Chceme v Praze koupit byt. Máte rady, tipy, triky?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Chceme v Praze nebo blízkém okolí koupit byt, máte nějaké zkušenost, rady, tipy a triky na co si dát pozor, kde shánět, atd...
Odpovědět
Ono je 10 milionu opravdu relativnich. Treba v Praze, v pekne lokalite to neni zase tak moc penez. Ceny sly hrozne nahoru, tudiz, treba pred 7-9 lety se dal koupit opravdu nadherny byt treba v Parizske. Dneska ten samy byt se prodava za 20-25 mill. Ivestice do nemovitosti je dle meho nazoru lepsi nez mit penize nekde v bance. No a ceny porad rostou. A to neni jen Praha. Nekdo si za deset mega poridi auto, to jsou podle me trosku vyhozene penize, ale nekdo na to ma, tak proc ne. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo, i tak se to da vzit.....
Odpovědět
kristi, nejenom to, ale taky pro nekoho je 10 mil jako pro druhyho 2 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Julie, je opravdu hafo lidi, pro ktere je 10 mega ulozenych v bytu proste investice.....holt to tak ber. A ver, ze lidi si kupuji jeste mnohem drazsi byty a domy
Odpovědět
Ta Rozhledna má zase byty malé....... A na to nemáme nervy ani peníze, když bychom pořídili něco malýho, tak bysme se stěhovali za chvíli zase............Já takhle krásně zařídila byt a hned jsem se pak z něj stěhovala :-(
Odpovědět
Koukla jsem taky na ten odkaz a nestacim se divit. Opravdu nechapu jak nekdo muze dat 10 a vic mega za byt! I kdybych ty penize mela na uctu tak bych to za byt nedala, uz z principu! Fakt sileny :-D
Odpovědět
Tak jsem se na to koukala, bohužel byt těch našich rozměrů by stál o dva miliony víc, to už je moc............... Ten náš jak ta smlouva je uzavřená už rok, tak stojí míň......... Tady maj nejlevnější byt za 11m bez DPH, takže plus ještě 19%. To už je špatný............. :-(
Odpovědět
Sekyru zname dokonce osobne, je taky advokat....... stavi jeste tu Rozhlednu na Pankraci, tam jsou ale male byty. Na tu Korunni kouknu............
Odpovědět
Profilova fotka
tady to mas: http://www.rezidencekorunni.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
jeste budou stavet jednu vec v Korunni, ta jeste prodana neni...a bude to moc pekny. Je to Sekyra group, tak se mrkni
Odpovědět
Kris: My právě něco malého hledali, aby to nebyla masovka. Je spousta projektů, kde je třeba tisíc bytů, to jsme nechtěli. Takže zbývala Troja, krásný místo, ale MHD jenom autobus........ ranní zácpy. Riegráč prodanej, Korunní dvůr prodanej, Prague Marina se nám nelíbily ty Holešovice, Zličín a tak je děsně daleko, Barrandov taky. Prosek pěkná lokalita, ale neměli balkony. Ještě jsme byli v Liboci, ale to je úplná vesnice. Pro mě byl stěžejní požadavek na metru. Tohle je aspoň na metru a na tram, že jsi za čtvrt hoďky na Náměstí republiky, kde Petr pracuje. Autem dobrý, rodiče mám na Jižňáku, takže taky dobrý a je tam nádhernej les a rybník. Jednou to vyměníme a když to bude blbý, tak hned.
Odpovědět
Profilova fotka
Azafi, ja jsem na to koukala, mne to zase prijde az moc malinky..a docela daleko ode vseho, no.
Odpovědět
Kristi: nedáme se, slíbili parkety a kdoví co, tak to udělají, nebo je rozstřílíme ;-) Už se to řeší. On to ve skutečnosti úplnej aušus nebyl, ale luxus taky ne. Tohle jsem si nepředstavovala. Slečna z Lexusu nám totiž řekla, že oni se s nimi taky hádají a že tohle developer neakceptoval, že to budou řešit. Když by to mělo být blbý, tak se na to vykašlem a koupíme něco jiného, blbý je, že takovej jinej projekt není :-( Jak ten váš Riegráč, jediná novostavba v centru. Tohle je zas jediný malinký, málo bytů, to se nám na tom moc líbilo, že to není masové sídliště. Catf: Realitka snad vyřeší, jim jde taky o prestiž, Lexxus si vybírá nemovitosti, které prodává. I developer to chce udělat dobře, ale prostě je tzo systém takovej, že realitka prodává, investor financuje a Subterra staví. Ti jim něco slíbili a teď na tom chtějí trhnout, takže když tam dají podlahu za litr a ne za pět litrů, maj prachy doma. Parchanti. Od smlouvy odstoupit můžeme, ale nechceme, protože rok čekáme a zas bysme měli prd. Poslali jsme jim dopis, že jsme nespokojení s tím, co jsme viděli na jiném projektu a že doufáme, že ten náš projekt bude vypadat úplně jinak. Tak teď čekáme, co s tím udělají.
Odpovědět
azafata, ja teda nechci realitku podcenovat, ale pochybuju, ze neco vyresi. Jim jde hlavne o provizi, takze se budou snazit dojit k nejakymu kompromisu. Tvuj manzel je pravnik, takze to mate jednodussi - co konkretne mate ve smlouve, ze uz vis, ze nedodrzi? Urcite muzete odstoupit od smlouvy, pokud oni pochybi nebo jim tim alespon pohrozit -to by mela byt velka paka na ne, vzhledem k tomu, jaky byt kupujete.
Odpovědět
Profilova fotka
nedej se, jsou to parchanti, chteji na tom proste jen vydelat co nejvic. :-S
Odpovědět
Monique: no, my jsme si tam na jeden den vyrazii to poslouchat, udělali jsme si tam piknik a hluk tam ani nebyl, resp. teď bydlíme v centru, takže............ No a vybrali jsme si byt, který bude izolován několika dalšími, takže bude taková hluková stěna. Kristi: Tady taky budou dřevěný podlahy a pořádný dlaždice, sauna a posilovna, jinak ať si to strčej do............... Vzorová koupelna neměla ani jednu listelu, prostě jen hnusně béžová. Ale snad tohle bude jiný, je to jiný projekt. Lexxus nám řekl, že má s nima problémy a že se o to postará. Tak jsme to radši všechno sepsali a uvidíme, co odpoví. Catf: Ve smlouvě něco máme, ale když to nechtějí dodržet? Nebo se zatím netváří? Seznam máme, s tím jsme dneska šli jednat. A jak to dopadlo.
Odpovědět
Článek se načítá
azafata, vy jste nemeli ve smlouve primo stanoveny standard vsech veci? Vyrobce, material, barva, velikost/vzor? Casto developer uvadi nekolik urovni - standardni vybaveni a treba 2 nadstandardy. Obklad do 500kc/m2 znamena uplne neco jineho, kdyz si zajdes ty jako soukromnik do obchodu a kdyz to porizuje developer(ten ma rabat 30% plus). Developer by tedy mel do smlouvy uvest konkretni typ, barvu a velikost obkladu a dlazby ve standardu i nadstandardu, pokladku rovne/na koso, priplatek za listely atd. S temi konvektory to chapu, vyska podlah je dana. Navic konvektory maji min jak polovicni vykon nez radiatory, takze nejsou moc prakticke, pokud je nepotrebujes napr. kvuli fr. oknum. Co se tyce krbu nebo vysavace...Nevim, v jakem patre mate byt, ale pro krb musi byt specialni komin - 20 cm prumer jenom na vlozku.. Krb je jinak fajn vec(samozrejme ten uzavreny). Takovahle zmena ma vliv i na kolaudaci - potrebuji na to vyjadreni hasicu, ale hlavne musej najit misto, kam ten komin a rozvod pro vysavac daj. V takovyhle projektech je vsechno na doraz a jasne dany. Dalsi vec jsou ty klientske zmeny, nektere nejdou technicky provest a nektere(jako treba ta elektrika a rozvody pro kuchyn) jsou prkotiny, ktere by mely byt zadarmo(maximalne za extra zasuvky, ale kabelaz a potrubi se navysi minimalne). I kdyz napr. pro vybaveni moderni kuchyne je potreba mit dostatecne velkej bytovej rozvadec, jinak ti vyletej pojistky, kdyz budes napr. pect, rozmrazovat a varit vodu v konvici najednou. Ja jsem se uz dost rozepsala, ale radila bych ti, kdyz barak jeste ani nestoji, abyste si napsali seznam uplne vseho, co chcete zmenit a jakou predstavu mate napr. od pozadavku na tu kuch. linku co se tyce vybaveni az po zasuvky v celem byte, a ujasnili si s nima hned, co nejde( a proc )a co jde( a za kolik) zmenit. Nechte si vsechno do podrobna vysvetlit a nenechte se odbyt. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Azafi, to si delas srandu, tak to bych je hnala teda. Parchanti. CLovek si fakt musi dupnout, jinak vam budou srat na hlavu a jeste si za to nechaj zaplatit. My meli jedinou zmenu a to ze jsme chtelli TV zasuvku i v loznici, to stalo cca 6500, jinak podlahy mame opravdu drevene, pac ty samy jsme predtim meli v baraku a staly 850km/m2,takze to takovej ausus nebude. Co jsem videla dlazbu a obklady,tak byly okolo 1000kc/ m2,takze taky nic spatnyho. Instalace u linky byly uz hotove, jenze nepresne,ale predelali je po konzultaci s vyrobcem kuchyne bez poplatku. Dvere mame taky Sapeli
Odpovědět
alzafata: to je tedy sila. my to mame podobne jako lenka, platime cca 15 tisic za zmenu projektu jako pausal a pak jsou ty zmeny uz celkem levny... btw. taky jsme uvazovali driv o kejrove mlyne, ale pak nas teda dost odradila ta lokalita. na fotomape to vypadalo krasne, ale ta hucici prumyslova za okny by mi asi vadila ;-) ....vam se to misto libilo??
Odpovědět
Dasha: My naštěstí nerekonstruujeme, tady dozírá developer, neoustí nás tam:-) Hnědý dlaždičky v koupelně jsou podle mě děsný, takže je zmáčknem, ať dají jiné........
Odpovědět
Azafata: no tak to je super, hlavne ze je manzel pravnik. To si to alespon pohlida. To zni mnohem lepe, 35000,- za vsechno. Mit hezke dlazdicky je hrozne dulezite, hneda muze byt depresivni, zalezi na odstinu. Je dulezite si to ale ohlidat, hlavne ze je jeste cas. ;-) Preji pevne nervy a davku trpelivosti, neboj, vsechno dobre dopadne. Stejne je ale kontroluj jako ostriz... ;-) Nevim, jestli by se vam vyplatil i stavebni dozor, ja ho mela a musim rici, ze mi usetril nejmene 200 tis, ktere bych jinak musela stavebni firme zaplatit. Ale my jsme rekonstruovali od zakladu, takze to je neco jineho. Bez dozora bych uz do rekonstrukce nesla. ;-)
Odpovědět
No, máme ještě rok, takže čas na dohadování se. Jen doufám, že z toho nebudu šedivá.
Odpovědět
Profilova fotka
To zni docela dobre :) Tak snad to vsechno dopadne podle vasich predstav!
Odpovědět
Tak mi právě volal manžel, že mluvil s realitkou, která byty prodává (Lexxus) a že jsou šokováni nejen tím přístupem, ale i tím aušusem, co nám chtějí dát do bytu. Wellness bude a zbytek prý také :-) Sice prý neudělají nic s těmi 35 tisíci za změnu, ale dojednají, že to bude paušál za všechno. jak psala Lenka. A ne za každou blbou zásuvku. Pak už se bude platit jen materiál......... Snad teda udělají i pěknou koupelnu a nebudu muset vypláznout 100tis, nebo koukat na průjmové dlaždice. Takže uvidíme. Už mám trochu lepší náladu, akorát si teď budem všechno už komunikovat písemně a archivovat to. Manžel je naštěstí advokát, takže právně to máme ošetřené dobře. Uff............
Odpovědět
Dashi: Právě, že už jsme dvě kuchyně stavěli, takže vím přesně, co potřebuju, více zásuvek, posunout....... A proto jsem za nima šla. Výsledek na prd! Ale půjdem po nich. Wellness udělají, jinak je po nich. Leni: No, my to zaplatíme, ale jen to, co opravdu budeme chtít navíc. Má-li být "luxusní" vana ve standardu, tak si jí připlácet nebudu. Stejně talk výběr hnusných dlaždic hnědých nebo polohnědých je nepřípustnej. Dřevěná podlaha je podlaha ze dřeva a ne z nějaké dýhy či co. Vypadalo to jako dřevotříska. Ve smlouvě nemáme ceny za klientské změny, takže.............. počítali jsme ale s tím, že je nebudeme potřebovat, že si kupujeme "pěkný" byt, že tak možná něco opravdu navíc, ale to můžu nebo nemusím mít. Dřevěnou podlahu chci a taky jsem si jí podepsala. Vidím ale, že je to všude stejné.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame developera Bemett, celkem mala spolecnost, byt je trikrat levnejsi nez ten vas :-D Ale co se tyce jednani, tak stejny.. taky inzerujou "nadstandard v cene bytu" a pak jsou to nejlevnejsi bily kachliky, pravda, od Villeroy&Boch, ale jedina barva, vana taky sice dobra znacka, ale nejhorsi vana... atd., mohla bych pokracovat stejne jako ty. Co se tyce toho "umozneni zmeny" - tech vasich 35 000, tak to se u nas zaplatilo jednou jakoby takovy pausal a pak kazda dalsi vec navic byla ocenena. Takze to bylo 22 500 (u nas to bylo min) + otoceni dveri 1000 + pridani zasuvky 1000 + posunuti zasuvky 1000 atd... ale tohle vsechno jsme vedeli dopredu, bylo to uz ve smlouve o smlouve budouci a protoze jsou troubove a meli chybu ve smlouve, tak jsme ten pausal neplatili, protoze jsme to uhadali :) Ale i tak za par posunutych vypinacu a zasuvek a lepsi vanu a kachliky jsme dali pres 40 tisic... S kuchyni je to presne to samy ... vyvody v rohu a vsechno si natahejte po zdi... nebo zasekejte sami, ale my to delat nebudeme... to uz jsme teda ve smlouve nemeli. Byt tebou, tak nepocitam, ze se na necem dohodnete. Spis ne. My jsme neuhadali vubec nic! (krome toho pausalu a to byla jejich chyba) Posun otopneho zebricku v koupelne 3000 (poznamka, o 10 cm :-p ) ... atd. Takze předpokladam, ze ustoupite a zaplatite...
Odpovědět
Azafata: No to je naprosto nehorazne. Kdy to ma byt vlastne dostaveno? Preci nemuzou lidi nalakat na wellness a potom rici, ze se to proste delat nebude. Kolik lidi si to koupilo hlavne na zaklade toho, ze tam budou mit nejake zazemi? Konecne se to v Cechach zacalo ubirat tim spravnym smerem (my bydlime v zahranici a vsechna conda tady maji bazeny, posilovny, tenisove kurty a dalsi zazemi). Jenze jak pises, tak skutek utekl. To si vazne nemuzou dovolit. Hlavne ze to mate ve smlouve, jen si to radeji ohlidej, take ti tam nekde v nejakym krcalku muzou dat jedno kolo a dve cinky a rici, ze je to wellness studio. Je to v te smlouve radne osetreno? S tim ostruvkem mas pravdu, ja mam take v kuchyni poloostrov a mam tam vyvedenou mycku a vedle toho drez (tedy vodu jak studenou, tak teplou. S temi rozvody v kuchyni to neni zadna sranda, hlavne kdyz budes chtit treba digestor, ta musi mit nejake dispozice. Co treba plyn na plynovou desku, nebo vy budete mit elektriku (indukci)? Hlavne si davej pozor, kolik tam budes mit zasuvek, nebot v kuchyni jich neni nikdy dost. Ja sice nejsem elektrikar, ale s tou elektrikou v kuchyni je to docela dulezite - jen lednice, mycka, sporak, digestor, trouba, mikrovlnka, osvetleni a dalsi zasuvky. To preci nejde aby jsi mela trubky za kuchynskou linkou, co treba kachliky, ty tam take budou standard? To je pak budes vysekavat? Uricite bych si tu linku zjistila jeste drive, nez bude dostaveno, nebot pak se to opravdu spatne dodelava. Musis vedet, kde co budes mit... Kdy to ma byt dokonceno, nebo uz se alespon zacalo stavet. Hlavne jim jdi po krku, vypada to, ze to zatim zkouseji, ale ty se nedej... ]-(
Odpovědět
No, už jsem na tom trochu líp, ale myslela jsem, že vyskočím z kůže. Hrozně jsem se na tu schůzku těšila a odešla vzteklá. Snad to ale nějak domluvíme ještě, třeba i to vybavení dají lepší, prý stále ještě vybírají, toto byla cca.......... Tak uvidím, jinak je asi rozstřílím.........
Odpovědět
ty jo, tak to je hukot. bych se asi pěkně vztekala.
Odpovědět
Dashi: Srandu si asi dělají, neboť mi dneska pán řekl, že třeba voda se dá táhnout za linkou :-) Chtěla jsem vývod na ostrůvek, takže elektriku, odsávání a posunout dřez. No a na to přišla tahle odpověď. Takže to rozdejchávám a pak na něj půjdu znova. Přeci nebudu mít trubky v kuchyni za skříněma!!!!!!!!! Máme nejdrazší byt v projektu (nebo aspoň jeden ze 6 nejdražších), kde je pouhých 72 bytů v 5 domech. Takže mini projekt. A pán mi řekne, že kdyby ti změny chtěl každej, tak se asi zblázní :-D Ještě, že měli na stole vodu, jinak bych omdlela......... Dlaždičky barvu si vybrat můžeš. Buď hnědou, nejspíš, aby nebylo vidět, když se netrefíš do záchoda, nebo oranžovou, která vypadá stejně, jako ta hnědá. Pardon, jsem tak vytočená, že nemůžu normálně přemýšlet. Vanu si vybrat můžeš. Buď ten jejich shit, nebo si připlatíš za Roca vanu. Zapomněli říct, že je to sice "Luxus", ale ten není v ceně :-D Změna dispozic je pro ně všechno, co se musí nakreslit. Tudíž i ta lampička. V projektu má být sauna a posilovna. Tak jsem se jen tak mimochodem zeptala, jak bude vybavená. Projektant o ní bohuže ale nevěděl!!!!!!!!!!!!!! Ukazuju mu smlouvu a on chudák kouká jak puk a říká, že tady na River Loftu taky měla být, ale dělat to nebudou. Tak jsem mu se stejným klidem řekla, že tady ji tedy dělat budou, protože jinak přijede televize Nova. Ve smlouvě sice je, že je možné ze strany dodavatele změna, ale za vyšší standard, než je ve smlouvě. Nevím, za co "vyššího" by vyměnili wellness :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?