Jak dostat peníze od prodávajících za neuskutečněný prodej?

Profilova fotka
Chtěli jsme koupit baráček,složili peníze,podepsali rezervační smlouvu,budoucí kupní smlouvu(kde je napsáno,když prodej neproběhne do tří měsíců tak ta dotyčná strana která zkazila prodej zaplatí té druhé straně pokutu),udělali odhady,zařídili hypotéku.(takže v tom máme plno peněz).Prodej se neuskutečnil ani po půl roce. :-( Tak jsme sami kontaktovali prodávající ať tu pokutu zaplatěj a odpovězeno nám bylo,že platit nic nehodlaj :-( .Jak z nich ty peníze dostat když už nezbylo na právníka??? Máte s tim někdo zkušenost??? Děkuju všem za odpovědi....
Odpovědět
Právník nemusí dělat za sazbu, muze pracovat za podil na vymožené částce. Potažmo...to vše jste řešili přes realitku? Pokud ano, ta by měla dohlížet na plnění smlouvy. Každopádně vám nezbude nic jiného než se soudit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ano, soudit se, ale občanskoprávní spory leží na soudech i několik let. Jste další bez RK, ???? někdy se šetří na špatném místě .
Odpovědět
Píšeš, že jste složili peníze - kde?, Patrně u notáře. Pokud tedy prodej neproběhl, notář Vám složené peníze včetně úroku musí vrátit. Pak už záleží jen na Vás, zda budete pokutu za neuskutečněný prodej vymáhat soudně, je to běh na dlouhou trať i když máte právně vše v pořádku. RK by na tom nic nezměnila, pokud pokutu platit nehodlají, nezaplatili by ji ani realitce a pak jiná cesta než soud není.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri @bucek123 je to starý příspěvek;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jakooodka Přesně tohle jsem těmhe dvěma psala před chvilkou jinde :-D A že jsou všude spolu? :-o 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?