jelikoz platim ten najem 17 000 tak co nejdrive... ale potrebuju spis nejakou radu.. kam zkusit jit zadat do jaky banky..sleduju to ale kazda ma jiny vyhody... nevim jestli je lepsi mit u mBanky vedeni zdarma a vyrizeni a pak mit treba vyssi uroky nebo nizzsi uroky ale zase platit hodne za vedeni uctu a tak dale....
tak atelier to neni... dph je tam 9% ale nelibi se mi to... nechala jsem si to projit hlavou a asi si spis vemu neco co je bliz k praze...spis v praze :-D jen se rozhoduju jestli uver od lisky nebo hyposku...liska mi tvrdi ze budu mit stejny uroky porad.. ale zase hyposky jsou v necem taky dobry..jsem fakt v nerozhodnuti....jediny co mam,je potvrzeni financi od zamestnavatele a ta plati taky jen mesic :-D musim zacit rychle jednat... jde udelat to,ze budu mit schvalenou hyposku treba na dva mega a pak si budu hledat byt? ....
No, doufám. Naštěstí ty naše závady se nedotýkají podstatných věcí - podlahy, stěny a tak jsou v pořádku. A těch případných pár maličkostí by nemělo bránit přebírce.
Ještě jsem ji všimla, že nám místo matného splachovacího tlačítka na WC dali lesklé. Ale položku po položce to projedeme ještě na té konečné přebírce, protože při předpřebírce tam toho stejně polovinu neměli.
Sarusko: ověř si, že to není ateliér jak říká lenka. V ateliéru se totiž "bydlet" nedá.
Baru: tp zařídíš všechno postupně, ono si to i okoukáš a samo ti napoví, co a jak ;-)
Kristi: já myslím, že už ani není tendence tam ty dělníky hnát........... čekají na zázrak asi :-|
Tak jsem byla v bytě a bohužel od předpřejímky moc nepokročili - akorát přidělali sprchu (ale jen hadici, zástěna ještě není) a podlahu na balkoně. Jinak z věcí, co jsme hlásili jako závady nic neopravili. Ale předpokládám, že teď vždycky na poslední chvíli hasí největší požáry a davají do kupy ty byty, co mají akorát předávat.
Jsem ráda, že mám za sebe zaměření na skříně, alespoň další čárka v kolonce "splněno".
Tohle jsou ale naštěstí věci, na které se většinou moc dlouho nečeká, až na to světla (ale to zaleží jaká budeš chtít). My teď v podnájmu máme lampiony z Ikey, protože nám majitel nedovolit nic namontovat a sám světla také neudělal. Takže světla z počátku vyřeším stejně a pak si vyberu nějaká opravdu hezká.
Teď běžím na byt, tak pak dám vědět, jak to tam vypadá.
Ach jo, ale aspon to mate, no. U nas se ani nic nedeje, nestavi, delnika abys tam pohledal......
kdybys na zarizovani mela rok, taky bys to mela vsechno. Ale ja to vsechno nemam, nemam svetla, stolek pod TV, koberec a konf. stolek....
Kristi, tak nám by měli dát kupní smlouvu do 14 dní. Prý už od tohoto týdne předávají první byty. Tak snad to čekání bude stát za to.
Já mám zase problém, že toho mám spousty naráz a vůbec nestihám vybírat zařízení, zatím máme objednané jen ty skříně. Čekání na kuchyni jsme naštěstí vyřešili tou Ikeou, ale přístí týden nejpozději bych chtěla objednávat postel a matrace. Z nabytku budeme stěhovat jídelní stůl, jednu knihovnu, křeslo, konf. stolek a stolek pod TV, zbytek budeme schánět postupně. Já zas obdivuju, jak to máš všechno už zařízené. I když to je pro tebe asi spíš k vzteku.
Také některé nové byty zlevňují, i když občas mi to připadně srandovní - my jsme přecijen ten náš byt koupili za super cenu - cca 42tisíc za m2.
Baru, nemame ji podepsanou,jeste maji cca 25 dni na to aby ji poslali.....je to trosku slozitejsi. Nebavi me to uz, fakt ne. Hlavne kvuli tomu zijem v tomhle silenym byte, coz je vazne mazec...
moc a moc zavidim, ze to stihnete.
vcera jsem cetla zajimavej clanek v MF, jak jdou prodeje novych bytu uz vic na ruku kupujicim, darky zdarma, muzes si vic kecat do smlouvy, pac budou vubec radi, ze si nekdo byt koupi, no. A my? houby....ach jo, je to proste naprd
Kristi, jak to tu zpětně pročítám, to je šílené s tím vaším developerem. Člověk by čekal, že ke všemu u takového "lepšího" projektu se budou chovat o to lépe. Držím palce, ať se to nějak pohne. A tu kupní smlouvu už máte podepsanou? Naše ING je sice zpožděná, ale komunikují a víme, na čem jsme. Dneska jdu do bytu na zaměření skříní, tak alespoň obhlídnu, jak to tam vypadá. My bychom to Vánoc byt měli mít předaný, uvidíme, zda se stihneme i nastěhovat.
nazdárek...dneska jsem se byla podívat na to 2kk,nevím jestli jsi pamatujete,psala jsem to sem minulý týden,za 2100000 v těch Šestajovicích... jsem nadšená :-) už vyřizujeme hypošku,od spořky.... moc se mi tam líbilo... tak doufám, že nám to vyjde :)
Já nevím, já nechci radit, moc o tom nevím, ale nechce to zajít do Lexxusu, jako co je? Někdo by přeci na ně měl dupnout, vždyť je to zbytečný to čekání............ ;-(
no, to nas je vic, kdo nechape....ja uz radsi ani nejezdim okolo, pac sice tam asi 2x byli nejaci delnici,ale je to malo, proste furt tam jsou rozbity okna, nejsou dvere atd....ja nevim, jak to funguje a nejvic ze vseho me sere, ze proste nikdo nepoda zadny informace...
Je to blbý ta situace, po pravdě, nechápu, proč nemakají. Však by to mělo bejt i v jejich zájmu, aby dostali zaplaceno a mohli jít dál.......... se nějak šprajcli. Nevidím, co je problém v tom najmout jinou firmu, ať to dodělá a soudit se pak. Nemůžou čekat, že to dodělají tamti, když už jsou v kopru, že jo. Tak nechápou, na co ten developer čeká ]-(
ja se o tom nejak nechci bavit, jen doufam,ze proste jim pak poradne zatopime. Na byt by nam uz davno davnicko mohli predat, je hotovej, jen ty ostatni se nedodelali, kdyz tam nikdo nemaka, ze?
no já vím, jen si myslím, že kdyžtak půjdou do kopru no :-( hlavně, ať vám předají byty!!!! jak se začne s pokutama, může to způspbit ještě velkej průser...... no, snad ne ;-)