Kanalizační přípojka přes přípojku souseda

Profilova fotka
Ahoj, mam dotaz, jestli lze pripojit kanalizaci tak jak to ukazuje schema? Pripadne muze soused tuto stavbu zablokovat? Dekuji
Odpovědět
Záleží jakou dimenzi potrubí má soused, jestli získáte věcné břemeno atd... Já bych do toho ale nešel - budou s tím akorát problémy (dohady kdo bude platit případné opravy, čištění atd...)
Odpovědět
Profilova fotka
@requied i kdyz se pripojeni provede mimo jeho pozemek?
Odpovědět
@username to je úplně jedno, počítám že ta přípojka je v jeho vlastnictví a vy se na něj chcete připojit. Nejlépe Vám ale na tuto otázku odpoví Váš VAK.
Odpovědět
Profilova fotka
@username předpokládám, že soused tu přípojku realizoval a také platil, tudíž je v jeho vlastnictví...Pokud ano, musí Vám k napojení dát svůj souhlas. Já osobně bych s tím nesouhlasila (možné problémy do budoucna)
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 ne, je to pripravena pripojka na zasitovanem pozemku. Kanalizace je obecni. Mozna to nepopisuji presne :(
Odpovědět
Profilova fotka
@username 1. Kanalizační přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od vyústění vnitřní kanalizace stavby nebo odvodnění pozemku k zaústění do stokové sítě. Kanalizační přípojka není vodním dílem, ale je stavbou (proto ji nepovoluje vodoprávní úřad, ale stavební úřad). 2. Vlastníkem kanalizační přípojky je vlastník pozemku nebo stavby připojované na kanalizaci. 3. Pro každou připojovanou nemovitost se zásadně zřizuje samostatná kanalizační přípojka, pouze výjimečně lze se souhlasem provozovatele kanalizace pro veřejnou potřebu zřídit jednu přípojku pro více nemovitostí, jsou-li pro to technické nebo ekonomické důvody, nebo více přípojek pro jednu nemovitost rozsáhlou.
Odpovědět
Je divný, že je připravena kanalizační přípojka jen pro jeden pozemek a ostatní ne, zřejmě ji tedy zřizoval majitel toho pozemku a to bude nejspíš problém. První koho bych kontaktoval je správce sítě, ve vašem případě tedy obec, podle mě patří přípojka majiteli pozemku až od jeho hranice nebo třeba od revizní šachty. Třeba taky nebudou chtít mít rozkopanou silnici a povolí vám to, přípojky se většinou dělají v průměru 150 mm a to by mělo kapacitně na dva domy vyjít, víc se ale dozvíte na obci ;-)
Odpovědět
@username také doporučuji nejdřív konzultovat s VAK. My když jsme sháněli pozemek, tak jsme jeden takový měli, kde bychom se přípojkou napojovali na souseda a i přes dohodu se sousedem nám přímo VAK tenhle zásah nedovolil.
Odpovědět
Profilova fotka
@vosel jo. Puvodne 2 parcely se preparcelovaly na 3....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?