Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@pvratny aha, tak to je pro nas pase;)
Odpovědět
Ahojky. Můžu se zeptat ohledně konečné úpravy fasády? Začínáme montovat naši 101 25.11 a počasí je už tak na hraně. Kdo stavěl domeček v tomto období, dělali vám i fasádu nebo dům jen "zazimovali" a přijeli fasádu dodělat až na jaře? Já jen, že v té době se mají pohybovat teploty kolem 5stupňů. Můžu poprosit ty kterým stavěli dům v tomto období nebo při těchto teplotách, zda jste přebrali dům komplet nebo se dodělával až bylo tepleji. Děkuju.
Odpovědět
@jasamin My jsme začínali cca o 14 dní později, než vy a fasáda se nedělala, na tu přijeli na jaře koncem března. Nechali nám stát lešení, tak pak jsme byli jedni z prvních, u koho s fasádou byli.
Odpovědět
Profilova fotka
Všem moc děkuju za rady a zkušenosti!!! @otoron - chci se tě zeptat jestli při tvém rozhodování byla i kamna od Romotopu Malaga W01 VT, popř. co na ně říkáš?
Odpovědět
Mame dva dny do KS a vybiram co se da! Vybrali jsme barvu oken a vchodovych dveri orech a ted nevime jaka k tomu dat garazova vrata- mame sekcni a ten vzornik je omezenej, vaham jestli radeji dekor dreva, ale o x odstinu jiny nebo jen tmave hnede bez dekoru, ale taky ne uplne stejna... Co myslite? A jeste budu rada za jakekoliv typy ke KS, ktere vas samotne treba prekvapily nebo zarazily, popripade na co si dat pozor??? Diky moc;)
Odpovědět
Profilova fotka
@jurkac To sice ne, ale musim rici, ze me velmi zaujala(romotop malaga). Parametry vypadaji slibne a vzhled se mi taky velmi libi. Rozhodne nepodcenuj zabezpeceni pri tomhle vyssim vykonu (zalozni zdroj a vychlazovaci smycka) a jinak musim rict, ze kdybych o nich vedel, tak bych je asi zaclenil do rozhodovaciho procesu pro manzelku :) :). Nakonec ale musim rici, ze moje kamna s troubou, jsou byla dobra volba a upect si kure nebo neco jineho "zadarmo" behem vecerniho topeni je uz nas casty ritual. (Nordica Thermo Rossella Forno plus DSA). Az na tu cenu, ale tam jsme si s Malagou rovni :)
Odpovědět
Má někdo zkušenosti s partou p. Maňura? V historii fora jsem našel jen 2 komentáře...
Odpovědět
@louda Nechci být nekritická, ale jeho parta nám stavěla dům a byli to "naši kluci". Sice se trošku kaboní, ale jinak je to člověk na pravém místě. :) Bude Vám stavět?
Odpovědět
Profilova fotka
@louda Stavěli nám dům a byli úplně super. Bydlíme rok a zatím vše v pořádku. Byli to fakt pracanti.
Odpovědět
@petravec Ano budou. Začínají ve čtvrtek:) Tak to mám radost, že jsou pozitivní ohlasy.
Odpovědět
@louda - tak ať to dobře dopadne. My začínáme v pondělí.
Odpovědět
Profilova fotka
@otoron To máš pravdu, kuře si neupečeme :-) :-) :-) Ale jsem rád za tvůj pozitivní názor. Ohledně vychlazovací smyčky se chci zeptat jestli v přípravě pro teplovodní výměník od RDR jsou připravené i trubky pro přívod a odvod vody pro chlazení? :-S
Odpovědět
Článek se načítá
@jurkac Privod vody se dela pri KS kdy si reknete ze to tam chcete...nebo az pri stavbe pri domluve s partakem. Jinak odvod vody je resen projektem zakladove desky, pokud ji dela RDR tak to bude jejich starost stejne jako ext. privod vzduchu pokud o tom budou vedet.
Odpovědět
@louda Tak držím palce, ať vše jde jak má. Doufám, že se podělíte o pár fotek. A co stavíte 101??
Odpovědět
Mate prosim nekdo zkusenost se zmenou barvy fasady, resp. pretrenim hotove fasady jinou fasadni barvou? Na co si dat pozor? Z toho maleho vzorecku, ze ktereho clovek pri KS vybira se to velice tezko odhaduje :( Zatim nam udelaji jenom fasadni omitku kolem francouzskych oken, protoze potrebuji osadit venkovni zaluzie a zda se nam hodne svetla. Tak premyslime, jestli nechat fasadniky rovnou pretrit jinou barvou, dokud jeste bude stat leseni. Predem dekuji za vase zkusenosti
Odpovědět
@kumba01 nevím jestli jde fasáda přetírat, ale fasádu co používá RDR je kompletně probarvená, tzn. že "omítka" je už barevná a nic se nepřetírá
Odpovědět
@hondrle Z RDR mi dnes potvrdili, ze zmenit odstin uz nelze, ze Baumit ty kyble hotove omitky zpatky nevezme a nechat namichat novou by vyslo draho. Ale pry je moznost hotovou fasadu pretrit jinou barvou. Zjistuji, jake to ma minusy a jestli do toho jit. Potrebujeme se rychle rozhodnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@kumba01 No, jen aby jsi to neplatil dvakrat, pretrit to lze, ALE!!!, barva bude neco stat (a ne malo) a prace bude stejna jako kdyby natahovali novou omitku (pamatuj ze to budou natirat dvakrat v minimalme trech lidech -at se to slije + leseni je pekne mastne), osobne doporucuju koupit novou omitkovinu nechat to natahnout nacisto. Prachy navic jen za material a budes to mit OK, nebo akceptuj barvu a zvykni si :). Rozhodne zapomen ze si to premalujes jako obyvak. Chtel jsem zmenit jen jednu stenu pretrenim a ta cena me az hruzne zaskocila!!! Svetla?? - ona ztmavne a zesedne, neboj ;-) .Mimo jine svetla je diky odrazu svetla stejne nejlepsi, v lete na to prijdes sam.
Odpovědět
@kumba01 Přesně jak říká @otoron . Přetírat novou fasádu je nesmysl. Kupte novou, tu o které si myslíte, že se vám bude líbit a nechte si ji natáhnout. Tu původní bych se já pokusil prodat se slevou třeba 30-50%.
Odpovědět
@kumba Pokud nezkousneš barvu , zajel bych do nejbližšího centra kde míchají barvy ,aby Ti tam přidaly dle receptůry tón který barvu ztmavý. Určitě Ti poradí. Od RDR ztratíš pouze záruku na omítku ,ale dle zkušeností se nic nestane. Cena celkem dle mého odhadu do 2000,-kč
Odpovědět
@montaznik @kumba No nevím, s omítkou se něco přece jen stát může. Nám se vytvořila na fasádě "vrása", zvlnění v místě stropu, kde je spoj přízemí a 1. patra a kde se tedy doplňoval polysteren. Je to viditelný pruh (nerovnoměrný po části zdi). Dům jsme přebírali v červnu t.r. a ukázalo se to již před zimou. Pokud tedy přetřením ztrácíš záruku na fasádu, raději bych s tím třeba rok počkal ;) No my reklamaci té omítky necháme po zimě, ale bude to dost práce, celá stěna se zřejmě bude muset znovu nahodit a aby nepošpinili dlažbu aj. Raději bych byl, kdyby se to nestalo. Reklamovali jste někdo něco podobného? Řemeslníci mi říkali, že to je u dřevostaveb celkem časté, jako by dřevo vysychalo. No zima a sníh ještě nebyl, sedáním v zimě to tedy nebude ;) A je to na té největší straně u 101ky, kde je okno do kuchyně. Pokud jste někdo měli stejnou reklamaci, budu rád, když popíšete, jak to řešili.
Odpovědět
@dejvi Myslel jsem ,že ztratí záruku na stálost barvy , provedení a praskliny je něco jiného. Nutno se ještě optat v RDR ,
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, můžu se zeptat jaký druh krbových kamen dáváte do domečků? Jsem úplný laik. Jde mi hlavně o rozdíly v umístění od zdi...jak daleko od zadní stěny se kamna dávají?
Odpovědět
http://www.novinky.cz/ekonomika/32039... - tohle prostě není možný!!!!!
Odpovědět
@warri Jestli jsem to pochopil, tak to platí na domy a byty již postavené (například developerem), kde kupujete pozemek zároveň s domem či bytem. Když si koupíte pozemek a na něm až posléze postavíte dům, tak za pozemek zaplatíte pouze daň z převodu nemovitosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@ramokry @warri pochopila jsem to stejně jako @ramokry, ale jestli je to správně, toť otázka :-| Takže pokud by to tak bylo, když máme koupený pozemek a po novém roce na něm budeme stavět, tak zůstává DPH 15 %??????? :-S
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě mám otázku na všechny, co už bydlí a mají vinylovou podlahu - jak jste s ní spokojení a kolik jste za ni připláceli?? Děkuju za info :-)
Odpovědět
@ramokry V tomto státě bych si tím nebyl moc jistej. Mám dojem, že se to má týkat všech pozemků, které jsou určeny pro výstavbu. Protože se mě to netýká, nepátral jsem po podrobnostech, ale případným budoucím kupcům doporučuji podrobnější zkoumání. Stát už neví jak by vlastní bydlení znepříjemnil, místo toho, aby jej podpořil oprotí nájemnímu nebo sociálnímu bydlení pro jisté obyvatele našeho státu. Další, ne klacek, ale pražec hozený pod nohy těm, kteří si chtějí financovat bydlení ze svého a neškemrat u státu. Opravdu povedené.
Odpovědět
@warri Podle mého laického názoru se to týká jen a pouze pozemků (ať už zastavěných s domem nebo pro stavbu domu určených), které jsou prodávány developerem nebo jiným subjektem, který je plátcem DPH. Tedy tak, jak uvádí ramokry. Pokud se kupuje pozemek od kupce např. přes realitku (což je asi běžnější případ), tak tam se žádná sazba DPH neuplatňuje, platná je smluvní kupní cena mezi prodávajícím a kupcem a platí se pouze daň z převodu nemovitosti (aktuálně nestydatý 4%!).
Odpovědět
zdravím všechny stavitele a stavitelky 101-ček. A rovnou se přidám do diskuze. Máme po KS, deska před přebírkou. Stavět chceme přelom Březen/Duben... Zatím žádná negativní zkušenost s RDR, projekt,KS,... vše bez problému...doufám, že to bude i pokračovat :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?