Dobrý den, prosím, prosím - máte někdo uložený sumář co doporučujete kontrolovat při stavbě domku ? Vím, že to tu několik z vás dávalo, ale v tom množství komentářů se mi to nedaří dohledat :(
MOC DĚKUJUU :-)
@luckadedkova Já bych Ti doporučil stavební dozor. Původně díky vaším dobrým zkušenostem jsem jej nechtěl, ale pak jsem na youtube našel videa Pavla Šimka, co dělá dozor ve středních čechách a Praze a je to fakt mazec, co vše jde prodělat. Doporučuji mrknout na jeho videa a uvidíš sama, kde se dá chybovat. Stačí na youtube zadat Pavel Šimek dřevostavby. Já do toho s ním asi půjdu. Těch 10 tisíc za dozor při stavbě za X miliónu se vyplatí.
Videa pana Šimka jsem viděl, je tam dokonce video s RDR a velmi je chválí (nechci být negativista, ale v případě stavebního dozoru, který ještě natáčí kamerou, si asi každá parta dá záležet :) ). NIcméně některá videa jsou fakt tragická, zlatý RDR. To jsou takové hnusy... Je fajn na ta videa mrnout, budete mít lepší pocit, že jsme zvolili kvalitní firmu
@mariacek Taky jsem vybíral stavební dozor a na pana Šimka jsem narazil. Odradilo mě ale, že na jednu stranu inzeruje NEZÁVISLÝ stavební dozor a na straně druhé sám nabízí realizaci dřevostaveb, což se jaksi vylučuje s nezávislostí. Srovnejte si kontaktní informace na následujících odkazech:
https://www.drevostavby-myhome.cz/kon...http://www.nezavisly-stavebni-dozor.c...
@kryton přesně jak píšete, já jsem dřevostavy my home málem stavěl :) nakonec jsem si vybral rdr, protože pan Šimek měl na netu velmi negativní referenci a navíc jediné pozitivní reakce byly od lidí, kteří to psali na zakázku (dost času jsem tomu věnoval, abych reference prověřil).
Dotaz - když umístím na zeď garnyž a pak zjistím, že má být garnyž jinde (ovšem pozdě, díry ve zdi už existují), tak čím zamáznete ty nepodařené díry ve zdi, prosím? :-D Jakooo, vím, čím zamazat díry v klasickém zděném domě, ale říkám si, čím to udělat v dřevostavbě, abych něco nezkonila ještě víc, než už je??? :-D :-D
Díííkec ;-)
@janaa1 Když stavěli domek, tak tu chlapi nechali nějaký zbytky. Mezitím i "sádra" kterou to tu vymazávali. Takže tou jsem zamazal, co jsem odmontoval (třeba dva přímotopy). ;-)
Nesetkal jste se někdo se zápachem z WC? Včera nám předělávali upadávající záchodovou mísu (už i tu druhou) a od včera nám v koupelně poměrně dost zapáchalo (předpokládám, že když to do té doby nesmrdělo, bude to problém od záchodu). Dnes jsem mísu sundal znovu, jestli třeba nebylo shrnuté tešnění odpadu, ale nevypadalo to. Znovu jsem mísu nasadil, zasilikonoval okolo mísy a pořád trochu smrdí. Přemýšlím, jestli si třeba nemá odpadní potrubí po namazání (aby šlo lépe nasadit) nějak sednout a pak to přestane, ale moc se mi to nezdá. Netušíte někdo, kde by mohl být problém.
Zapach z WC ne, ale vsiml jsem si ze, ty ventilatory co dava RDR, docela vetraji barak i kdyz nebezi, ta zpetna klapka = igelit co v nich je, je uplne k nicemu, takze to kominovym efektem docela dobre vetra celej barak... Takze je jdu vymenit...
@angus88 jo, zatim koukam, za co je vymenit.. Axialni ventilatory nejsou vhodny do prizemi, protoze vetsinou nemaji vykon vytlacit ten vzduch na strechu. Radialni jsou zase drahy jak...
@username Řeším úplně to samé, ta "zpětná klapka" je totálně k ničemu. Ventilátory samotné se mi zdají parametrově dobré (příkon a hlučnost). Se slabým výkonem v přízemí zatím nebojujeme, tak se jen chystám dodat lepší klapky. Mám vyhlédlé tyto: https://www.e1.cz/produkt/1177159-zpe...
@vypadl@angus88
Jeste me napada - ve spodni koupelne je ventilator vlastne jen vsunut do trubky vzduchotechniky, nemelo by to spojeni byt taky vzduchotesne?
V horni koupelne je ventilator vsunut do HT trubky....
@username My ty ventilátory máme docela zbastlený, vsunutý do trubky nebo třeba seřízlýho kolena. O těsnosti se tam moc mluvit nedá, kolem ventilátoru máme jen slabý molitanový kroužek. Akorát jsem byl donucený to začát revidovat, protože mi z jednoho začala téci zkondenzovaná voda. Odvod kondenzátu sice udělali, ale koleno, do kterého je vsunut ventilátor, už správný spád nemá. Budu tam ten ventilátor muset zatmelit.
My dole v koupelně nemáme okno a odvetrat zápach je docela problém. Když je někde pootevřené okno, tak to za pár minut odvětrá, ale i tak je to bída. Horní koupelna je na tyto aktivity lepší, tam stačí otevřít okno a po chvilce ok :-D
Jinak spíš řeším radiátory. Hučí vám také tak? https://youtu.be/VrrYRBlu_j4