Moru, tak to je dobře. Je pozitivní, že doby, kdy byly v bytech úplně křívé zdi, prohnuté podlahy a profukující okna, jsou už asi pryč. Známí mě děsili takovýma historkama, že jsem byla překvapená, jak to u nás celkem šlo. I když teď ty dodělávky jim nejak nejdou.
Celkem dost ale pracují na okolí - zatím to tam je jen rozježděné od nákladáků, ale už nasázeli stromy, pracují na dětském hřišti a celkově to dávají do kupy.
kristi: proč kvůli televizi??
baarca: bylo to docela v pohodě, jen třeba nezabroušená dlaždice v koupelně, rýhy na futrech, takže je celé vymění apod, ale nic závažného. Kolem Pivovaru jsme jeli včera, vypadá to moc hezky. ;-)
Tak byla první předpřejímka, ještě bude druhá, kde budou opravené chyby a udělaná podlaha a pak už komplet předání bytu, počítáme ten přelom ledna a února... Myslím ,že na vánoce bude čas si sednout a vymyslet,jakýma barvičkama to vymalovat, představu už mám, tak si to jen nakreslit.
baarca: Díky za vyčerpávající info, pokud bychom se pro ni rozhodli, tak bych ti pak ještě písla.
Kristi: Ahoj, no říkám si ,že už bychom taky mohli začít něco řešit, že... :-D
Deska má stát cca 800 Kč/bm bez DPH. Takže zhruba za 1000 na metr, což je úplně v pohodě. Dodací doba je 2-3 týdny, protože ji objednávali ze skladu v Rakousku. Některé dekory mají přímo na skladě tady a to je rychlejší. Přesného distributora bohužel nevím, desku jedinnou objednával Míra, ale můžu zjistit, pokud bys chtěla.
Tak mi konečně zavolal ten instalatér a příjde příští úterý.
Ahoj Moruso,
jo, jo, bereme nakonec tu Ikeu - cenově to vyšlo úplně někde jinde. Pracovní deska byla největší oříšek - původně jsme chtěli kámen, ale nakonec jsme objednali od Eggeru lamino desku v dekoru břidlice.
Hlavně, abyste to měli kam dát, viď?
Já pořád honím montážní firmu od Ikea kvuli instalatérovi na rozvod. Má mi už několik dní zavolat, abychom se domluvili na datu a pořád nikdo nevolá. Tak já volám na centrálu, ať mi teda už zavolá. Pokud nezavolá dneska, mám už na to vyhlídnutou jinou firmu. Jen jsem chtěla původně tu, co dělá pro Ikeu, když od nich budeme mít tu kuchyni.
no....cena je silena, ale muz si pral neco designoveho a hlavne ne Ikea,takze super..
dokonce jsme zjistli, ze se vyrabej kina, jako to,co je v albu, tzn. ze ma jeden subwoofer a repraky jen ve predu, takze uz se nemusi tahat kabely pres celou mistnost, coz nam vyresilo dalsi docela zasadni problem...
Uff, tak jsem se tím proklikala :-) Stolek vypadá moc hezky a bude ladit s tím domácím kinem. Taky je fajn, že má všechno schované v zásuvkách. Decoland je parádní, ale ty ceny :-(
Varná deska a trouba je Ikea a ostatní spotřebiče jsme brali od různých prodejců, kdo to měl levněji. Ale jde jen o lednici a myčku. Digestoř kupujeme přímo od Best, takže tu si vyzvedneme u nich. Jsou v Ruzyni a to máme od současného bydlení asi 5 min.
Hlavně to potřebuji nějak sladit časově, abych se vešla co do nejméně dnů dovolené. Např. 9.12. nám mají přivézt myčku, tak bych ráda třeba na ten den domluvila Woodface.
To ti snad řeknou odborníci. Já musím začít honit Woodface a postel - příští týden uplyne dodací lhůta, tak je chci honit, aby mi řekli přesný den montáže.