Kristi: ne, jako prostě.......... spíš jde o pocit, no, nemyslím si, že to nějak extrémně ochrání třeba před zlodějema, ty rozmlátěj všechno, ale snad víš, jak to myslím. prostě takový zavřený aby to bylo ;-)
Baru: teď je právě takovejch rolet, žalužek a všeho k dispozici, naprostá nádhera.......... x-) x-) x-) jsou i maličký rolety, který se spíš jako zmačkaj nahoru, nenavíjej se na tyče
Já jsem asi z hlediska rolet trochu zaspala dobu - já mám pořád představu takové té klasické rolety, co má nahoře tyč, na kterou se navíjí a ta je právě celkem široká, a je to přídělané z boku. Jaksi mě nenapadlo, že by se to dalo vsadit přímo do okna. Mea culpa, sypu si popel na hlavu :-)
taky řešení.......... hlavně, aby nebylo vidět. Kamery by mi nevadily, vadili by mi čumilové ]-(
pak si třeba časem dáte tu venkovní, si myslím, že u bytů v přízemí je to standard, kterej má bejt v ceně bytu a automaticky namontovaný
na venkovni nemam prachy, a stejne by nam to asi nepovolili...
vsak tu roletu nebudu mit stazenou pres den, to tam bude ten zaves. Ale vecer, to jo. To zatahnu oboje, at tam necumej
čoveče nevím, když přes den zatáhneš, budeš mít tmu a když ne, bude ti tam vidět..........
já bych u vás volila venkovní, tu bych zatahovala večer a na spaní a pak zevnitř záclonu, žaluzku, nebo prostě něco průsvitnýho.............
vejde, v pohode, to okno ma dost hlubokej rantl, myslim cca 15-20 cisel
http://www.modrastrecha.cz/album/view...
uplne zastinujici roletu chci do loznice a normalni bilou, nebo zelinkavou nebo tak neco do obyvaku
Ještě to obhlídnu. My jsme naštěstí až 4. patro, tak to u nás není tak urgentní jako u Kristi a ještě přes zimu toho sluníčka moc nebude. Takže si dávám na dořešení termín do jara. Rám oken máme wenge, takže wenge žaluzie by sice byly super účinné, ale asi už moc tmavé.
Kristi, já bych se u rolety bála, jak se ti to všechno vejde - přecijen roleta má nějakou šířku té základny, ze které se vysouvá. Ale možná se dají najít nějaké užší typy.
Baru: i na taková okna jdou žaluzky, dřevěný, veliký, jsou pak v barvě okna a i to je hezké..... to chce podle toho, jak budeš mít zařízený..........
kristi: roleta a závěs, nevím, to spíš žaluzka a závěs, ne? i když, závěs máš na straně zase, takže bys viděla roletu........... roleta se podle mě hodí samotná
Evi,
teda koblížky - to jsi dobrá. To Míra by měl také takovéhle chutě, ale na koblihy bych si asi netroufla. I když vařím a peču celkem dobře (doufám) a hodně, smažení není moje parketa.
Díky za přehled možností zastínění. Já bych asi nejraději ty japonské stěny. Původně jsem chtěla žaluzie, ale máme okno rozdělené na tři části - jedna svislá třetina odshora dolu a pak ta zbývající část je rozdělená vodorovně. Takže bychom na jednom okně museli mít 3 různě veliké žaluzie a to mi připadne už takové komplikované a nehezké.
S jahodovou, jinou nemám :-D
Takže, co se týče těch stínících systémů, tak úvod: několik možností: 1) látka v podobě rolet
2) záclony a závěsy
3)žaluzky vnitřní - dřevěné, hliníkové, bambusové
4)žaluzky venkovní
5) japonská stěna
každý má svoji výhodu a nevýhodu
dřevěné a bambusové žaluzky jsou asi nejhezčí, ale jsou dost drahý, tak 12 tis. na jedno okno a to bez motorku, ale krása to je
roletka je super, dá se nechat vyrobit třeba ze stejného vzoru, jako tapeta, může mít milion tvarů, stahování a tak a není tak drahá, ale nezastíní třeba okno přes den na úplnou tmu
žaluzky venkovní jsou dobrý, ale asi nejdražší, i když, třeba ke kristi bych je dala, páč je byt v přízemí, tak ať tam pak není vidět třeba večer. Dají se vytahovat buď nahoru, nebo rolovat dolů - drahá varianta. na jiné okno než ložnici podle mě nemají význam, protože jsou zbytečně drahý
závěsy a záclony a k nim jednoduchý žaluzky ala ikea jsou taky pěkný a levný, hodí se do ložnice, dětskýho pokoje atd...
ta japonská stěna je taky dobrá, záleží na systému rolování, buď může bejt jako že se přesouvají jednotlivé pásy, vždycky je ale něco zastíněný. je to moc hezký. nebo se dá rolovat za sebe a normálně stahovat a roztahovat
kontakty na firmy mám
my asi budeme mít v obýváku dřevěný žaluzie, na těch horních oknech něco na motorek, protože tam by nikdo nedosáhnul, v ložnici asi záclony a závěsy plus žaluzky a v osttaních místnostech nevím, na výstavách se dají objednat super věcičky a maj toho děsně moc, spousta možností, v únoru bude zase for arch myslím, nebo for habitat