Palanda pro větší děti

Ahoj všichni, máme doma dvě děti 9 a 11 let. Uvažujeme o palandě, aby měly každý svůj prostor a zároveň šetřily místo v pokojíku. Máte někdo zkušenosti s palandou pro větší děti? Jaká je podle vás ideální výška a materiál?
Odpovědět
Ideál mi přijde výška spodní lůžko cca 40–50 cm od země a horní kolem 150–160 cm.
Odpovědět
Spodní lůžko kolem 40–50 cm je ideální, děti se snadno dostanou nahoru a dolů. Horní lůžko kolem 150–160 cm taky stačí, ale záleží na výšce stropu v pokoji. Co se týče materiálu, my máme masivní dřevo, je pevné a bezpečné, žádné vrzání, a navíc se dá hezky přestříkat nebo mořit podle barvy pokoje.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od martajane:

Ahoj všichni, máme doma dvě děti 9 a 11 let. Uvaž…
@martajane jak už je zmíněno, alespoň těch 50 cm a vrchní 150 cm, ale ještě přemýšlím nad tím, jestli pro tak velké děti není lepší nějaká rozkládací postel. My jsme s bráchou to měli tak, že mamka nám koupila postel s úložným prostorem (takový ten šuplík) a tam mi koupili matraci a tam jsem spal. Také jsme neměli velkou místnost, ale bylo to fajn, protože jen večer jsem to vytáhl a spal a ráno zasunul zpátky
Odpovědět
Já bych šel určitě do nějaké s kovovou základnou, hlavně kvůli stabilitě. Dřevo sice vypadá líp, ale když se v tom děti vrtí nebo blbnou, kov prostě víc vydrží. A ideálně bych koukal po takové, co má i zábrany a trochu prostoru pod spodní postelí na úložný boxy, to se vždycky hodí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od daviddolezal:

Já bych šel určitě do nějaké s kovovou základnou,…
@daviddolezal To nie je zárukou pevnosti, aj kovová aj drevená posteľ sa dá urobiť pevná, ale aj nestabilná. A tie lacné kovové navyše často strašne vržú.
Odpovědět
Také se přikláním k názoru, že do kovové bych nešel, spíš dřevěnou. A s rozměry, které jsou tady napsané, souhlasím
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od daviddolezal:

Já bych šel určitě do nějaké s kovovou základnou,…
@daviddolezal Hele Davide a vy máte jakou přesně?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rure:

@martajane jak už je zmíněno, alespoň těch 50 cm …
@rure No my právě dost bojujeme s místem, takže radši bychom patrovku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rure:

@martajane jak už je zmíněno, alespoň těch 50 cm …
@rure Díky moc za ty rozměry.
Odpovědět
A je vůbec palanda pro tak velké děti dobré řešení?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od martajane:

@daviddolezal Hele Davide a vy máte jakou přesně?
@martajane Hele tady tuhle, Jak úplně kovová, jen ty nohy má kovový. Za mě je fakt stabilní. Objednával jsem ji na netu z Nábytku Harmonia. Ty zábrany jsou dost vysoký, takže se nemusíš bát, že by děcka spadli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?