Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@silenoz co máš za kotel? Zrovna se v tom dneska hrabu
Odpovědět
@silenoz A co píšou v návodu, když tohle hází kritickou chybu 5. V každém návodu máte vysvětlivky. V našem kotli by to znamenalo: Přetopení kotle Ruční reset havarijního termostatu Teplota v kotli vyšší než havarijní - např. porucha čerpadla, porušeno topné těleso, zavzdušnění… Volej servis
Odpovědět
Profilova fotka
@silenoz uff tak nastesti reset tepelne ochrany pomohl (na horni casti kotle, cerna krytka) Ale je mi zahada chyba cislo - 5 = pretopeni kotle. OV jsem mel nastaveno na 45C (v zakladu od RD bylo 65C) Rekl by mi nekdo, kdo ma el. kotel + radiatory, jak ma nastaveny kotel a termo hlavice? Stale nejak tapu. Ubral jsem OV na 45C, aby radiatory byly vlaznejsi, ale dele topily, ale to nejak nefunguje, kotel stejne bezi na 65C a radiatory jsou horke :/
Odpovědět
Profilova fotka
@angus88 CosmoTherm E (9 kW) + Siemens dalkovy termostat v obyvaku
Odpovědět
@silenoz chyby pro CosmoTherm 9kW
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula jj uz jsem volal a ten mi pomohl s resetem, problem byl ze jsem nemohl v tune papiru najit navod :) Ale to pretopeni je mi zahadou.
Odpovědět
@silenoz používáš křivky?
Odpovědět
Profilova fotka
@angus88 nejaka krivka tam nastavena je, pri oprave mi opravar pridal na krivce. Blbe je, ze se upravuje v servisnim menu a to musi byt sundany kryt :/
Odpovědět
@silenoz ale neee. Vše jde přes menu, stáhni si návod
Odpovědět
Profilova fotka
@angus88 ok mrknu. A jak mas ty nastavenou krivku a teplotu OV? Nevis jak nastavit teplotu aby bylo v radiatoerech treba 40C? At nastavim co chci v OV, tak me to prijde stale stejne :/
Odpovědět
@silenoz Mám křivku číslo 3. Při těch - 10C venku mi to natápí vodu na 43C. Mám podlahovku
Odpovědět
@silenoz nenastavujes náhodou teplotu vodu pro TUV? Ten kotel je takto rozdělen ikdyz to nemáš zapojené
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzicz To asi nebude asi ideální řešení, ale lepší něco než nic. My jsme zatím v paneláku a rosí se taky. Ikdyž od doby, co někde nechávám třeba 3-4 mm mezeru, aby lehce šel vzduch dovnitř se to o dost zlepšilo. Nevím, čím to tedy je. Pravidelnější větrání nijak nepomáhalo, až když otevírání mikroventilace nebo takové nějaké mezipolohy to hodně vylepšilo. Viz. dnes ráno. Přišel jsem z noční a v ložnici orosený spodek oken. Otevřel jsem nepatrně okno (spíš povolil) a když jsem se ve 12hod probudil, okna suchá. Jenže u vytápěného domu elektrikou to už může být zase finančně znát, takže těžko soudit. Tohohle se bojím nejvíc, že začne někde něco plesnivět. Podle mě je to problém zateplení, kdy ty domy či byty prostě špatně dýchají, ale možný je, že třeba v tom paneláku se to rosilo i před zateplením a plastovými okny
Odpovědět
Profilova fotka
@angus88 Ne, zmacknu MINUS (pod nim je i symbol radiatoru) nastavim treba 40C, dam prostredni tlacitko a je to. Ale pak kdyz topi kotel, tak stejne ukazuje treba 60-63C. Jeste bych rad nastavil rychlost cerpadla, to by taky mohlo udelat dost. Ted to prave topi tak, ze kotel jede na 63C, radiatory horke, za chvilku tedy vypne vytapeni, radiatory rychle vychladnou a pak tam za chvilku neni takova pohoda (nesala teplo z radiatoru), jako kdyby byly radiatory mene teple ale zato po delsi dobu.
Odpovědět
@silenoz aha, tak to máš jiné než já pro podlahovku. To OV mám taky 60, ale jede mi to podle nastavení podlahovky. Mrkni do návodu kotle, je to vše velmi dobře popsané
Odpovědět
Mate prosim niekto tip na pudni schody (do garaze, nad pristor nad garazou)? Maju ich vsade, v hornbachu, v obi, v bauhause a vselikde inde, ale neviem ci sa ti jednotlivi vyrobcovia v niecom vyrazne lisia. Jasne ze existuju drahsie a viac tepelne izolovane a podobne, ale ked zoberiem cenovo podobne schody, tak ci su niektore lepsie alebo horsie...
Odpovědět
@pavelll12 Tohle není problém, že je to špatně zatěsněný a zateplený, ale že je to dobře a nedochází k žádné přirozené výměně vzduchu. Včera jsme měli v pokoji orosená okna, vlhkost 57%, otevřeli jsme ventilačku a za hodinu 39%. Stačí, že začneš vařit, sušit prádlo a sprchovat se a vlhkost jde nahoru. Pak se ta voda někde vysráží. Představ si, že když začneš sušit, tak to vlhko někde být musí. Nebo třeba v zádveří. Přijdeš z venku celý od sněhu, tak ta vlhkost prostě v domě zůstane dokud to nevyvětráš.
Odpovědět
@atilius Nepsal jsem, že je to špatně udělané. Jen je to trend co nejvíce ušetřit za teplo, proto se takhle vše izoluje a vlhkost nemá kudy uniknout.
Odpovědět
@pavelll12 jj, jasně. I proto si pak lidi do takových domů dávají rekuperaci. Vrazíš prachy do zateplení, abys ušetřil a následně musíš koupit rekuperaci....
Odpovědět
@tojojot Schody na půdu do garáže jsem koupill dřevěné, izolované v Baumaxu a pohoda :-)
Odpovědět
@pavelcent a co povies na toto? https://www.eko-domov.cz/pudni-schody... to je zhruba to co v baumaxe a pod. a o nieco lacnejsie
Odpovědět
@tojojot Mám prakticky to samé jen tam bylo součástí i to kovové madlo. Poslal bych foto, ale v garáži je auto :-D
Odpovědět
http://vychytavkov.cz/mate-doma-plast... Co si o tomto myslíte? Je to blud nebo pravda?
Odpovědět
@dracula Mazat urcite treba ;) Nie vsetky okna maju priamo letny/zimny rezim, nicmene nejedna sa o nic ine nez o zmenu pritlaku kridla na ram okna. Idealne by bolo okna seridit pred zimou a pred letom kvoli roztaznosti materialov, ale kto to robi, ze? ;)
Odpovědět
@pavelcent ahoj. Montoval jsi je tam sam? Musel jsi nejak upravovat ten stavební otvor ve stropě? Díky za info. P.
Odpovědět
@petulinp niekde v popise som cital ze ked mas ten otvor presne taky ako je v popise (teda 120x70 v tomto pripade) tak by to tam malo presne sadnut a nic by sa nemalo upravovat. Ale ta montaz zaujima aj mna, ci to je zlozite alebo nie a co to obnasa.
Odpovědět
Prosím ty, co stavěli v zimě. Máte zkušenost se zasněženou deskou pokrytou ledem? Jak probíhá v tomto případě montáž? Máme se připravit na nějaké jobovky? Díky
Odpovědět
@tojojot pavelcent nam snad poradi😊
Odpovědět
@petulinp @tojojot Jasně, že pavelcent poradí :-D :-D Montoval jsem je tam sám. Sedne to tam dobře, jen člověk musí být schopný improvizovat. Aby to bylo tak jak má a nemá vám kdo s tim pomoct, podržet atp. je nutné improvizovat, mít po ruce nějaké lano klínky dřevíčka, vodováhu a milion dalších pomůcek, aby se to povedlo. Nakonec jsem je zespodu olištoval, abych zakryl spáry.
Odpovědět
@pavelcent ok, díkec. Chytá se to do stran toho stavebniho otvoru nebo z vrchu?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?