Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
1
1670
1671

Odpověď na příspěvek od mariacek:

@louda A nemůžeš jej tahat chráničkou co ti jde s…
@mariacek Bohužel ne :-(
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od richid:

Ahoj Kubisáci, začínáme šestý rok, jako uketěloto…
@richid Nooo, napadá mě více variant, teleskopická tyč s valečkem, nebo takhle viz foto ... 🙂
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od louda:

Má někdo prosím zkušenost jak udělat prostup skrz…
@louda Pokud bych musel vrtat, asi bych zevnitř vykroužil větší kruh do fermacelu, navrtal, protáhl kabel a v rámci toho vyvrtaného bych pak přetěsnil prostor kolem kabelu páskou. Následně vratit vykroužený kruh, zatmelit a vymalovat ... Jinak to asi elegantně neuděláš, pokud nechceš rozdrbat kus fasády ..Zevnitř to alespoň nějak zaděláš do původního stavu ..
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od sargic:

@richid Nooo, napadá mě více variant, teleskopick…
@sargic To je dosť krkolomné. Lepšie sú schody s podestou, tam sa postaví koza a pár podlážok a je to. A pod nohy balík polystyrénu (mne ostalo z fasády a z podlahy). Valčekom už nikdy viac, to je otročina, už jedine airless. Aj na nenapenetrovanú ružovú SDK dosku stačil jediný nástrek. Zato sused valčekoval tak 4-5 krát, kým to prestalo presvitať.
Odpovědět
Profilova fotka
Už delší dobu mi vrtá hlavou jedna věc a nevím, co s tím, tak zkusím štěstí tady. Jde o to, že když někdo trochu ťukne / bouchne do červeně zvýrazněné stěny zevnitř pokoje 108 (to se stává často, protože děti tam mají postel), tak to v ložnici 107 duní jak v tanku. Je to opravdu hlasité. Napadá mě, jestli se třeba nějak nešťastně nepotkalo rozpětí mezi jacky ve zdi a délka zdi a jestli to nějak nerezonuje, ale je to fuk, je to prostě otravné a hlasité. Nenapadá vás někoho, co s tím? Je to asi nejotravnější vlastnost našeho domu, se kterým jsme jinak docela spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
Vypadá to. že jsem to tady svým dotazem zabil :-D Sorry
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od konvickovi2015:

Vypadá to. že jsem to tady svým dotazem zabil :-D…
@konvickovi2015 no ted to tezko resit systemove, proste ta stena presahuje az k vam do loznice. co muzete ale udelat je, ze tam kde je postel a kde teda deti obcas bouchnou dat treba takove ty molitanove nalepovaci kusy na zed. popr nejakou predstenu.
Odpovědět
Profilova fotka
Celkem lehce by to vyřešila akustická predstěna v obou cimrách, případně dát postel dle projektu a do té zdi nemlátit :-)
Odpovědět
RDRáci... jak jste prosím řešili prasklinky vzniklé sesedáním si domu? Do reklamací? Díky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od m2s:

RDRáci... jak jste prosím řešili prasklinky vznik…
@m2s u nás plánujeme ještě chvíli počkat a potom zamáznout vhodným silikonem.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně ne silikon!!! Po jedné nebo dvou zimách řešeno reklamací. Od té doby klid. Silikon není přetíratelný, takže když už, tak akrylový tmel. Ale ani ten bych tam nedával... Prostě v rámci malování nějaký tmel...
Odpovědět
Takže spojit obě rady dohromady: počkat možná ještě rok (přebírali jsme 12/2023, bydlíme od 03/2024), a pak vyreklamovat. 🤔👍🏻
Odpovědět
Článek se načítá
Dobre rano. Mohu mit prosim dotaz? Asi to tu nekde je, ale je tu tolik prispevku, ze se v tom nezvladnu s dvema malejma detma prohrabat :D Je tu nekdo z Usteckeho kraje, kdo stavel s Rymarovem v poslednich 5letech a je spokojeny? Pripadne nekdo kdo od nich ma dum a resi nejake velike, narocne zavady? Dekuji. Je mi jasne ze toho tu je asi spousty, ale ja se tim s tema dvema prtatama vsim probrat nezvladnu :D
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od klika1889:

Dobre rano. Mohu mit prosim dotaz? Asi to tu nekd…
@klika1889 Tady roudnicko. Stavěli jsme 11-12/2023. Solo 117, neboli nově Klasik 182. Za nás asi spokojenost. Měli jsme dobrou partu. Možná by se našlo pár drobností, ale fakt jen prkotiny proti tomu, v čem nám vyšli vstříc. Tak do 10-15km od nás je další Solo 117, dokončeno 3/4 roku před námi. Ale tam nevím jak jsou spokojení.
Odpovědět
1
1670
1671
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?