Chceme v Praze koupit byt. Máte rady, tipy, triky?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Chceme v Praze nebo blízkém okolí koupit byt, máte nějaké zkušenost, rady, tipy a triky na co si dát pozor, kde shánět, atd...
Odpovědět
Profilova fotka
to je jako letiste nebo oblast?
Odpovědět
Z Čech se lítá na Fortalezu, to je na severu, u rovníku.
Odpovědět
Profilova fotka
nevim, najdu si to pak na googlu
Odpovědět
No čoveče, nevím, kde to je..... Severní, nebo inží Atlantik??
Odpovědět
Profilova fotka
nevim: Resort o rozloze přes 50 000 m2 je umístěn a pláži Cacimbinhas v chráněné přírodní rezervaci patřící k oblasti Mata Atlantica (Atlantský prales) nedaleko centra a nabízí pohled na nádherné scenerie, které jsou považovány za světové přírodní bohatství.
Odpovědět
To myslíš jako Fortalezu, nebo tak?
Odpovědět
Profilova fotka
no, tohle co se mi libi je u pralesa, dovnitr bych asi nesla ani ja, se bojim hadu a tak.....ale plaz, moznost jet autem do mesta a tak....zadny moc velky dobrodruzo byhom stejne asi nepodnikali
Odpovědět
To se klidně opičte ;-) Do Brazílie se jezdí do Amazonie, s Miou nemožné. Pak do Ria, karneval........no......... spíše raději ne. No a pak k moři, to by šlo a Sao Paulo, taky by šlo. Argentina je to samé, Patagonie, Ohňová země, velké dobrodružství, raději sami, ale pak vodopády, zvířata a hory, to je podobný ;-) My, když viděli poprvé Argentinu, tak jsme se zamilovali a to doslova na první pohled x-) Pane jo, tak malá princezna už má vlastní kozajdy ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
se mi treba tohle libi: http://zajezd.invia.cz/brazilie/natal... bliz jsme to zatim nezkoumali, zatim jsem kukala jenom semka
Odpovědět
Profilova fotka
kozacky Mie - krasny cerny s koziskem a stribrnyma sn. vlockama
Odpovědět
Profilova fotka
ne, spis proto, ze v ty Arg. bysme treba jeli na koni, vic se snazili poznat mistni kulturu atd...v Br. by to asi nebylo takovy - treba ohledne jidla a vina a tak.......a taky se nechceme opicit :-)
Odpovědět
V brazlílii jsem nebyla, teď ale pojedem na hranici s Argentinou, mají společné jedny úžasné vodopády. Myslím ale, že není rodzíl, co se Mii týče........... myslíš jako, že proto, že je to blíž? Kozajdy pro tebe, nebo pro malou?
Odpovědět
Profilova fotka
kozacky mame a dudlik taky, nastesti. Ale byl to boj, hlavne ty boty jsem nejak nebyla schopna vybrat. A jeste jsem sla na nakup, takze pro dnesek uz jako nehodlam delat nic.... Evi, bylas nekdy v Brazilii??? RObu to strasne laka, kdyz vy jedete do Arg. - ale zjistili jsme, ze na Arg. je Mia jexste mala, ze tu Br. by asi zvladla lepe. Vis jak, my bysme jeli taky na vino, za gauchama honit bejcky atd, a to by s ni neslo...
Odpovědět
Jeje. A máte kozačky a dudlík?
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme byly koupit kozacky a novej dudel do lahve, pac samo ze ma spesl, ktery nemaji vsude, no....
Odpovědět
Jehe, tak doraž, já tu buuudu! Pěknej půl den, i když deštivej přejeme!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
bre ranko holky, my jedeem s Miou tedka pryc, ale dorazim okolo obeda, pak vas doctu a pokecame...
Odpovědět
Dashi: no, tady se prodávají desky z Čech ve světlých ostínech, tmavé do černa jsou z Afriky a mají tu i z Majasie zase jiné barevné............ Všude se těží něco jiného. Ta černá, co chci já, se třeba těží v Zimbabwe. My se máme stěhovat nevím kdy, ale koladudace by měla být podle plánu v březnu. Kdo ví ale? Mejdan ale bude, neboj. Argentinská vína dobrá, Petr se práě chce jet podívat do hor, kde se pěstují ale nevím nevím, je to několik tisíc km od Buenos Aires, no, budeme tam muset asi doletět ............
Odpovědět
Baarca: kontakt urcite poslu. S tou jogou je to bezva, alespon muzes cvicit, kdyz mas cas. Je miminko, to je krasa. Ja uz sice jedno mam, nasi slecne je uz 22 mesicu. S temi deskami je to proste hrozne. Ten priplatek je vazne sila... Lamino je take fajn, my jsme ho ale mit nemohli, kvuli rozmerum te desky. Nakonec jsme se rozhodli pro u umely kamen, ale jak jsem psala, museli to vynest do 4. patra dvakrat, nebot poprve to vynesli a zjistili, ze nejaka slecna misto naseho odstinu poslala naprosto bilou prisernost. Takze to museli predelat a prijet za tyden. Clovek clovek musi byt u nas trpelivy... :-( Jeste ted si vzpominam, jak jsme navstevovali ruzna studia a zjistovali, kolik si za tu nasi desku ktere studio rekne. Prakticky kazde bylo nad 100 litru... Kdyby ta doprava nebyla tak desna, clovek by si tu desku radeji objednal tady v Malajsii, ty krasne povrchy co maji tady a v porovnani s nami za hubicku. Ja nevim, proc je to u nas takove premium... :-( No preji pevne nervy. Kdy se budete stehovat do noveho? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak jsem nakonec rada, ze jsem se Evropske dneska vyhla. Jeste v 6 jsem videla odjizdet par transporteru. Stacilo mi jen jet z Andela metrem - ty davy, co se valily na Mustku na prestup. A to pocasi nic moc. Me navarila maminka a bricho mam najednou dvojnasobne :-) Dasho, diky za info k desce a prosim moc o ten kontakt do IP. I kdyz asi nakonec skoncime u toho lamina. Kamen je nadherny, ale... V jednom kamenictvi chteli "priplatek za patro" 5000 - pokud to pocitaji za kazde parto, tak to je vazne silene. Joga je v pohode, nedelam jen torze pres bricho, svicku nebo pluh. Take jsem si na Amazonu objednala DVD s tehu jogou a to je take super.
Odpovědět
Moc se tesim, treba uz budete bydlet. Neboj, bydlenicko se urcite povede, jsi holka sikovna. S tou Argentinou te chapu, steaky tam jsou urcite mnam, mnam. Navic vinecko tam maji take na urovni, ne jako tady, vsechno s muslimskou prirazkou, no ce se da delat, ze? Clovek nemuze mit vsechno. Clovek by si mel uzivat dovolene, az prijde mimi, tak to neznamena, ze by mel prestat, ale to cestovani proste uz neni tak jednoduche a baleni vyzaduje docela pripravu. Ale da se to take. Na mejdlo se tesim uz ted, bude to super. Kdy byste se meli stehovat? Je asi jeste brzy? ;-)
Odpovědět
Dashi: to tě docela chápu, protože cesta je úmorná už tak a ještě s dítětem malým, to si snad ani nedovedu předtstavit. Jo, Argentina je země našeho srdce, tam se moc těšíme. Máme prijetou jenom půlku, musíme zas :-D A to masíčko tam, no, jsme na to žrádlo prostě :-D Bora Bora je asi nejdražší místo na světě, ale strašně ráda bych to viděla. Zas ale nevím no, jako, nejsme milionáři :-| Do Singáče jsem myslela, na pár dní jenom, já na jednom místě stejně dlouho nevydržím, to bysme vzali nějakej okruh takovej, KL, SG a BK........... Hafo času teďka mám na vymejšlení, ale někdy je to na škodu, páč to pak moc překombinuju. Až budou vážně dělat vnitřky, tak se do toho obuju s vervou...... Nicméně, na jaře tě čekáme, uděláme nějaký mejdlo ;-)
Odpovědět
Azi: neboj, oni to tam donesou, i do 4. patra. Je fajn, ze vse jde podle planu, drzim palce, aby to vse dobre dopadlo. Ty mas navic hafo casu, ja jsem vsechno chtela do druheho dne, nebot jsem zakratko rodila a proste vsechno bylo docela nahonem. Na Bora Bora jsem zatim nebyla, ale musi to tam byt krasne. Singapore je docela hezky, ale jen na par dni na shopping, mne pripada hrozne sterilni...Navic tam nejsou zadne krasne plaze apod., na par dni je tam ale fajn. Rada bych te videla, minule co jsem byla v Praze to nevyslo, letosni vanoce stravime tady, nebot jsem se zarekla, ze s nasim miminkem (kteremu za chvili budou dva roky) se tentokrat do Evropy nepotahnu. Minule vanoce jsme byli v UK u tchyne a byla strasna zima. To radeji vyrazim nekam do tepla, bude to levnejsi a mene narocnejsi. Ne vazne, ta logistika s ditem je horsi,to ja radeji priletim v lete nebo alespon na jare. Argentina bude urcite krasna, preji krasnou dovcu. Kdy se budete stehovat do noveho bytecku? :-D
Odpovědět
Dashi: ahoooj, no hurá, žes taky zavítala "mezi nás". S deskou mě nestraš, já chci žulu do 4. patra :-D Mám se dobře, byt nám stavěj, vypadá to nadějně x-) Do Asie zatím ne, za měsíc vyrážíme do Argentiny, tím pro letošek končíme, ale rozmýšlím dovču na příští rok, máme zadat požadavky do 12.11. Nějaký tip? Já bych chtěla třeba na Bora Bora, ale těžko bysme to jaksi finančně utáhli......... no, nevím. Singáč jsem taky myslela........no, uvidíme.
Odpovědět
Ahoj holky: tak se zase hlasim z daleka. Vcera jsme tu meli svatek, jak pise Baarca. Deepavali, nebo Diwali, oni to nazyvaji stejne. Baarca: Koukam, ze mas podobne starosti, jako jsme meli my s kuchynskou deskou. My jsme dokonce skoro mesic meli nainstalovanou provizorni desku - koupili jsme drevotrisku, nebot nase kuchyn mela takovy poloostrov, na ktery jsme chteli vyrobit specialni desku. Nam se take docela libila Ikea, ale byli strasne neflexibilni a hlavne, ty dodaci lhuty byly docela dlouhe. Takze jsme shaneli, jenze zadne kuchynske studio nam to nechtelo udelat bez dodani linky. No hruza. Nakonec jsme sehnali jedno kuchynske studio v Holeskach, ktere melo docela rozumne ceny a hlavne nam to udelali v dobrem terminu. Nakonec jsme se rozhodovali mezi zulou a umelym kamenem - nakonec kvuli odstinum a cene jsme sli do umeleho kamene. Uz je to sice dva roky, ale nakonec jsme od nich dostali, to co jsme chteli. Pokud budes chtit, myslim, ze nekde na ne kontakt mam, tak ti ho treba poslu do IP. To hledani bylo priserne, my jsme meli jasnou predstavu, chtela jsem i takove ty tycinky, ktere se do te desky instalovaly, abych mela treba kam polozit horky hrnec apod. Ta nase deska byla hodne velika, takze v zule by to bylo i strasne tezke (navic bydlime ve 4. patre), o cene nemluve. Sice nam nejdrive dodali spatny odstin, ale nakonec jsme byli spokojeni. No mohla bych povidat dal.... :-( Jo jeste k tomu tehotenskymu cviceni, ja jsem chodila na jogu skoro az do 6. mesice a pak jsem v Cechach zacala chodit do Podoli. To cviceni tam bylo bezva, clovek si popovidal s ostatnimi mamcami a bylo to super. Chodila jsem skoro az do porodu, no ne uplne.. Azi: nepoletis zase nekdy do Asie? Jak se mas? :-D ;-)
Odpovědět
Přehlídka dobrý, ještě, že pojedu do práce zrovna, když to bude celý zavřený, to bude něco. Dneska odpoledne už to tam stavěli, celá Evripská obšancovaná. Jsem zvědavá, jak dlouho mi ta cesta bude trvat ]-(
Odpovědět
Pak taky platí, že tmavší kámen je dražší než světlej a hodně záleží na tom, co mají zrovna na skladě, na něco se čeká i tři měsíce.
Odpovědět
Jinak nejhezčí žulu měl na výstavě Granit Holec a pak firma z Hradce. Drahé je to opracování, ne tak ten kámen,záleží i na blbostech jako jsou rohy.
Odpovědět
Já jsem tu, přes den práce a i zítra :-|
Odpovědět
Profilova fotka
ja se ve fotakach teda moc nevyznam, ale ten tvuj zni dobre. My tam asi pujdeme se podivat, zajimaji me ty Gripeny a tak, pokud nebude prset. v tehu jsem necvicila, nejak nebylo kde.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?