Rozšíření WIFI

Zdravím, máme router/WIFI pod linkou na jedné straně domu v přízemí (bohužel pod linkou). Samozřejmě nedosahuje do sklepa a do půlky prvního patra. Externder byl k ničemu. Nicméně, máme rozvedené kabely a internetové zásuvky do prvního patra, do kterých mohu něco zapojit. Poradíte nějaký odzkoušený přístroj? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenek13 Já používám TP LINK Deco M4. V přízemí mám zapojený jeden kus u TV a druhý mám v patře, který si bere signál z toho spodního (miako+beton strop) a dál ho rozšiřuje. Vytváří mesh wifi síť, takže se nic nepřepojuje. Dá se to napojit na tu zásuvku, kdyby byl signál příliš slabý.
Odpovědět
Asi bych poradil použití opravdu kvalitního routeru např. zn. TP Link ( se 4 - 6 anténami ). Ohledně přesného výběru typu bych se poradil u nějakého dobrého ajťáka. To by bylo aby jste kvalitním routerem neobsáhl celý RD. V paneláku ze železobetonu mám byt zarušen asi 12ti sousedními wifinami a to i od vzdálenějších sousedů a železobeton to nevyrušil ... - síla signálu je dostatečná. No a navíc máte zásuvky i v 1. patře, takže situace řešitelná.
Odpovědět
Napište, kolik byste do toho chtěl investovat. TP-link nemusí být špatná volba, jednotky mají i LAN zásuvku, což je vždycky lepší. Jen k té značce jsem trochu skeptický, ale to je spíš můj problém. Asus dělá dobré routery s možností vytvoření mesh sítě. Asus většinou své routery podporuje celkem dlouhou dobou. Ubiqiti kromě Unifi dělá zařízení pro normální lidi, takže tam je také z čeho vybírat. Pokud chce příjemné rozhraní pro správu včetně pokročilých možností, dá se to postavit na Synology routerech.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
vezměte si výkonnější router s velkým akčním rádiem.
Odpovědět
Profilova fotka
@dan1el: No a to je který? Sám s tím také bojuji ve větším 2. NP RD. Aktuálně mám na každém patře jeden AP. Pokud bych měl jen jeden, tak v tom jiném patře jsem prakticky bez signálu. ŽB strop signál WIFI spolehlivě pohltí, samozřejmě mluvím o 2,4 GHz, u 5 G už je problém pomalu už i přes nosnou zeď. Mám tu tedy teď jen obyč stařičk cAP dole a mrňouska hAP mini nahoře, obojí od Mikrotiku. Vím, že už je tu nějaký ten pátek standard ax a vím i, že v tom pásmu 2 G je to podstatně rychlejší, ale nevím, jak je to sílou signálu. Klidně bych šel do toho cAP ax a dal ho nahoru pod strop, pokud bych měl jistotu, že pokryje spolehlivě obě patra pod sebou. Přinejhorším to mohu prubnout a pak ho vrátit, v případě neúspěchu.... Takže, pokud má někdo zkušenost s tím standardem ax případně pokrývá 2 patrový dům pomocí jednoho AP, prosím o názor.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?