Jak vyřezat otvor pro rozvaděč?

Zdravím, Čím vyřezat otvor pro domovní rozvaděč do Ytongu nebo obecně pórobetonu? Mám ho velký cca 0,5x1 m a musím jít 10 cm hluboko. Nabízí se samozřejmě velká flexa, ale nešlo by to i pilou ocaskou? Má někdo zkušenosti? Díky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raptor18:

Zdravím, Čím vyřezat otvor pro domovní rozvaděč d…
@raptor18 dělá se to vykruzovakem na zásuvky. Normálně obkresli rozvaděč a potom místo vedle místa vrezovat. Je to jednoduché a rychlé. Během chvilky je hotovo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@raptor18 dělá se to vykruzovakem na zásuvky. Nor…
@edison101 na zásuvky mám vykružuvák 80 mm a navíc max do hloubky 50 mm. To bych musel vykroužit víc než 100 otvorů. Není lepší udělat matici flexou a pak to vylámat?
Odpovědět

@edison101 na zásuvky mám vykružuvák 80 mm a naví…
@raptor18 Je to lepšie flexou, to ide ako do masla. Akurát to bude musieť byť na dvakrát, 230 mm flexa sa dostane do hĺbky tak 7 cm. Ale aj ocaskou to pôjde, do pórobetónu sa dá rezať aj nožíkom na pečivo.
Odpovědět

@edison101 na zásuvky mám vykružuvák 80 mm a naví…
@raptor18 je to hodně otvoru ale stačí vykrouzit na doraz a stačí trošku škubnout do boku a je to vylomené a musí se to dělat na dvakrát jako u flexi. Tým vykruzovakem to dělají skoro všichni elektrikáři osobně jsem nikdy neviděl to nějakého elektrikáře dělat jinak. I na škole se to tak učilo. U flexi je problém že to neskutečně práší mnohonásobně více než tym vykruzovakem ale pokud vám ten prach nevadí že bude všude vy budete od něj a i přes respirátor se ho neskutečně nažerete tak klidně to dělejte flexou já říkám jak se to normálně dělá.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@raptor18 Je to lepšie flexou, to ide ako do masl…
@roman_ Nevadí pile ocasce, že nepůjde skrz a bude se špičkou "zabodávat" do zdiva? Přeci jen flexa 230 mm už je dost velký macek a radši bych něco menšího.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@raptor18 je to hodně otvoru ale stačí vykrouzit …
@edison101 Díky, určitě je to cesta. Jen mě napadlo, že bych to po obvodu vzal flexou nebo právě ocaskou.
Odpovědět

@roman_ Nevadí pile ocasce, že nepůjde skrz a bud…
@raptor18 Keď sa ocaskou pôjde postupne zo šikma, tak by to vadiť nemuselo, ale nerobil som to. Na flexu existuje odsávací kryt, čo z nej urobí takú polo drážkovačku, s dobrým vysávačom s oklepom filtru je to prakticky bezprašné. Viem, že sa to bežne robí vykružovákom, aj vodárov som videl s tým robiť drážky na trubky, len mi to príde zbytočne pracné, keď tú istú vec urobí drážkovačka za desatinu času.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?