@dracula my v noci taky nic moc... větráme dokořán a stejně to moc neklesne... ale lepší než v paneláku, to jsem měli i 30, když byly tak tropické teploty. navíc venku je už navečer líp, tak sedíme tam :-)
@honzulin ahoj, u locusu jsme se dostali na cenu skoro 5 mil., jako hrubý odhad podle toho, co jsme nahledali na netu a tak, navymýšleli jsme podlahové topení do celého domu, rekuperaci s možností chlazení, centrální vysavač, vinylovou podlahu místo laminátu, kuchyňskou linku a spotřebiče počítám tak min. 250 tis., určitě by byly příplatky za sanitu a dlaždičky v koupelně, jiné zábradlí schodiště, sekční garážové vrata....to se nasčítá. Jinak ta cena byla i s pozemkem za 1,3 mil. a garáž se skladem u domu.
@fialka4 Děkuji :-)... Teď už déšť nevadí, máme to pod střechou, dneska dodělávají tašky, což ale zase znamená, že bude stavba pomaleji odvětrávat. Stačilo, aby bouřka přišla o den později a mohli jsme se v klidu radovat, jak stavba roste :-(. Parozábrany jsou všude na stropech prořezané a větrá se každý den... Uvidíme, jak bude stavba schnout a jaký postu navrhnou pro zcelení parozábran... Jinak je pravda, že chlapy makají a stavba roste před očima :-)
@wenigh Jo jo, já vím, to všechno říkali.... nicméně je to již zásah do původní technologie, je to prořezané všude, takže místo celistvé parozábrany máme pruhy, což nás zrovna dvakrát netěší
Prosím o radu. RDR má napsané, že v základech má být zemnící pásek tloušťky min. 3 mm. Firma co bude dělat základovou desku nám říká, že by tam dali kulatinu (také FeZn) o tloušťce 10 mm. Prý zemnící pásek časem začne rezivět, kulatina je prý lepší. My nevíme, jestli to tam můžeme dát??
@siskin A jaký domeček jste si nakonec vybrali? Mě se u Locusu 119C moc líbí, že i horní místnosti jsou plnohodnotné, žádné zkosené stropy, takže odpadá přizpůsobování nábytku (hlavně skříní) Jinak já mám před KS, u domu jsem dělal pár změn, podstatná-celkem 3 koupelny, pár změn dispozice a oken, topení standard, garáž se skaldem a nynější cenová kalkulace, po odečtu dopravy a 3% slevy je 2,42 mil. Jinak škoda, že tu není nikdo, kdo by stavěl Locus :(
Ahoj všem,
tak můj příběh s problémy s koupelnami pokračuje - SIKO & RDR , je opravdu nešťastná kombinace. Zítra mi snad přijedou opravit závěsný záchod v horní koupelně. To by nebylo nic tak strašného, strašné je, že v průběhu jednoho měsíce přijdou po páté. Ano čtyři výjezdy jim na opravu nestačily !!! Co dodat ... RDR se staví k reklamacím čelem v tom smyslu, že přijedou, ale to je bohužel vše, výsledek je stále stejný - teče a teče, louže na podlaze. Nejsou to tedy podvodníci (na reklaamace reagují), jsou "jen" neschopní ... na můj účet bohužel - čas, volno v práci, nervy. Možná jsem jeden z mála, ale já už bych do RDR nešel. No nic, snad z nich dostanu alespoň nějakou "finanční omluvu", protože takový šlendrián by nikomu beztrestně procházet neměl, ale 1000x raději bych měl klid a kezký dům bez problémlů.
PS: další reklamace od dubna byla okna (opakovaně), vchodové dveře, vnitřní dveře (opakovaně), spodní koupelna (tu řešili 6 týdnů) a soláry ....
Taky reklamujeme okna, vchodový dveře, vnitřní dveře, pokažený termostat na kotlu. Oproti @microscan jsme ve "výhodě" nebyly u nás ještě ani jednou a to jsem reklamoval 10.6.2011!!! Chápu, že nestíhají, ale tohle jim nedaruju.
Ty velký okna co jsou v podkroví jsou neštastně řešeny a teď vidím, že jsem měl připlatit za rozdělení oken. Nejdou skoro otevřít, drhnou a vidím, že to bude asi dlouhodobý problém, vypadá to, že to okno je moc težký na rám a bude trpět. Vchodový dveře drhnou při teplotě nad 25 stupňů takovým způsobem, že to odřelo tu folii s imitací dřeva. A vnitřní dveře jdou zavřít v podkroví jen jedny! Ostatní jen bouchnutím. Dole se dveře v obýváku tak svěsili, že dřou o zem.
Kladný je zatím to, že domu zatím po 5 měsícíh nepraskají rohy, to jsem čekal že budou.
Doufám, že příští týden přijedou dům spravit, tak jak slíbili, jinak jsme vcelku spokojeni.
@jirka123 Ta dlouhá okna v hodních místnostech jsou konstrukčně asi fakt na hraně, páka na ten pant bude dost velká, ale to je jejich problém.
Od 10.6. Ti nepřijeli na reklamaci? Tak na co čekáš? Neodstranili závado do 30 dní od uplatnění reklamace?
@microscan je fakt, že mi po 30 dnech zavolali, že přijedou, byl jsem na dovolené, domluvili jsme se, že zavolají za 2 dny a dojedou po neděli a už se neozvali, až po urgenci, pak se jim ztratila složka s reklamací :-/ Pak se měla ozvat ta montážní parta, která dům stavěla, neozvali se. Takže opět uhánět, slíbíli , že koncem následujícího týdne přijedou.
Je to pravda, neodstranili závadu do 30 dnů, ale co s tím, výměna nebo odstoupení od smlouvy u domu asi nejde, maximálně uhádám nějakou finanční kompenzaci.
@microscan O těch horních oknech v podkroví moc dobře ví. Na stavbě nám chlapi řekli, že jsme udělali dobře, že máme dělená, že jsou s nimi všude strašný problémy. Okna i vchodové dveře jsme řešili vlastní dodávku a ještě teď si plácáme po ramenou :-D
My ted taky stavíme novu 101, máme to pod folii, zitra začnou pokládat tašky. dali to pod parozábranu a za hodinu začalo lít jako z konve. střechou nezateklo nic. jen jak prselo i z boku, byl silny vitr tak trochu napršelo skrz roh do detských pokojů na podlahu asi tak 10cm mokrá skrvna, jeste tam nemaji polystyren mezi stropem a vrchnim patrem, tak asi tím důvodem,
jinak hlavní četa prijela ve ct, odjeli v so dopoledne a přijedou zase až ve čt, ted tu jsou jen pokrývači, pak přijedou fasadnici,
máte někdo zkušenost s partou s p. Jamborou?
docela se děsím těch reklamací jak tu čtu.... my máme teda okna nahoře půlená,
vstupní dveře přivezli trochu jiné, než jsme požadovali, umístění skel u kliky než u pantů...
@jirka123 Jsme na tom podobně-reklamace soláry 5x,okna 3x, teď ještě vchodové dveře, teče spodní sprchová vanička a to bydlíme cca 3 měsíce,také už bych se příště rozmýšlel zda jít do RDR asi nerad.Teď čekám na reklamaci už měsíc,soláry jsem vyřešil sám po telefonátu s výrobcem-špatně seřízeno od RDR,okna opět musí přijet personál výrobce-RDR nezaškoleno-neumí.
@djgas přijde mi, že v poslední době snad není žádná firma schopna vyrobit nebo dodat bezproblémový výrobek. Rozhodně nejsem žádný problémový klient, ale od doby co stavím tj. od letošního roku jsem reklamoval desku, posuvnou bránu, bazén, kuchyň (Oresi) a teď i dům. Každej má spoustu výmluv, času na reklamace a ještě je to obtežuje. :-|
Osobně jsem s domem spokojen, věděl jsem že s okny mají problémy. Zatím jsem jenom lehce naštvanej, že jim to trvá, ale pokud přijedou a dají vše dohromady, budu zase spokojen. Pokud ale nebudou schopni dát okna a dveře do bezvadného stavu, budu se samozřejmě bránit všemi prostředky.
@djgas+jirka123 My bydlíme od 3.6.2011. Okna jsem si nechal pod dohledem precizně seřídit při předávce domu a navíc jsem se nechal ještě zaškolit. Okna chodí jak po másle, zatím žádný problém. Navíc mi nepřišlo, že by z RDR neuměli seřídit. Vstupní dveře OK, vnitřní OK, až na jedny dolní, které se zavírají nejlépe bouchnutím. Se solárama taky žádný problém, šlapou. Trochu větší probém je se špatně napojenejma trojcestama na IZT (zjištěno při zprovozování, naštěstí vše chodí, projevilo by se až v zimě při topení - oprava konec srpna). Jinak žádné další význemnější problémy nemáme, praskliny zatím žádné (spíš se ale ukáže později resp. po zimě). Defacto čekáme až se toho případně nakupí více (zatim jedny vnitřní dveře, 1 nefunkční rozvod světla v koupelně ) a pak budeme reklamovat naráz. Zatím se nám jednoznačně bydlí skvěle. Jo a já bych rozhodně neměnil ani omylem.
@sembeth Když ke mě přijeli na seřízení oken nemohli najít ani seřizovací šrouby na okně,musel jsem ukázat kde,po té kroutili jak diví,ale bezmyšlenkovitě.\je to spíše o lidech než o společnosti.soláry taky blbě nastavené.....dveře mi řekli,že ani seřídit neumí....
@michalamat my jsme na tom podobně - desku ještě nemáme (snad do 14dnů) a předpokládanou montáž první týden v září s tím, že nás upozornili na možný posun o 2-3 týdny (to by nám ani nevadilo). Nedělali vám probém, že jste měli desku tak pozdě?V SoD totiž máme napsané, že máme mít hotovou desku do 31.7. což jaksi nestíháme :-)