Provize RK - jaké služby za to?

Dobrý den, prve jsem obdržela návrh kupní smlouvy na nemovitost. Vše si nechám zkontrolovat právníkem, ale jedna věc mi opravdu nejde do hlavy - máme uhrazený rezervační poplatek ve výši 55tis., který bude náležet realitce. Nyní jsou ve smlouvě uvedené další náklady spojené s převodem nemovitosti a to mmj "náklady na sepsání této smlouvy". Mohl by mi někdo vysvětlit jaké služby jsou tedy v provizi zahrnuty? Nechápu to, jsem dost znechucená, makléři jsem to napsala a žádný poplatek navíc platit nehodlám. Vaše zkušenosti? Děkuji!
Odpovědět
@veru99 Realitce jste podepisovali smlouvu o zprostředkování, ne?? Tam by mělo být jasně uvedeno - kupní cena nemovitosti, provize realitky (zde by mělo být specifikováno, jaké služby v rámci provize obdržíte). Daň z nabytí nemovitosti je od 1.11. jasná - platí kupující. Rezervační poplatek slouží k tomu, že Vám bude nemovitost rezervována a nebude nabízena jiným zájemcům a nemusí být totožný s provizi. Nevím, v jaké hodnotě je kupovaná nemovitost, ale rez. poplatek je poměrně nízký, pochybuji, že je to celá provize.
Odpovědět
V poslední době jsme využili realitku dvakrát, jednou při koupi domu a jednou při prodeji bytu.V obou případech (jednalo se o dvě různé realitky) byla stanovena provize předem v pevné výši.Makléř nám vše vysvětlil, nafotil nemovitost (při prodeji) v super kvalitě (byt byl zarezervován ihned po uveřejnění na internetu),zajistil prohlídky nemovitosti, podpisy smluv za přítomnosti notáře, úschovu peněz u notáře, zanesení změn do katastru, přepis všech energií.Zaplacení daně v obou případech proběhlo tak, že peníze za nemovitost se zaslaly notáři a on daň zaplatil a zbytek peněz převedl na účet prodávajících.Tak to bylo dohodnuto předem. Navíc jsme nezaplatili ani korunu.
Odpovědět
děkuji Vám za reakce a tímto se zároveň omlouvám, s realiťákem jsme si to už vyřikali. Ptala jsem dopředu, protože jsem na něj pak chtěla být "připravená" ;-) Věc se má tak, že plátce těchto služeb navíc je realitka sama, bohužel ve smlouvě byla tato pasáž vytečkovaná. @aneri53 v rezervační smlouvě bohužel specifikace služeb realitky není. Vím, že to je chyba, bohužel, dobrých nemovitostí je málo a lidí hodně, podepisovali jsme hned. Víc než těchto 55 tisíc ale už platit nebudeme, zde se rezervace=provize. díky bohu. :-) @marrwin děkuji za Vaši reakci, ráda slyším, že jste měl dobrou zkušenost. Bohužel ve svém okolí jsem nikoho spokojeného nenašla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?