Chceme v Praze koupit byt. Máte rady, tipy, triky?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Chceme v Praze nebo blízkém okolí koupit byt, máte nějaké zkušenost, rady, tipy a triky na co si dát pozor, kde shánět, atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je mazec. Nam to stavi jako hlavni dodavatel Skanska, ta snad nezkrachuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zkrachovala stavebni firma a jsou tam stale nedodelane veci....jinak na katastru uz bys e to resit melo, chybi cislo popisne, podepsat kupni smlouvu, doplatit hypo a prevzit byt
Odpovědět
Profilova fotka
Kristi, co vam to brzdi? Vyrizovani formalit (kupni smlouva, katastr apod.) nebo nějaké faktické závady (které by neměly být velké, jak píšeš)?
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme byli na predprejimce v cervnu, nas byt mel par mensich estetickych vad jinak nic....a stale cekame
Odpovědět
Profilova fotka
Člověk se nechce dát, několikrát jsme na ING zkoušeli smluvní pokutu za pozdní dodání, ale bez úspěchu. Drřím palce, to už přeci musí stihnout. I když já si plánuji v listopadu stěhování, ale teprve za dva týdny uvidíme, jak ten byt vlastně vypadá.
Odpovědět
Profilova fotka
vy se nedate, ne?
Odpovědět
Jojo, aspoň, že vám už to dodělaj, resp. předaj, my přeci jenom máme kde bydlet......... Ale k vám budu chodit ráda, jde to dokonce pěšky od nás, taková půlhodinová prochajda ;-) Akorát nám to teda řekli, že se to zpozdí, proto vlastně teď už máme ve smlouvě ten červen. Bůhví ovšem, co bude v červnu, že jo. Třeba to pak bude září, nebo Vánoce............
Odpovědět
Profilova fotka
no vidis Evi, taky vam to svine protahnou. :-( ach jo. Tak aspon budes chodit k nam, maji tam tedka asi 6 bytu na preprodej, hajzhlici jedny
Odpovědět
Ono se to prej má zapnout deset minut před jakýmkoliv vařením, včetně brambor, protože vtahuje i páru atd. A když už něco vaříš, byť by to byla voda, tak už je tam teplej vzduch a nemůže fungovat, když to zapneš potom. Rámus dogestoř dělá jakákoliv. Ale přeci jí nemusíš zapínat na plnej výkon, ne? Nebo často máte řízky??? Jo, Holešovicej pivovar jsme taky koukali, jsme vlastně kousek teď, ale zdálo se nám to pozdě :-D teď si ještě rok počkáme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Azafato, my budeme mít byt v Holešovickém pivovaru. Potěšila jsi mě s tím, že smrad je až nahoře. My jsme přesně uprostřed, tak snad to bude OK. Také jsme si říkali, že nám přeci nebudou kontrolovat, jakou máme digestoř, a že se na nějaké regule nebudeme ohlížet. Spíš se bojím, aby z toho nebyl rámus, když tam dáme nějakých 700 m3/hod. Jo, jo, já to buď zapínám zbytečně brzo, když začínám vařit vodu na těstoviny, nebo pozdě :-D
Odpovědět
Baro: A kam? No, já jsem už jeden byt v novostavbě měla. Smrad měli v posledním patře a pak v prvním zase z odpadu. Já byla uprostřed domu a nikdy jsem nic necejtila. A digestoř jsem tam dala takovou, jakou jsem si vybrala a žádný výkony jsem neřešila, mají to naprojektovat pořádně. Jo, já se to teprv učím, zapínat jí dopředu, většinou jí zapínám, až když něco páchne :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Evi, dik za vysvetleni, tez jsem ji pouzivala spatne, tak uz jsem chytrejsi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si také pořád říkala, že určitě raději přímý odtah, ale s výkonem jen 200 m3/hod? Navíc se trochu bojím, že si pak někdo pod námi dá silnější digestoř a všechno půjde k nám. Azafata, přesně to jsem také četla, že se má digestoř zapínat dopředu. Pokud si vzpomenu, tak to tak i dělám. Stavbu má v Praze zpožděnou úplně každý. My jsme měli bydlet už v březnu a za 2 týdny jdeme na předběžnou přebírku.
Odpovědět
Ahojky Dášo, dobře, žes zase zavítala. U nás se staví, ale předání vypadá až na červen 2009. Mělo to teda bejt tohle září, ale co naplat, že jo.
Odpovědět
No, s tou recirkulací............ podle mě, když to jde, chce to odtah pryč. Například jsem se až nedávno dozvěděla, jak digestoř používat. Vždycky jsem jí zapínala, až když jsem vařila, ale odborník mi vysvětlil, že už je to pozdě, že to pak prostě páchne všude. Má se správně pustit 10 minut před začátkem vaření, aby se nad sporákem vytvořil podtlak a pak už stačí jé mét zapnutou na nejmenší výkon a přesto dobře funguje. A to ostatně ať to jde do komína, či jen přes filtr.
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam recirkulaci, nemam rada, kdyz se to musi resit kominem, zvlast pokud je obyvak s KK - digestro mam tak 2 metry od rohu,kde je vyvod kominu...SDK jsem tam davat nechtela, takze sjem si to nechala rovnou zaslepit. Ja jsem to tak mela uz v dome a vyhovuje mi to. Tahle ma 510m3, to si myslim, staci...a kdyz ne, tak otevreme okno
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Koukala jsem, že si aktualizovala v albu výběr digestoře. Vypadá moc dobře. Já mám trochu problém s dispozicí naší stavby - řekli nám, že komín je koncipovaný na max. výkon digestoře 200 m3/hod, což mi připadne zoufale málo, když máme propojenou kuchyni s obývákem. Měla jsem původně vybranou digestoř s výkonem 750 m3/hod :-S Bohužel změna komína nebyla vůbec možná. Celkem by by mě zajímalo, jak to je v jiných novostavbách. Podle normy musí být min. 180 m3/hod, tak se developer tvářil, jako že nám dává vlastně 20 jednotek navíc :-( Takže nevím, zda raději omezit výkon, nebo vzít recirkulaci s vyšším výkonem.
Odpovědět
Profilova fotka
skrin je v albu, je to soucast loznice se Studia zdraveho spani ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A skřině budete mít také od Libovického?
Odpovědět
Profilova fotka
my mame tu loznici vetsi asi a 302 cm skrin tam bude, ale ne vestavna, to uz bychom se zase nevesly...no mazec to je
Odpovědět
Profilova fotka
Pro nás jsou skříně dost důležité. Byt má sice skvělé dispozice, nádherou koupelnu, ale nemáme komoru, ani místo na wc, jak ty. Takže veškeré užitkové věci musíme dát do skříně v chodbě. A pak ještě jednu do ložnice na oblečení. Sice by nám asi stačila menší, ale chceme jí už udělat přes celou šírku pokoje (3m), aby to vypadalo lépe.
Odpovědět
Profilova fotka
Baaro, tak to me fakt tesi :-) ja jsem ty skrine moc neresila, prakticky mam jednu na wc - tam budou vselijaky prostredky, mop, vysavac atd. Na wc bylo az moc mista, tak bylo treba ho vyuzit. A druha bude na chodbe, aby zakryla bojler a v druhe pulce bude botnik....
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jo, s tou skřínkou. Brala jsem to podle toho obrázku, že to měli v těch otevřených policích - lepší je to schovat, nebude se na to také prášit. Souhlasím, červená kuchyně se libí prvního půl roku, pak mě to začne štvát, že se mi k tomu už nic jiného nehodí... a ve výsledku nemůžu červenou vystát :-) V sobotu jsme byli u Libovického, původně tedy kvůli vestavěné skříni. Ty mě tedy úplně nenadchly - připadne mi, že Woodface je má lepší. Ale kuchyně vypadaly moc dobře. Když si je tu doporučovala, nechám si od nich udělat návrh na kuchyni.
Odpovědět
Profilova fotka
vsak ma dve police uzaviratelny, to myslim,ze nam bude stacit. My budeme mit jen Playstaisny, dvd a domaci kino. S tema barvama - ja byla taky takova, v minulem dome jsme meli cervenou kuchyn, zelenej obyvak, ted uz na to kaslu, presne jak rikas, radsi bduu mit barevne doplny a menit je, nez mit barvicky vsude
Odpovědět
Profilova fotka
Kristi, skřínka je super. Jen, zda by to nechtělo i něco s krytem na DVD přehrávač. Ale já děti ještě nemám, tak nemůžu moc soudit nakolik to je vážné ;-) Moc hezky máš zkombinované výrazné dřevo s bílou. To se mi také moc líbí, jen trochu bojuji s maželem, aby mi to dovolil. On chce všechno barevné :-D Tak se ho snažím přesvědčit, že lepší mít barevné závěsy a polštářky, které můžeme vyměnit, když se nám přestanou líbit.
Odpovědět
Profilova fotka
Moru, sedacka na 900 eur a kreslo na 400. btw. ceny v CR - sedacka 38tis, a kreslo 19tis dasho, vsak my se jen tak nedame....uvidime, ale nejak to samozrejme resit chceme
Odpovědět
Ahoj holky, po delsi dobe se opet ozyvam. Kristi: skrinka moc pekna, ty supliky jsou bezva a hlavne prakticke, pokud budou mit silny magnet, tak je i Mia necha na pokoji. Mam to z vlastni zkusenosti. Moje Anicka ma opravdovou silu, ale ty velke supliky proste neotevre. Tady ted zacli s krasnymi skrinkami na LCD a plasma. Maji ruzne detaily, jsou treba nasvicene ze zadu (coz je moc pekne), maji uz v sobe ty otvory na zasuvky a take vypinace. Jsou vazne moc pekne. Ale ta, co jsi vybrala je hoodne pekna. Tak jak prubezne procitam, porad jeste nebydlite. To mi je opravdu lito. Uz vam dali nejaky termin k nastehovani? Je to k vzteku, u nas bohuzel naprosto bezne. Skoda, ze vam za to pozdni nastehovani nezaplati nejake odstupne, uz by to vyslo na peknou sumicku, pokud byste meli treba litr nebo dva za den prodleni....No jo, u nas je mozne naprosto vsechno. Azi: jak jsi na tom ty? Kdy to vidi na nastehovani u vas?
Odpovědět
kristi, na kolik vás vyjde ta sedačka, prosím?
Odpovědět
Profilova fotka
jeee,to jsem rada....ze se libi.
Odpovědět
Skříňak pěkná, mám něco podobnýho ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?