Užívání nezkolaudované garáže.

Dobrý den, K domu jsme před 25lety na základě stav. povolení přistavovali větší garáž a pak ještě á 15m2 "trucovnu". Vedlejší pozemek koupili lidé, kteří začli sousedství udáním, že co jim na naší garáži nesedí a taky, že trucovna je na černo. Tím jsem se úspěšně prokousal už sám, protože rodiče zemřeli a stal jsem se jediným stavebníkem. Ta garáž je celou dobu nedokončená, i když vypadá spíš hotová, ale bez elektriky atd., a celou dobu užívaná, je v ní rozebrané auto a je prostě zaskládaná věcmi. Při té poslední kontrole, tady pánové ze SU mluvili, fotili, pokutu jsem nedostal a trucovnu dodatečně povolili. Teď se ale chystá něco většího, protože jsme se, se sousedy obuli do jedné obecní stavby, která nám neudělá dobře a mám indicie, že se SU chystá po 5ti letech ke mě na novou kontrolu. Jeden co dělá stavařinu mi naznačil, že v novele SZ 2018 je vlastně přestupek za užívání stavby vypuštěný a že garáž užívat mohu, někde jsem vyčetl, že je i nějaká promlčecí lhůta, ale zase pokutu jsem nedostal.... Tak v tom mám malinko zmatek. Máte s tím někdo praxi? Poradíte prosím?
Odpovědět
@olda62 Ten přestupek nebyl vypuštěn, platí jen pro některé nové stavby. Záleží tedy na tom, kdy byla ta garáž postavena. Co se týká promlčecí lhůty, tak nic takového stavební zákon nezná, na to nespoléhejte. Ale na Vašem místě bych byl docela klidný, protože když tam už jednou byli, tak měli povinnost to dořešit. A ne že si po pěti letech vzpomenou, že něco zanedbali. Takže teď jste v dobré víře, že máte všechno v pořádku. Pokud byste ale potřeboval konkrétnější informace, zkuste napsal @milanq, ten se vyzná.
Odpovědět
Nemám v tom vůbec přehled, jediné co jsem za život ve stavařině řešil je tuta garáž. Promlční, myšleno přestupku, jsem vyčetl tady https://www.mvcr.cz/clanek/spravni-pr...
Odpovědět
My jsme na zakl.st.povoleni posravili garaz koncem 80tek a az nyni jsme ji kolaudovali, geomwtr zameril za 5tis.Kc, musela byt tedy tez udelana revize elektriny,kterou vy tam stejne nemate. Po kolaudaci jsme nechali zapsat na katastru, platili jsme jen povinne poplatky,zadnou pokutu. Doporucuji co nejdrive zkolaudovat nezkolaudovane,zlegalizovat cerne stavby. Chysta se prisnejsi zakon na prosty lid opet.
Odpovědět
@jozkakomosny moc díky za kontakt, napsal jsem 😉
Odpovědět
@olda62 A pomohlo to?
Odpovědět
myslím že ano 😉
Odpovědět
Chci poprosit, jestli by se mi neozval někdo, kdo se vyzná ve stavební problematice a zákonech, jednacím řádu apod. Předem díky a pěknou neděli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?