Dvojvypínače, schodišťové vypínače

Profilova fotka
Hezký den, prosím o rady a zkušenosti. Řešíme vypínače. Líbí se mi víc jeden půlený než 2 vypínače vedle sebe (např. chodba/schodiště, kuchyně/jídelna). Ale řešíme, když jedna půlka bude tzv. schodišťový vypínač (dole rozsvítím, nahoře zhasnu), tak jestli nás nebude mást, že ta půlka je zaplá a přitom světlo nesvítí. Jestli nás to automaticky nebude vést k tomu, abychom rozsvitili tou vypnutou půlkou, která alr rozsvítí jiný prostor. Jestli je to srozumitelné. ;))))) Děkuji moc
Odpovědět
My davali schodistove jako samostatne a svisle. Pro me neni nic horsiho, nez mit kazdou polovinu v jine pozici. Ty pulene mame v praci a diky zpozdeni zarivky, vzdy po stisknuti vypinace cekam, jestli jsem zhasla/rozsvitila ten co jsem chtela.
Odpovědět
Profilova fotka
@edcbubu Manzel to ma stejne s tou "fobii" kazda pulka jinak. :))) Nemohla byste mi prosim poslat fotku, jak to mate resene? Jakože 2 vypinace pod sebou? Jak to vypada v prostoru... Moc diky
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme půlené a to na víc místech plus kombinované se schodišťákem a vůbec to v ničem nevadí...že by to, co popisujete, vůbec mohl být problém, mě ani nenapadlo:-). Takže asi tak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Běžně dávám jeden dvoj přepínač a nikdo nenamítá že ho to mate.Přesné označení je 6+6.
Odpovědět
Profilova fotka
@dreambox Zjistila jsem, ze existuje vypinac, ktery se hned po rozsviceni vrati to polohy zhasnuto. Idealni vec. ;)
Odpovědět
taky to nemám rád :-) mám v celým domě dva půlený a jsem z toho nesvůj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wendulinka_1 Jde o tlačítko, které musí mít v rozvaděči impulsní relé. Výhodou je, že je jedno, kolik jich je v sérii, ale zapínání a vypínání se dělá stejně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?