Odpověď na příspěvek od cast:
Ahoj, zateplujeme sokl RD z VPC a budeme davat XP… @cast Chytí to aj len na penu, toho by som sa nebál. Ja som to urobil dosť punkovo, určite nie správne, ale drží to krásne. Mám PVC, nie asfalt a soklový EPS, nie XPS. Čo znamená značné komplikácie. Doska polyšu je od fólie oddelená geotextíliou, EPS a PVC nesmie prísť do styku, natož to ešte lepiť. Doska má 60 cm na výšku, cca 10 cm je prihrnuté hlinou a prilepené na penu k doske pod ňou s vloženým pletivom proti myšliam, vrchých cca 15 cm nad hydroizoláciou je prilepených lepidlom baumit star contact a bez akéhokoľvek kotvenia. Fasáda pokračuje klasickým EPS lepeným celoplošne na hrebienok tým istým lepidlom a bez kotvenia. Medzi soklovým a fasádnym EPS nie je žiadna zakladacia lišta, sú k sebe zlepené penou. Omietka je ťahaná až po zem, nepoužili sme na sokl nič špeciálne, lepidlo s perlinkou webertmel 700 a finálka baumit silicon top.Odpověď na příspěvek od cast:
Ahoj, zateplujeme sokl RD z VPC a budeme davat XP… @cast Já jsem použil XPS na výšku. Dole je to přihrnuté zeminou, v horní části lepené pěnou a kotvené. Komplet celé zateplení jsem lepil pěnou a pro jistotu i kotvil. Mezi sokl a fasádu jsem dával zakládací lištu. Já mám silnější fasádu, takže mám malý (asi 4cm) přesah fasády proti soklu. Zakládací lišta tvoří i okapničku. Do perlinky jsem používal Weber 700. Má jemnější zrno. Jako finálku jsem na sokl dal Marmolit a na fasádu nějaký Weber silikon. Já jsem použil finálku Weber, protože v dec mi namíchali odstín na počkání.