Diskusi odebírájí 2 lidé

Aktualni hypoteční sazba

Ahoj, ráda bych porovnala aktualni hypotečni sazbu (leden 2025). První nabídka refinancovani byla 4,99% s fixaci na 3 roky, o předložení konkurenční nabídky 4,69%, LTV cca 10%. Je ta sazba ok?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nás to letos čeká v září co jsem koukal tak nejlevnější vychází Moneta. Ale je to pořád ještě třičtvrtě roku tak se to může změnit ale teď máme 2.19% takže to bude skok nahoru.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petraxname:

Ahoj, ráda bych porovnala aktualni hypotečni sazb…
@petraxname My máme 5,69, môžeme refinancovať kedy chceme, ale asi ešte počkáme.
Odpovědět

Ahoj, ráda bych porovnala aktualni hypotečni sazb…
@petraxname loni v červnu jsme u ČSOB dostali 4,99 na rok. Letos nás to čeká zase, tak jsem zvědavá, jestli se dostaneme trochu níž. Doufám v to :-D Měli jsme 2,69 a byl to skok.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jarin1:

Taky nás to letos čeká v září co jsem koukal tak …
@jarin1 měla jsem 1,69%, takže změna velká
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@petraxname My máme 5,69, môžeme refinancovať ked…
@roman_ u druhé hypoteky jsem měla také takovou sazbu s možností refinancovani kdykoli, řekla jsem bance o nižší sazbu, bez řečí ji snizili na 5%, jen se uzavřel dodatek, podminky hypoteky se nemenily.
Odpovědět
Profilova fotka

@jarin1 měla jsem 1,69%, takže změna velká
@petraxname To je jako s elektřinou úplně stejný skok, kdyby to bylo plynulý tak neřeknu ale tohle jsou velký skoky. Snad to spadne na rozumnou výši.
Odpovědět

@petraxname To je jako s elektřinou úplně stejný …
@jarin1 byly by ty skoky plynulejší, kdybyste (kbybychom) nefixovali na tak dlouho z velmi podprůměrně nízkých sazeb. Ale počítám, že s energií i hypotékama už aspoň 2 roky víte, že tam ten skok bude. (Btw, taky máme ještě za 2,49%... do 2029)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od mxm1919:

@jarin1 byly by ty skoky plynulejší, kdybyste (kb…
@mxm1919 Fixace byla na 5 let no upřímně jsem nepočítal s tak velkým skokem jakož to bylo na začátku krize ? ....co přišla doba covidova, čekal bych nárůst ano ale třeba z 2.19% na nějakých 3az 3.5% ne na 7% co se to vyšplhalo v této době, teď samozřejmě to šlo dolů. Tak proč teda tak dlouhé fixace banky nabízejí, má to tedy být max 3 roky a je klid. Ale zase s energií už tolik nesouhlasím protoze proč my kteří si tu energii vyrábíme ji musíme zaplatit několikanásobně. A všichni kolem ji mají za ho...
Odpovědět

@mxm1919 Fixace byla na 5 let no upřímně jsem nep…
@jarin1 proc by to mela byt fixace limitovana? To je kazdeho volba. ja mel fixaci 10let (jeste 2.5roku zbejva) a naopak me chybela moznost si vzit 15 a vic. Protoze 2% byl s porovnani od vzniku CR nesmyslne malo v podstate pod urovni inflace a jistota vyse splatky. A to jsem mel nekolik hovoru kde me poradsi premlouvali ze muzu mit 1.69 ale presne na max 2-3roky...
Odpovědět

@mxm1919 Fixace byla na 5 let no upřímně jsem nep…
@jarin1 každý má možnost si zvolit jak dlouhý fix chce můžete si ho dát vždy jen na rok nikdo vám nebrání. Pak by skoky tak velké nebyly taky mě to čeká příští rok na jaro a jsem zvědav jaký skok to bude teď mám 1,9. A co my vyrábíme. Těch pár procent co dělá polostátní ČEZ většinu elektřiny vyrábí soukrome subjekty a je na nich za kolik si to prodají. Navíc jinde to mají levnější protože to pořád dotují státy a kdo to zaplatí stejně zase lidí přes zvednutí daní viz Slovensko.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@jarin1 proc by to mela byt fixace limitovana? To…
@raziel628 Jasný že je to každého volba, jen jsem reagoval když teda to máme všichni na dlouhou dobu tak jak bylo zmíněno mxm1919 tak aby to teda bylo dle něj spravedlivé ale tak snad banky vědí jak to má být a co si muzou dovolit nabídnout pak už je to na každém z nás. Ted je otázkou co se vyplatí víc zdali delší fix nebo kratší.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od edison101:

@jarin1 každý má možnost si zvolit jak dlouhý fix…
@edison101 A to je právě ono, je tu moc firem co se na tom všem živí a tak je to se vším milion e-shopu a všeho možného až se v tom člověk ztrácí. Pojištění, banky...prodej náhradních dílů než to dojde ke koncovému zákazníků tak ta cena se vyšplhá s marzemy na někdy extrém který by třeba nemusel být.
Odpovědět
Článek se načítá

@edison101 A to je právě ono, je tu moc firem co …
@jarin1 to je pravda na to vám odpovím jak odpovídám vždy to co jste nám vyzvonili to máme.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od edison101:

@jarin1 to je pravda na to vám odpovím jak odpoví…
@edison101 nejspíš ano ale já nikde nezvonil na to jsem ještě mladý 😄.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?