Nechceme podbití střechy palubkama, ale rovnou fasádu

Ahoj, máte někdo zkušenost.. chceme udělat místo podbití střechy palubka rovnou omítku jako fasádu..doufám že mi rozumíte :-D ... máme střechu z vazníků a právě řešíme jak to udělat jestli stačí na vazníky přibít přes střešní latě OSB desky a nebo je raději dát na konstrukci pro sádroše...prý to je lepší že to umí pracovat a následně praskat. Máte někdo takto udělaný podledy..prosím o rady, děkuji moc ;-)
Odpovědět
1
2
@gwens Máme to tak udělané (kukni do albíčka), ale jakým způsobem nevím, zeptám se manžela a pak upřesním. :-)
Odpovědět
Super...děkujiii moc
Odpovědět
Profilova fotka
@gwens my to máme z cetrisových desek přišroubovaných na dřevěnou konstrukci, pak je na tom perlinka a na tom natažené lepidlo, na to už půjde jen finální vrstva omítek
Odpovědět
Profilova fotka
my to taky máme podtlučené OSB deskami...perlinka+lepidlo a na to půjde barevná omítka...
Odpovědět
@gwens ... právě to děláme ;-) ... máme vazníky, na nich přišroubovanou OSB desku a na tu jsme dali na pěnu (prvně jen na lepidlo, ale to spadlo) 3 cm polystyren, který jsme ještě přikurtovali šroubem do dřeva s takovým talířkem, který to podrží ... na to půjde perlinka, lepidlo a pak fasádní omítka .... taky se nám nelíbí podbití, které se musí čas od času natřít :-)
Odpovědět
@l_baruska @evisek213 .... holky a pentrovali jste nějak ty osb desky? my totiž ne, šoupli jsme na to fasádní polystyren na lepidlo a žuchlo to dolů :-D ... prej se to má penetrovat
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje my nepenetrovali, ale místo osb desek jsme dávali cetrisový
Odpovědět
ahaa..děkuji, musím se doma podělit jak na to :)
Odpovědět
@gwens ... jo, jinak tu střešní lať jsme tam nedávali ... přišlo nám to zbytečné, navíc by to zase nabylo na tloušťce ta římsa .... rovnou jsme to navrtávali na ty vazníky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje to náš řemeslník taky udělal,nedbal na rady (je to strýc z rodiny :-) ) takže pak to dělal na podruhé, bez penetrace ani ránu!
Odpovědět
Profilova fotka
venkovní podhled doporučuji z cetris desek natřených na požadovanou barvu s přiznanou spárou nebo sádrovláknitých desek, rozhodně ne sádrokarton, ten ven nepatří
Odpovědět
Profilova fotka
@gwens my to tak mame. Podbiti osb desky a na tom bude fasada...
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 letech
Zdravím, máte někdo podbiti z osb desek, na tom izolaci 2 cm a to je teprve nahozeno? Řeším jak to vymyslet, bohužel nejdříve jsme chtěli podbiti z palubek, ale nyní bysme chtěli. Komplet barak mít nahozen i podbiti. Jenže jsem klempířovi, řekl že bude podbiti takže máme klempířinu 3 cm od hrany vazníku. Máte někdo toto podbiti jen natřene barvou a zbytek nahozen? Nemá někdo fotky? Děkuji
Odpovědět
Já si udělal dřevěný rošt z latí, desek a zbytků, co mi zbyly po dobu stavby a na to jsem přištuboval 3cm XPS pomocí vrutů a talířků. Taky chci mít podbití v barvě fasády. Cetris mi spousta lidí rozmluvila, prý to stejně časem popraská a vypadá to děsně. Šrubovat OSB desku na vazníky a na to lepit XPS mi přišlo nesmyslné a hlavně neekonomické.
Odpovědět
@agis Taky jsem se do toho již pustil. Jen jsem zvolil OSB a na to 2 cm polystyrenu po konzultaci s projektantem :-), sice neekonomické, ale snad to splní účel. Jen dávám pouze dvě latě, tak snad to bude stačit. Jaký talířek používáte na přichycení xps?
Odpovědět
@zaplik1 klasický pro uchycení EPS do dřeva. TIT držák pro izolaci je myslím přesný název.
Odpovědět
@agis Děkuji
Odpovědět
@agis Ahoj, chtěl bych požádat o radu, jestli jste spokojen s "podbitím" z xps? Zrovna se taky chystám na podobnou práci, tak sonduji, jak to udělat. Díky, Pavel
Odpovědět
Profilova fotka
@xpajik77 na drevenú alebo hliníkovú konštrukciu na sadrokarton daj OSB dosky 20 mm, na to upevni 2-3 cm polystyrén - uchyť terčíkmi, natiahni sieťku a kleber/lepidlo a napokon fasádu
Odpovědět
@xpajik77: z boku nalepeno xps 2 cm na penu na dřevěnou konstrukci a přiděláno ještě pro Sychr na vruty a hmozdinky. Latě jsem tahal podle provázku, protože vazníky nebyli úplně přesně ve vodováze :-) zespodu udělaný rošt z latí na to jsem dal 15 Osb a na.to přilepim polystyren. Osb desky jsem pridelal asi 1200 vruty. Přímo xps na rošt bych se bál průhybu, systém dost pracny, asi trošku dražší. Snad to něco vydrží :-).
Odpovědět
Já jsem tam ty OSB desky nedával. Přišlo mi to dost zbytečne hlavne i finačne zbytečné. Rošt jsem si dělal z desek a latí, co mi zbyly po dobu stavby a na to prikotvil XPS 30mm. Stejně jak mají na obrázku borci. A kdybych stavěl znova, tak to udělám stejně. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@zaplik1 Pokud si zespodu nedával XPS, ale OSB desky, aby se to neprohnulo, nezvažoval jsi zespodu dát tedy silnější XPS? Třeba tl. 5 cm? To už je dost pevné, nebo ne? Příp. místo té prostřední latě, kterou si definuješ rošt, dát palubku či prkno?
Odpovědět
@lukoid s osb deskama se pracovalo dobře. Xps budu lepit na desku 3 cm. A docela to i pomohlo když jsem nahoru dával do těchto míst material, který dole prekazel a ještě nebyla hotová půda.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mikiliki XPS je, myslím si, zbytečný. EPS se tam dává aby eliminoval pohyby OSB desek (tepelná roztažnost).
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikiliki já jsem dával z boku jak je okap 20 cm pruhy na vysku, protože deska ma 60 cm tak krásně tři pruhy, kamarádovi zbylo ze stavby, 3 cm xps takze ho tam hodím :-D
Odpovědět
@zaplik1 Tak my mame: stresni late, OSB, a bude dale polystyren 2cm, perlinka, lepidlo, fasada. Polystyren proto, ze to pak nepraska. Toto je planovano zespodu podbiti. Fotky mame nejake v albu. Ze strany k okapu ale bude jen OSB, protoze, aniz by to bylo v planu, firma co se starala o stavbu, neco nedomyslela :)
Odpovědět
Jaké máte prosím rozměry podhledů? Děkuji.
Odpovědět
Ahoj, možná to tu někde je, ale jakou šíři OSB jste pro podbití zvolili? Díky za odpověď
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?