Hjvggh fhfh je hgghfhruchhwhfufhehddururiehgffhfbfhfhfhchfhdjjdbdhyheheheeghrhhdhddvdbvdhvdvddvdvbdvdbdvfvfhehhrhdjeuijdheufhfuffifhibhfhhhfhfh FG hfghfirhfyfb dchrdhdhfhdu. Iw je jwhwhdrueuuuruejhpdndjknfhfbfhjffhfhjrufufjrbr
4+47+_&±+_(7&8_8
Dhjdhďudjfffuuewo po ieh_+_+_(€€8(3(2(9#(2222((((2282(+_-_+_+__4++3!€+€)#,
Djdhdhudbdudbdyhdhrueeyheg3eyyrrduyrydiwiekwiowiw2fh ju yfidj ju jddk km ekdkdjjdndjdjffjddjdjjďnjrhndduy
@pepa101 to je fakt blbost. My nemame drevostavbu, ale komin nam taky rozpraskal a podle krbare to bylo kvuli tomu, ze ty zavitove tyce v kominu delnici peclive nezalili-po nich kondenzovala, nebo dokonce stekala voda a vlivem mrazu nam komin postupne rozpraskal... Asi mame jiny kominovy system, ale davam zkusenost jako jednu z moznosti...
@angus88@silenoz@kekita Tak vlhkost je v interiéru přirozeně a ten vzduch je navíc teplý... Pokud by se dostal do komínu, tak by komínovým efektem přirozeně stoupal nahoru a v určitém místě (kde by již komínové těleso bylo chladné) by logicky v zimních měsících začal kondenzoval na stěnách tělesa.
Na druhou stranu netuším, zda je komínové těleso jen odlité z betonu, nebo zda má uvnitř nějakou fólii, nepropustný nátěr či jiné opatření...
A jak by se tam vlhkost dostala? Předpokládal bych, že buď netěsností okolo přívodu, přes kamna, nebo spodem od desky anebo přes ty malé kulaté větrací mřížky, které jsou do toho prostoru opláštění komínu. Když tu řešíme problémy spojené s průtokem vzduchu klíčovou dírkou a kabelovou chráničkou v el. zásuvce, tak mi to až takový extrém nepřijde...
Jestli to je pravda nebo ne netuším... Podrobné vysvětlení jsem od servisu nedostal, ale naštěstí my máme komín obložený, tak to vidět není (pokud to nezačne odpadávat)...
@pepa101 : mám to jako Angus, bydlíme 2roky, obě zimy se u nás topí v krbové vložce, když je venku zima, mám to udělané tak, že to krásně vytopí celý barák.
To že se v komínu topí, jde snad i vidět podle černého šlemu na okraji komínu, vzhledem k tomu, že nám praskla už jednou fasáda na domě a byly tu chlapy opravovat fasádu, protože makáči na stavbě nedaly perlinku na spoje panelů a to prasklo, takže předpokládám, že tady na komínu to bude ten samí případ.
@lazlo dik, tak to mame podobne :-) len mam ten nizsi limit 30 litrov lebo pracka to zastavovala ked som mal 20 tusim, ale neskumal som to presne, zvysil som to na 30 a bolo to ok, ked sa mi bude chciet tak skusim zistit kolko presne je ten limit aby to cez neho nepreslo :-)
plus tam mam na utlm nastavenych tiez 30 a utlm sa zapina ked sa zapne alarm
@cendler presne tak, mame velku rohovu, tu ked si manzelka chce napustit tak treba min tych 300 🙂 sice to nebyva casto ale ked sa jej to uprostred napustania zastavi tak dost nadava 🙂
@cendler 6h-24h 150L, noc 24h-6h 20L a po zakodování alarmu 1L
Skoro stejně.
Když už o vodníkovi - před měsícem nám tu návštěva nechala téct vodu do umyvadla.. Vodník začal po nějaké době pípat ale voda tekla dál.
Zobrazoval stav: E1U vyhodnocen únik vody prvního ventilu
Nechápu...
Nevíte, jaká je záruka na Fénix jako takový? Na svém webu píší 10 let při odborné montáži, platí to i od rdr? Nám v jednom pokojíčku netopí víc jak půlka podlahy. Nevytopime to na víc, jak 19,5 stupně.
@zmrz_lina no ked pisu 10 rokov tak to asi plati. Ale na oprave by podla mna aj tak bola najdrahsia ta praca, samotne folie niesu zas az tak drahe a moze tam byt aj niekde len preruseny kontakt.
@username : ten 1l vám stačí, ta moje občas pouští pračku nebo myčku a tohle jedné věci stačí, kdyby náhodou praskla hadice, tak je to pořád jen 5l
to že nezavřel bych hledal v nastavení, tam je něco blbě, jestli jen kapala, tak bych hledal tam, pokud tekla, tak je to blbě a řekl bych že nefunguje ten zavírací ventil, to bych si vyzkoušel
@tojojot Fénix skvělé, může být vadné čidlo teploty podlahy, poradili nějaké triky (prozatím zvýšit limitní teplotu podlahy v místnosti) a případně řešit s Rýmařovem. Na fólie záruka 10 let, na regulaci BMR 5 let.
Zkusíme v prvé řadě pohýbat s malého postelí, i když je na nožičkách jak má být, může se tam lokálně přehřívat podlaha a tím pádem se vypne vytápění v celé místnosti. A pokud nic, tak zkusíme to navýšení limitní teploty podlahy.
@zubr487 uvidíme, házelo mi to podle BMR nesmysl - teplotu podlahy 26,9 (limitní 27), takže opravdu většina podlahy v místnosti byla studená, přesto tam bylo 19,5 stupně. Teď jsem mu odsunula postel ode zdi a uvidíme, jestli se to chytí, půjdu to za hodinku zkontrolovat. Je mi ale divné, že by se takhle přehřívala ta podlaha v místě čidla, když tam je ta postel a je opravdu na nožičkách, není na podlaze položená (jen 2 cm široké čelo postele).
@zmrz_lina ja mam to cidlo podlahy v rohu v pracovni a povaluju sa mi tam kable a aj to staci na to aby tam bola vyrazne vyssia teplota podlahy ako inde, tiez som to riesil. musel som tie kable trochu upratat
@hans21 laminát. Nastavili nám už při stavbě max. 27, tak to i jede. Teď mi u fénixu doporučili krátkodobě jako rychlé řešení zvednout v té konkrétní místnosti na max. 32, ale sledovat, jestli se někde hodně nepřehřívá.
@zmrz_lina
Já bych to viděl buď na špatný kontakt v propojení fólií nebo špatně umístěné podlahové čidlo nebo jeho nefunkčnost. Je ta podlaha kolem čidla skutečně teplá na těch 27 stupňů? Je jaksi fyzikálně nemožné mít podlahu teplou a v místnosti mít o 8 stupňů méně. Takže podle mě spíš to čidlo ;-) ;-) ;-) ;-)
@pavelcent teplejší tam podlaha pocitově byla, jestli měla 27 stupňů, jak ukazovalo BMR, to nevím. Postel jsme přestěhovali jinam a vše se zdá být v pořádku. Že je to čidlo na debilnim místě nám došlo až teď, když chceme zařizovat pokojík a na tom místě bychom chtěli mít postel... :-(
Ještě zkusíme zítra přesunout postel zpět a nastavit vyšší limitní teplotu podlahy a uvidíme přes víkend.
Mimochodom viete niekto o nejakej firme co sa specializuje na opravy v drevostavbach? Nie ze by som nieco potreboval ale kedze mame po zaruke tak som rozmyslal ze koho zavolat keby bolo treba nieco co sam neurobim, nedajboze by niekde daka trubka praskla, aj ked by som si to hned vsimol a nic zavaznejsie by sa nestalo, treba to opravit a na nic take ako rozberanie stien si ja netrufam... A volat RDR to je na dlhe lakte, ked to nieje zarucna oprava tak tipujem ze to bude tak na pol roka v najlepsom pripade.
A zas davat to hocijakej nahodnej stavebnej firme co s drevostavbami nemaju vobec skusenosti asi tiez nieje idealne.
@tojojot No RD Rýmařov je firma, co s dřevostavbami má zkušenosti, ale pokud nemá lidi a najme Ukrajince, kteří mají tak trochu jiný přístup k práci, tak můžete mít zničený dům a dobré jméno firmy vám nepomůže.
Naštěstí se ke všemu staví RD Rýmařov dobře, ale pokud mi pošle na opravu stejné lidi, vezmu je asi lopatou...