Odpověď na příspěvek od mariacek:
@louda A nemůžeš jej tahat chráničkou co ti jde s… @mariacek Bohužel ne :-(Odpověď na příspěvek od richid:
Ahoj Kubisáci, začínáme šestý rok, jako uketěloto… @richid Nooo, napadá mě více variant, teleskopická tyč s valečkem, nebo takhle viz foto ... 🙂Odpověď na příspěvek od louda:
Má někdo prosím zkušenost jak udělat prostup skrz… @louda Pokud bych musel vrtat, asi bych zevnitř vykroužil větší kruh do fermacelu, navrtal, protáhl kabel a v rámci toho vyvrtaného bych pak přetěsnil prostor kolem kabelu páskou. Následně vratit vykroužený kruh, zatmelit a vymalovat ... Jinak to asi elegantně neuděláš, pokud nechceš rozdrbat kus fasády ..Zevnitř to alespoň nějak zaděláš do původního stavu ..Odpověď na příspěvek od sargic:
@richid Nooo, napadá mě více variant, teleskopick… @sargic To je dosť krkolomné. Lepšie sú schody s podestou, tam sa postaví koza a pár podlážok a je to. A pod nohy balík polystyrénu (mne ostalo z fasády a z podlahy). Valčekom už nikdy viac, to je otročina, už jedine airless. Aj na nenapenetrovanú ružovú SDK dosku stačil jediný nástrek. Zato sused valčekoval tak 4-5 krát, kým to prestalo presvitať.Odpověď na příspěvek od konvickovi2015:
Vypadá to. že jsem to tady svým dotazem zabil :-D… @konvickovi2015 no ted to tezko resit systemove, proste ta stena presahuje az k vam do loznice. co muzete ale udelat je, ze tam kde je postel a kde teda deti obcas bouchnou dat treba takove ty molitanove nalepovaci kusy na zed. popr nejakou predstenu.Odpověď na příspěvek od m2s:
RDRáci... jak jste prosím řešili prasklinky vznik… @m2s u nás plánujeme ještě chvíli počkat a potom zamáznout vhodným silikonem.Odpověď na příspěvek od klika1889:
Dobre rano. Mohu mit prosim dotaz? Asi to tu nekd… @klika1889 Tady roudnicko. Stavěli jsme 11-12/2023. Solo 117, neboli nově Klasik 182. Za nás asi spokojenost. Měli jsme dobrou partu. Možná by se našlo pár drobností, ale fakt jen prkotiny proti tomu, v čem nám vyšli vstříc. Tak do 10-15km od nás je další Solo 117, dokončeno 3/4 roku před námi. Ale tam nevím jak jsou spokojení.Odpověď na příspěvek od silenoz:
Zdravím, začala vedra a mě by opět zajímalo, jaké… @silenoz Teplo sa do baráku dostáva cez steny, cez okná, cez strop a zabrániť sa tomu nedá, dá sa iba spomaliť. Čím väčšiu akumuláciu dom má, tým dlhšie trvá, kým sa prehreje a tiež dlho trvá, kým potom vychladne. Drevostavby majú minimálnu akumuláciu, takže sa rýchlo nahrejú a zas rýchlo vychladnú (napr. v noci). Nemáte moc šancu si v noci dostatočne vychladiť dom, aby vydržal celý deň. Pridaním izolácie akurát posuniete maximum teplôt na neskôr, v ideálnom stave až na večer, kedy už môžete vetrať. Ak je tam už teraz 27 °C, tak myslím, že pomôže iba klimatizácia.Odpověď na příspěvek od m2s:
Zdravím baráčníci! Jdu na radu .... jak byste pos… @m2s Místo parapetu dát třeba jen silnější nerezový plech a ten naohýbat do potřebného tvaru, aby vytvořil okapničku. Nebo tam dát třeba žulovou desku, v kamenictví ji říznout na míru. Nechápu módu dávat k balkonovkám obyč parapet, pokud to tedy není v patře :-).Odpověď na příspěvek od pyramis:
@m2s Místo parapetu dát třeba jen silnější nerez… @pyramis tohle jsme při specifikaci nijak neřešili. Doufali jsme, že to bude stejné jako u vstupních dveří. 🫣Byli jsme pak celkem překvapení. No, nakonec jsme to řízli podle fotky v dotazovém příspěvku, polyš, beton až k hraně a keramická dlaždice od rámu okna po celé terase. Už aby to bylo za námi!!! 🤦🏻♀️Odpověď na příspěvek od pyramis:
@m2s Místo parapetu dát třeba jen silnější nerez… @pyramis Je to lacné, to je jediný dôvod.Odpověď na příspěvek od roman_:
@pyramis Je to lacné, to je jediný dôvod. @roman_ To jedině no. Bohužel v okamžiku, kdy to pak člověk musí předělávat už to tak levné není a navíc je o to pracnější doladit to ostění, aby to po vyjmutí parapetu vypadalo hezky.Odpověď na příspěvek od papundekl:
Zdravím všechny, jsme s rodinou na začátku úvah o… @papundekl O tom, na co se ptáš je tady napsáno asi 1670 stran, takže stačí jen číst... Ve vašem případě doporučuji navštívit jedno ze zastoupení RD Rýmařov, nebo veletrh For Arch, kde se tyhle základní informace dozvíte. Já v domě bydlím 5 let a jsem spokojený. Dovedu si ale představit i bydlení ve zděném domě. Všechno má pro a proti... U RD Rýmařov byla nejlepší ta rychlost výstavby, kdy za pár týdnů je hotovo a hlavně pevně daný na korunu přesně rozpočet, kdy prostě ještě než se koplo do země, věděl jsem přesně, kolik dům bude stát.Odpověď na příspěvek od papundekl:
Zdravím všechny, jsme s rodinou na začátku úvah o… @papundekl + rychlost výstavby + cena pevná - cokoliv složitého na reklamaci/opravu bude pro RD neskutečný problém - příplatky za cokoliv jsou hodně drahé (hlavně podlahové topení, cca 2-3x dražší!!!) - horko v létě, nulová akumulace - fólie, fólie a zase fólie, nepočítejte, že to bude všude 100% olepené - klimatizaci na zeď nepřiděláte (polystyren a pak je fermacelová deska, ve které vibrující klima opravdu držet nebude) - ráno zabouchnete a bude rezonovat celej dům :D - papírové podlahy - fermacell, beton nedělají ani náhodou - když se vám od domu dostanou třeba myši (třeba mezi základovou deskou a domem), tak asi hotovo. Já už bych to čekání na nový domek neuspěchal a šel rozhodně do klasiky. Samé výhody a klidné spaní.Odpověď na příspěvek od m2s:
Zdravím baráčníci! Jdu na radu .... jak byste pos… @m2s vyndat a dát nerezový či hliníkový plech. Přesně tak, jako je u vchodu. Proč dávájí jako jediní na světě parapet do dveří asi nikdo nepochopí.