Přesun rozvaděčové skříně

Profilova fotka
Dobrý den všem, :-) chtěla jsem poprosit o radu. Koupili jsme starší domek s elektroinstalací z cca. 70. let. Nyní chceme přesunout rozvaděčovou skříň, která je uvnitř domu, na dům tak, aby byla volně přístupná a následně provést rekonstrukci elektroinstalace uvnitř domu. EON s tím problém nemá, dle jeho informací stačí den předem ohlásit odplombování. Nicméně na městském úřadu po nás chtějí vyplnit Žádost o územní souhlas a doložit spoustu příloh a ještě, že si máme obvolat různé instituce (např. plynárny, telekom..), zda tudy nevede jejich vedení, abychom jej nepřerušili. Jednu kopii výše uvedené žádosti prý máme doložit i na životní prostředí. Chci se zeptat, jestli je to z jejich strany správný postup a mohou to po nás vyžadovat? Celá věc by se tím o dost protáhla, chtěli jsme začít už koncem tohoto měsíce, ale dle vyjádření města, jen schválení Žádosti bude trvat min. dva měsíce. Díky za každý postřeh. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marci81 chcete ji přesunout na venkovní zeď domu, nebo až do plotu ?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 na venkovní zeď domu.
Odpovědět
Profilova fotka
@marci81 takže to je zeď, která půjde do ulice ne ? Tam se asi trochu spletli... kdyby se kopalo tak to chápu, ale takto se přeseká rozvaděč přetáhne přívod, přepojí elektroměr a nechá znovu zaplombovat, to bych řešil jenom s Čezem popř Eonem, nikoho jiného se ta změna netýká....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 přesně tak, je to zeď, která půjde do ulice. Taky mě to překvapilo právě. Manžel se byl jen tak informačně zeptat na městě, jestli budou něco chtít a oni na něj vybafli tohle. EON je úplně bez problému právě.
Odpovědět
Profilova fotka
@marci81 Takže byl na stavebním úřadě předpokládám ? Asi zřejmě to špatně pochopili. Stavebí povolení již máte ?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 nemáme stavební povolení, právě se byl zeptat, zda je k provedení přesunu té skříně na dům potřeba anebo třeba ohláška, jako jsme měli na výměnu oken, což jsme dělali na podzim. A paní mu řekla, že je třeba územní souhlas.
Odpovědět
Profilova fotka
@marci81 myslel jsem jestli mát povolení, jako jestli budete přestavovat dům ? Že by se to "zfouklo " při jednom. Tak jedině takm zkusit zajít znovu a potrobněji jim to popsat, protože aby chtěli papír ze životního prostředí kvůli přemístění rozvaděče se mi zdá opravdu divné ....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 my se dum nechystame zasadnim zpusobem prestavovat, takze obecne stavebni povolení nemame ;-) Zatim moc diky za informace, zkusime tam tedy jeste zajit a uvidime.
Odpovědět
taky si myslím že to špatně pochopili. Třeba si mysleli že to máte někde u plotu a budete to kopat. Tam by to povolení možná už mělo smysl. Líp jim to asi vysvětlit. Na tuhle práci jinak nepotřebujete žádné povolení, jen od Eonu že to můžete odplombovat. Jinak bych Vám doporučil na venkovní zeď dát jen elektroměrový rozvaděč a v domě si nechat bytový rozvaděč, nechcete přece chodit ven, když vám náhodou nějaký jistič spadne, hlavně třeba v noci.
Odpovědět
Profilova fotka
Městský úřad nemá do této úpravy/opravy co kecat, protože je to ve Vašem objektu. Pokud by se jednalo o přesun rozváděče na hranici pozemku (do sloupku), tak pak je jejich žádost o dodání všech podkladů oprávněná. Na přesun elektroměrového rozváděče stačí upozornit EON předem. Nahlásí se odplombování z důvodu opravy/rekonstrukce. Doporučuji abyste si vzali na elektro práce znalého člověka, který už toto montoval ať Vám práce udělá přesně podle požadavků EONu. Po ukončení prací předtím, než zavoláte na EON aby Vám znovu připojili elektroměr bude třeba dodat elektro revizi. Bez revize neprovedou znovu připojení. Veškeré požadavky na odběrné místo jak a kam se montuje elektroměr by měl mít EON na svých stránkách (ČEZ to tak má).
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcha jj, to máme v plánu, ještě nechat uvnitř domu podružný rozvaděč :-) No, my prý budeme muset do země kopnout, ovšem , asi do dálky max. 30 cm od vchodových dveří což je pouze na našem pozemku, tak jestli tady není kámen úrazu? K plotu je to ještě dalších cca. 2,5 m a až za ním je pozemek města. @tommyczek s EONem už jsme mluvili a je to tak, jak říkáte. Na odplombování je stačí prý upozornit den předem. A bude nám to dělat elektrikář, který s tím už zkušenosti má a ten udělá i revizi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?