Chceme v Praze koupit byt. Máte rady, tipy, triky?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Chceme v Praze nebo blízkém okolí koupit byt, máte nějaké zkušenost, rady, tipy a triky na co si dát pozor, kde shánět, atd...
Odpovědět
aha, moru a kam se máte stěhovat a kdy? Platit by se mělo až při podpisu návrhu na vklad a jeho přijetí na katastru a to na vázanej účet, kterej uvolnit až po vkladu.
Odpovědět
Profilova fotka
Moru, mate holt dobry smlouvy ;-)
Odpovědět
My taky celkovou cenu doplatíme až při podpisu KS,což mi přijde ok.
Odpovědět
Profilova fotka
no,to je pravda.....i kdyz si mylsim,ze tedka se to zklidni, ze uz se tolik prodavat dopredu nebude, vsak spousta lidi si prave kupuje byt tak, ze prodava ten, kde zrovna bydli a v mezicase je to naprd byt v nakym pripitomelym najmu, jako treba my
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ono jsou jeste velke rozdily mezi developery. U nas jsou jeste myslim celkem "slusni" a 50% z ceny platime az ted po kolaudaci, ale napr. Skanska ted chce 95% pred kolaudaci. To mi pripadne opravdu nehorazne, protoze na tom maji urcite vice jak 5% marzi. Problem je, ze ale novy byt se jinak koupit neda. Slusne projekty jsou vyprodane vice jak rok pred dokoncenim, pak uz je mnohem mensi vyber a zbydou ty nejhorsi byty.
Odpovědět
Profilova fotka
no, to tak byva....platej z toho tu stavbu, des bes....
Odpovědět
Tak to by ti ovšem pán vysvětlil, jak to je s tou platbou dopředu :-D :-D :-D prej naprosto normální, protože oni by jinak na stavbu neměli peníze :-D :-D :-D a nedejbože by si museli vzít úvěr a nést podnikatelské riziko :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no, to je fakt na palici....jestli si nekdy budem jeste kupovat byt, tak az bude dodelanej, uz nechci nic platit dopredu
Odpovědět
Právě, to mě trošku zaráží, no, asi se změnila "móda". Já jsem třeba hovořila na for archu s pánem prodejcem od jedné firmy, kterej mně, která má diplom z financí, vysvětloval, proč se platí tolik dopředu a jak je to s úvěrama jejich firmy :-D :-D :-D Tak jsem mu řekla, že se těším, až se změní "móda". Takže teď je asi taky normální prodávat nedodělaný byty, nebo nevím. Už jsem z toho jelen.
Odpovědět
Profilova fotka
no, na predprejimce jsme taky samo meli dost veci nedodelanych...ale jen drobnosti. KS podepsanou mame, coz je teda divny, kdyz barak je jeste dost nedodelanej...
Odpovědět
U nás třeba na předpřejímce nebudou dodělané podlahy, taky se nestačíme divit,holt si nevyberete.
Odpovědět
Ahoj holky ;-) No, jsem zvědavá, jak to bude u nás ty dodělávky, protože teda když jsem přejímala byt od Skansky, tak tohle všechno bylo už dávno dodělané, než nás tam vůbec pustili na předjímku. A pak už to švihalo během 14 dnů jsem stihla doplatit, podepsat a převzít klíče.......... Docela mě zaráží, že chtějí podpisovat KS atd a nemají zábradlí teda. No, u vás Kristi ani nemluvě, to je děs, co s tím dělají. Jak myslíš, že to nebude do Vánoc? Vždyť to je ještě hafo času!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Dokonce i zvoni. Ale jinak jim toho jeste chybi dost - nejsou dodelana zabradli, na chodbach by urcite jeste meli vymalovat. A hlavne musi dat dokupy prostor kolem domu. Meli by tam udelat par parkovacich mist, nejake stromy... Uvidime...
Odpovědět
Profilova fotka
uz tam mate jmena, jo? to je teda mazec...to u nas zdaleka nehrozi
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se byli podivat na barak v nedeli a na zvoncich jsou uz jmena a u naseho je jen moje jmeno za svobodna :-) To se mohl manzel vzteknout.
Odpovědět
Profilova fotka
ja se pojedu na barak podivat dneska, ale myslim,ze nic zasadniho se tam nedeje....ja chci tu pokutu, sakra...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ja spis myslela tu elektroniku, televizi, lednici atd....to bude asi velka uspora.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja se take nakonec bojim, ze se toho pred Vanoci nahromadi hodne, ze to nakonec asi take radeji sami odlozime. Pozitri jdeme docerpat hypoteku a doplatit kupni cenu. Pak by meli dat podepsanou kupni smlouvu, snad nejpozdeji do mesice a pak jsem doufala, ze to bude k nastehovani. Ale je pravda, ze napr. na spolecnych prostorach maji jeste celkem dost prace. Slevy, ani me to nenapadlo, ale urcite jsme planovali pockat po Vanocich napr. s novou televizi. U bydleni asi bude spise sleva na doplnky. Nebo mas nejaky tip, ktere nabytkove obchody davaji povanocni slevy? Zatim mame objednane vestavene skrine z Woodface, vyuzili jsme 20% z Elle a jeste dalsich 5% by nam meli dat za "opakovanou objednavku", kdyz jim ukazeme nejakou predchozi smlouvu s nimi. Uz mam domluvene pujceni od kolegy. U Woodface je dobre, ze sice chteji do konce rijna zamerit a podepsat smlouvu, ale zalohu muzeme zaplatit, kdy chceme, jen zacnou vyrabet teprve, az zaplatime. A jelikoz na vyrobu asi nebudeme spechat, jeste ziskame cas.
Odpovědět
Profilova fotka
a mate nejaky novy info? my to asi do vanoc nestihnem, teda spis ja to asi ani stihnout necchi, a taky hafo veci bude jeste ve vyprodejich 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten casovy faktor je take vyznamny. Jak se nam to vsechno seslo - svatba, mimco... zacla jsem ta studia odchazet relativne pozdeji, takze uz ted se dostavame na hranu, ze by se to asi nestihlo do Vanoc a chceme se samozrejme stehovat, jen co to bude mozne. A na druhou stranu, sama vis, jak se to jeste muze s predanim bytu protahnout.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj Baru.....ja mela kuchyn z Ikei a v pohode, fakt mi to prislo cenove super a hlavne to bylo hned
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, dlouho jsem tu nebyla - nejak nestiham v praci, ne ze by toho bylo tolik, ale jaksi jsem namisto na 7:30 zacala chodit az na oficialni zacatek pracovni doby 8:30, bo nejsem schopna vylezt z postele. A odpoledne jsem uz tak hotova, ze se mi tu rozhodne nechce sedet nejak dlouho. Jeste porad resime kuchyni. Vetsina studii mi pripadne cenove uplne mimo a o vikendu jsem ve slabe chvilce zacala uvazovat o IKEy a cim dal vic mi pripadne, ze to neni zas tak spatne. Chceme stejne jednoduchou bilou kuchyn a mame ji linearni, takze se vejdeme do standardnich rozmeru. A pak bychom si na ni mohli dovolit paradni kamennou desku. Jinak jsem zaregistrovana v Podoli, nastesti uplne bez problemu.
Odpovědět
no, ty naše ne, protože jsme se o ně dobře starali ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
aha, to ja jsem nevedela, prave rikali, ze umrelo dost vcelstev v zime
Odpovědět
Jo, přepošli!!!! Co je to zač? Se včelstvem žádný problém není, jen nám sežraly med, mršky jedny ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja myslela, ze spis jste meli problem s vcelstvem??? zatim ne, fakt cekam, az se prestehujeme, jo..jinak mam pani na uklid, chces to preposlat??
Odpovědět
No jo, připomenu, já jsem vyčkávala, že jsem zatím stejně neměla moc času a taky jsem jí psala, že jestli má zájem o spolupráci, tak ať se ozve a neozvala, tak třeba nemá................. počkám do příštího týdne a pak se připomenu. Ok, dám stranou 3 kila medu. My ho máme letos o 100 kg méně, protože jsme ho nestihli vytočit včas a ty mrchy ho sežraly ]-( Chůvu asi nemáte zatím, tak kdybys chtěla někdy přes den přijít aspoň ty s malou, jste vítány, sešlost ve 4 asi musíme odložit, co? By the way, mám pro tebe tu kartičku do Brumlovky, ale nevím, jak by se to udělalo......
Odpovědět
Profilova fotka
Ty jo, tak se jji pripomen...dyt jsi ji psala pred mesicem... ja nevim, treba 3 ks medu?
Odpovědět
Tak máme ještě med květovej, kolik bys ho chtěla? Designérka se mi ještě neozvala, ale já to nijak nehrotím, protože zatím stejně nhemáme moc představy jak to bude a taky asi nejspíš budeme kupovat všechno hodně postupně z finančních důvodů. Takže vyčkaám, až se ozve ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak prijemny let :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?