@zupra : Z vlastní zkušenosti bych doporučila chodit na dům co nejčastěji, a případné chyby, nedodělky a vše co se vám nelíbí řešit hned s vedoucím montážní party. My jsme pak při přebírání téměř nic nedořešovali. Samozřejmě jsme dům ještě znovu prohlíželi, a někde třeba domalovali zeď a další drobnosti...Ale jinak je lépe nemlčet a na vše se ptát, vše řešit hned.
Dobrý den všem,
prosim stavitele o informaci ty, kteří si nechali vyřizovat sítě projektantem, na kolik ho to vyšlo,
máme problém projektanta vůbec sehnat a ten co nám to "udělá" chce za vapracování 35 tis. a v ceně není zaměření pozemnku, zdá se mi to moc :-(
@dadaaa počítej s těmi 25 tisíci určitě, holt razítko je drahé.... :-( ale pokud jsi z Hradce znám skvělého, se kterým je super domluva i ohledně běhání po úřadech.
Ahoj Všem,
měl bych dotaz ohledně základní desky.
Dělali jste ji někdo sami (myslím nějakou jinou firmou než přes RD)?
Jak je to pak se zárukou domu? Cena navrhovaná RD se nám zdá dost vysoká :-(
Díky
Ceny za projekty jsou o pár str, výše. Já to mám za 5tisíc. Známý archtekt za to chtělpůvodně 12 TIS. A NĚJAKÝ ČLOVĚK Z LIBERCE(NA STR. RÝMAŘOVA) CHTĚL 35TIS, ALE KDYŽ SLYŠEL, ŽE JSEM Z PARDUBIC, ŘEKL, ŽE SE MU TO NEVYPLATÍ. Mám to tedy za 5 tis. Sítě jsem si oběhal sám - naprosto bez problému.
@dadaaa Taky jsem realizoval projekt v Hradci Králové a stálo mě to cca 19tis.+5500 za komplet vyběhání stav.ohlášky či povolení, kontakt také klidně předám...
@zupra
- někdy je špatně zatmelen sádrokarton a ani tapeta neschová spoj, pohledově prohlédnout stropy/stěny za denního světla
- interiérové dveře - musí jít zavírat lehce bez dodatečné síly, lícovat s gumou musí ve stejné vzdálenosti dole i nahoře, obložky musí být zatmeleny
- okna - zavírání hladké, bez problémů, zvenčí nesmíte vložit mezi těsnění a okno vizitku - pak je špatně okno seřízeno (přítlak), okno nepoškrábané - proti dennímu světlu
- podlahové lišty - čistý spoj
- schody - boky zatmeleny, nevrzají
- koupelna - spárovačka je čistá, bez hrudek, bez přesahů. Rohové lišty navazují přesně, bez zubů a ostrých hran.
@dadaaa nas to vyslo na 17 000 se vsim vsudy ...a to nam ze znamosti jeste 2 tisice slevil...ale vyrizuje za nas i stav. povoleni za coz si uctoval 4-5 tisic ...
mam takovy dotaz , ma Rymarov ve smlouve od ilo nejake sankce , napr. pokud nedostnete hypoteku nebo neco jineho , takze jim treba musite jako odskodne za nedodrzeni z vasi strany zaplatit 150 000 a tak ??? Vim , ze nekteri to mivaji tak jenom tak pro jistotu..
Diky
@haassinka já bych řekl že to nic závažného nebude, určité drobounké ťupky mohou vznikat díky miniaturním vzduchovým bublinkám, i když je to nežádoucí jev, nedělal bych z toho vědu ;-) ...ale nejsem v obkladech nijak zběhlý, berte to s rezervou, ten seznam věcí na který si mám dát bacha při přebírání domku mi poslal můj stavební dozor...
@holoubci79 diky moc, jeste se chci zeptat jakmile podepisete tu smlouvu o dilo , je tam ,ze Vam bude vystavena faktura na 100 000 , kterou musite zaplatit do 14 dnu???? :-. ...
@l1006 : Ne je to skutečně tak, po podpisu smlouvy o dílo. Další platby jsou pak podle toho, jestli platíte hypotékou nebo hotově. A faktury chodí skutečně včas a přesně. Paní účetní je pečlivá.
Ahoj,můžete mi prosím popsat jak probíhá vlastní dodávka dlažby,obkladů,popřípadě plovoučky?RDR dodají počet m,já si materiál nakoupím,dovezu a oni to položí,nebo je to jinak?Díky za postřehy
@l1006 Není žádný důvod k panice, vy když se rozhodnete že budete stavět s RDR nejdete podepsat smlouvu o dílo, ale smlouvu o smlouvě budoucí, ta vás ještě k ničemu radikálnímu nezavazuje. Je to vlastně o tom, že si koupíte projekt pro stavební povolení, na něj nějakou dobu čekáte, pak s ním vyběháváte to povolení nebo spíš ohlášku, vyřizujete hypotéku. Když máte hypotéku vyřízenou a tudíš máte jistotu, že peníze se vám nikde nezaseknou, tak jdete podepsat smlouvu o dílo, pak už to jde jako po másle ;-)
Teď bych nerad vypadal jako nějaký propagátor ale můj názor a zkušenost je taková, že nám vždycky v RDR vyšli vstříc, ať se jednalo o například o posun termínu výstavby, když jsme nestihli včas dodělat základovou desku a i když jsem se bál, jestli nebudou s tím spojené nějaké penále, nic takového se ani náznakem nekonalo. To samé, pokud jsme se potřebovali domluvit na jiných platebních podmínkách, nikdo z toho nedělal vědu.
@jarinisko My máme naštětsí hotové i přípojky. Byla jsem se už poptat i na stavebním úřadě a bude to naprosto v klidu - máme štěstí na vstřícné zaměstnance státní správy :-)
Nás přípojky taky teprve čekají! :-| Voda by snad už měla být OK, územní souhlas čekáme každým dnem, ale s Čezem to asi bude na dýl... :-( Projektant to sice už dostal, ale to je opravdu jen malý začátek! Náštěstí se můžeme napojit k rodičům, kteří bydlí vedle! ;-)
@holoubci79 no, to je prave to, tlaci nas cas ....zatim nam jeste delaji projekt ...smlouvu o smlouve budouci jsme podepsali cca 3 tydny zpatky...a zitra mame jit podepsat smlouvu o dilo, pokud se chceme vl;ezt do 3tiho ctvrtleti ...od 4teho ctvrtleti se pry planuje zvyseni DPH na 20 % ..:-(...no a pak do 3 tydnu zaplatit zalohu 100 000 Kc ...mezitim cekat na projekt , koncem cervna mame mit vyrizeno stavebko , zazadat o hypoteku az tady v mezicase postavit zakladovku.. :-. ..vsichni kvaltuji , protoze se boji zvyseni DPH tak pry podepisuji smlouvy o dilo hned po smlouve budouci...no ...vubec nevim pokud nedostaneme hypo coz jako je asi mala pravdepodobnost ...ale vzdycky je to tam, ze budou problemy ..stalo se Vam nekomu ,ze si udelal predbezny navrh hypoteky , ktery byl vyrizen kladne a pak kdyz o ni zadal mu ji nedali??
Aha,tak to je fajn,my máme po konečné specifikace,smlouvu o smlouvě budoucí,dohodlý termín realizace,ale ještě není podepsaná smlouva o dílo,tak jako máme smolíka......?K tomu ještě vyřízená hypotéka na konkretní částku...no nevím co budeme dělat...
@djgas pokud máte termín realizace domluvený, tak už s vámi počítají...si myslím...ale raději bych si to ověřila a zavolala na OC. pokud jim ale nedáte ohlášku, tak vás bez ní nezařadí :-|