4 děti - spolecně/zvlášť..?

Ahoj, rekonstruujeme dům a chystáme se přistavovat patro... - konečně se nám nebudou tísnit 4 děti v jednom pokojíčku... prostor vznikne velkorysý. Jenže teď si lámeme hlavu s rozložením... Děti jsou: H. 11let, K. 7, H. 5, K. 3 A teď je otázka: Úplně oddělené pokoje, jen nějaké samostatné, variabilní oddělení, ...?! Na foto zatím varianta...budu moc ráda za jakýkoliv nový pohled na věc. Díky moc! L.
Odpovědět
Starsim bych uz dala svuj, mladsim z jednoho hernu, z druheho loznici, aby si do budoucna mohly kazdy vybrat pro sebe svuj. Skoda, ze satna je vetsi, nez ty dva prostredni pokojicky. Ty dva rohove nejvetsi pokoje bych oba zuzila na max 3 m a to by pomohlo tem prostrednim mini pokojickum. I za cenu zvetseni rizalitu kvuli posunutym oknum.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme tři děti - 11, 8 a 6.. patro jsme nechali celé jim, každý bude mít svůj pokoj, ať si můžou zalézt když budou chtít být sami, ale jinak ti mladší chcou zatím spát v jednom pokoji
Odpovědět
@lucaz Primárně bych se zeptala těch dětí, jak to chtějí ony...
Odpovědět
Já bych teda vyměnil satnu za ten jeden malý pokoj a ten bych ještě zmenšil, ať se druhy malý pokoj zvětší. Komu budou patřit ty pokoje? Ty malé bych dal spíše těm větším dětem - už si nepotřebuji hrát na zemi, ale potřebuji stůl na psaní. Ale nevím. Říkám své pocity,já děti nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám na věk a pohlaví dětí.. jde i o to, zda H11 bude za 10 let ještě doma, zatím K3 bude ve třinácti rozhodně chtít svůj plnohodnotný pokoj. Možná bych dala K7+H5 zatím spolu, H11 samostatně a benjamínek dle aktuálních potřeb, v jednom z těch menších pokojů mít třeba hernu, ve druhém spaní (ale např. náš syn hoodně dlouho chodil v noci spát k nám, tak pokud máte ložnici v jiném patře..?) A pak to vždy za pár let přeskupit dle aktuálních potřeb a přání 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
H11 už bych oddělila teď, předpokládám , že k sobě H5 nebude chtít. Takže bych taky H5 a K7 hodila k sobě. Časem by asi K7 a K3 mohli být spolu. Nejspíš bych to nechala trochu i na těch dětech, H11 a K7 už by si mohli říct, co chtějí.. A jinak bych zmenšila šatnu a zvětšila pokoje
Odpovědět
@puhelin to jsem zapomněla zmínit, šatna je špatně pojmenována-jde o ložnici
Odpovědět
Díky moc za všechny reakce... Zapomněla jsem zmínit, že šatna není šatna, ale ložnice... Ptám se dětí a každou chvilku chtějí něco jiného, myslím, že si to nedovedou představit... Doteď nikdy krom první slečny jako malé neměli svůj samostatný prostor, vždy jeden společný MALÝ pokojík... Tvrdí jak chtějí mít svůj pokoj, ale 3. a4. nám v noci chodí do postele, protože se bojí, jindy spí všichni v jedné posteli, nebo spolu na zemi ☺ Každopádně díky za jiné pohledy na věc
Odpovědět
Profilova fotka
@lucaz mam tri deti a nejstarsimu (😎 planujeme uz vlastni pokojik, mladsi kluci (5 a 2) budou spolu a jakmile budou vetsi, uvolnime jim nasi loznici a my pujdeme dolu do prizemi.. takze v budoucnu kazdy svuj pokojik..ja zila 20let v pokoji se segrou a neee...klukum chci doprat soukromi a svoje misto, kam si budou moct zalezt..
Odpovědět
@lucaz Dobra. Ale stejne jsou ty 10metrove pokojicky zbytecne malicke oproti tem obrovskym krajovym. Jasne, ze dulezite je, ze vubec nejake soukromi mit budou, ma to dvere a okno a muzou se tam ukryt pred svetem. Ale jestli je moznost to rozdelit spravedliveji, nevahala bych.
Odpovědět
Profilova fotka
Snažila bych se o variabilitu, ne pevné rozdělení. Nejstarší už svůj pokoj ocení určitě, mladším třem, zejména když jsou zvyklí být spolu, bych nabídla pokoje společné - jeden na spaní, jeden na hraní a třetí může mít školák klidový na úkoly, může být zařízený na tvoření a práci. V tomhle rozdělení se může snadno pohybovat i H11, snaz a přirozeně se sourozenci pobývat. Zařízení bych pořídila stylově stejné, neutrální a mobilní, ať se může libovolně stěhovat, až se budou chtít mladší oddělit. Jo, úplně to vidím! 🙂 herna, učebna, spací = dostatek místa pro společné hry a soukromí se vždy najde.
Odpovědět
Profilova fotka
Přemýšlím, že bych H11 dala samostatný pokoj, už by asi ráda své soukromí. Další tři děti bych nechala ještě spolu. Prostřední dva malé pokojíčky bych spojila v jeden? Postupem času by se asi "trhnul" K7? A pak by se asi dle mě rozhodily nejmladší děti, že kluci pokojíček spolu a holky každá sama?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lucaz naše děti se při stěhování taky nemohly dočkat svých vlastních pokojů (tehdy H11 a K9; nyní Hskoro13, Kskoro11), ale dodnes jsou nasáčkovaný oba hlavně u dcery v pokojíku, protože je tam prý lepší signál wifi 🙂)) A syn má po celé podlaze rozložené lego, kam si chodí stavět vlastně oba dva 🙂 Takže plány jsou jedna věc a ono si to časem stejnak sedne 🙂 Je moc fajn, že k sobě mají všichni blízko a chtějí čas trávit spolu, ale jak porostou, tak to soukromí chtít budou. A do toho třeba nějaké návštěvy kamarádů atd.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
myslím, že pro zachování zdraví rodičů i dětí je dobré aby všichni měli své místo na odpočinek...😄
Odpovědět
Profilova fotka
Mám 4 děti a pokojicky rozděleny na holcici (7 a 3 roky) a klucici(8 a 4 roky) Pokojicky mame dva oba kolem 21m2 a není možné je rozdělit. Starší dcera spala skoro rok u kluků kvůli brzkému vstavani do školy a skolky. Myslím si ze by zvládly být v jednom pokoji a libilo by se jim to, ale pro zachování mých nervu a hlavně do budoucna se mi toto řešení zdá nejlepsi. Kdyz byly jen 3 deti měly každý svuj pokoj a přišlo mi, ze radost jsem z toho měla jen já. Po přestěhování do baracku chtěli spát spolu a moc se na to těšily.
Odpovědět
Pokud Vám to prostor dovolí, dala bych každému pokoj zvlášť. Se ségrou jsme měly pokoj dlouho společný, ale potom jsme chtěla mít každá svůj prostor, svoje soukromí. Také to tak budeme řešit. Ideálně by se mi líbilo, kdyby měl každý svou ložničku a společnou hernu, ale věřím že časem - hlavně v pubertě - budou chtít být naše holky sami 😄
Odpovědět
docela se mi líbí aby děti byli o'po 2. myslím, že po 4 je toho hodně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?