékala ven na silnici, pokud je vyspádovaná i příjezdová plocha směrem k silnici. to je asi zatím nejjednodušší řešení, pak je poslední možnost udělat drenáž ale jak říkám je nutné to někam svést. Jinak se zeptám jakou máte krytinu na střeše? vidím v albu že je hladká, je to bramac tegalit?
                      • destinee
                        AUTOR
                        @jarin1  ano přesně tak bramac tegalit
                        • jarin1@destinee  Super 😉jak dlouhou ho mate a jste stále spokojeni? Dělala vám pokladku firma nebo samy