Jak uspořádat kuchyň

Dobrý den, prosím o radu, jak uspořádat kuchyň. Doteď jsme se přikláněli k dvěma Íčkům (viz půdorys), s tím že varná deska s troubou by byla uprostřed linky, která sousedí s jídelnou. Druhá linka u zdi bude (zleva doprava) : 40cm volná plocha, 60cm dřez s košem, 60 cm prac.plocha + myčka a pak lednička a potravinová skříň + horní skříňky.(Nákres v půdoryse je ještě původní neupravený od projektanta). Volili jsne dvě I , protože nám přišlo, že takto získáme nejvíc volné pracovní plochy (oproti tvaru U, kde vzniknou dva odkládací rohy) a že je to praktické z hlediska přesunu mezi jednotlivými zónami a z hlediska pohybu více osob najednou (oproti tvaru U a L)...Nyní však začínám zvažovat, zda jsme se rozhodli správně, protože ostrůvkových digestoří moc designově na výběr není a ty "futuristické " ala komín, není úplně mé gusto, další věc je přesun věcí mezi varnou deskou a dřezem (zda nebude pořád nakapáno na podlaze) , a za další jsem vždy toužila mít linku pod oknem , ale to jsme zavrhli, jelikož manžel argumentoval těmi rohy, a navíc kdyby to bylo U , tak že nám ubude pracovní plocha a že se v těch rozích ve dvou už nepohnem (budeme v budoucnu celkem 4, kteří budou v kuchyni fungovat)...s čímž souhlasím. Tak teď nevím, jak z toho ven. (Okna se ještě měnit dají) . Nějaké postřehy, zkušenosti, nápady? Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od munchkin1:

Dobrý den, prosím o radu, jak uspořádat kuchyň. …
@munchkin1 podle mě je to takhle dobrý. Zbytečně dělat do U. Jako celkové je ta kuchyň malá, tak toho moc nevymyslite. My máme taky dvě lineární, ale asi o něco větší než vy, takže se nám u stěny vešel dřez i indukce. Dají se sehnat i pěkné digestoře, toho se nebojte.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artep1987:

@munchkin1 podle mě je to takhle dobrý. Zbytečně …
@artep1987 pokud tedy ještě jen zvazujete a nestavíte, tak můžete zvažovat úplně jiné rozložení, ale to si zajděte za odborníkem a musíte upravit jak okna tak i privody a odpady
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od munchkin1:

Dobrý den, prosím o radu, jak uspořádat kuchyň. …
@munchkin1 Pre 4 osoby je tá kuchyňa strašne malinká, aj vo dvojici sa tam budete pliesť pod nohy. A takto umiestnená varná doska je veľmi nešťastné riešenie. Jednak kvôli veľkému otvorenému priestoru bude musieť mať výrazne vyšší výkon, jednak si skomplikujete odťah von, vidím schody, takže strechou to nepôjde a ak budete mať recirkulačnú, ktorá je výrazne hlučnejšia od odťahovej, tak si pri varení už v miestnosti nikto nepokecá. Aspoň digestor schovať za roh od televízie, keď už musí byť obývačka spojená s kuchyňou. Takže za mňa asi úplne zmeniť dispozíciu po vzore @artep1987, prípadne do L na stenu so záchodom a dať varnú dosku čo najviac smerom k záchodu. Ideálne na obvodovú stenu a odťah von.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@munchkin1 Pre 4 osoby je tá kuchyňa strašne mali…
@roman_ @Artep1987 Tak to jste mě oba překvapili, my doteď žili v domnění, že máme tu kuchyň velkou :D Jdeme totiž z paneláku, tak nám to nepřišlo tak malé. Ale ještě jste nás nalomili, budem znovu kreslit. Změnit jde zatím vše, jak odpady, tak okna, zatím jsme ve fázi studie. Akorát jsme chtěli opticky od sebe oddělit obývák a kuchyň, což se nám při návrhu dát kuchyň podél obvodové stěny moc nepodaří. Každopádně děkuji za názor, zkusíme to ještě překopat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od munchkin1:

@roman_ @Artep1987 Tak to jste mě oba překvapili…
@munchkin1 Tiež zastávam menšinový názor, že kuchyňa by nemala byť súčasťou obývačky, čo v tomto prípade môj návrh zhorší. Ale neviem ako to v tomto priestore vykúzliť. Akurát tá varná doska skoro v strede miestnosti môže byť problém. Plocha linky zas tak malá nie je ani v pôvodnom návrhu, ale tá úzka ulička a chladnička v rohu, kam sa všetci budú chcieť každú chvíľu dostať nie je úplne ono. A ešte to prosím nezabite tým, že si dáte odpadkový kôš pod umývadlo. To sa tam vo štvorici pozabíjate.
Odpovědět
Nešla by ta potravinová skříň dát pod schodiste? A místo ní ledni? Na kuchyňskou linku podél stěny máte podle mě málo místa. Byly by tam úzké průchody.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@munchkin1 Tiež zastávam menšinový názor, že kuch…
@roman_ Ledničku chceme určitě na kraj k chodbě. Ten nákres v půdoryse je ještě původní. Přijde mi to i praktictější že bude lednička blíže na dosah ze všech ostatních místností a zahrady. Před chvílí jsem dokreslila návrh v 3D modelu a teď jde mmohem víc vidět, jak ta varná deska je uprostřed celé místnosti. V půdoryse mi to tak nepřišlo, že to tak zasahuje do celého prostoru. Tu varnou desku asi budu muset nějak prohodit. @peyki Pod schodištěm má být skladovací mistnost, takže do jisté míry by se to dalo využít místo potravinové skříně, právě přemýšlím, že bychom se té skříně zbavili a nějak místo toho napasovali tu varnou desku. Navíc to druhé Ičko v prostoru bychom chtěli o hloubce 90 cm, tqk by snad mohly vzniknout i nějaké úložné prostory ze strany od jídelny.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od munchkin1:

@roman_ Ledničku chceme určitě na kraj k chodbě. …
@munchkin1 pokud jde jen o to dostat indukci pryč z ostrůvku tak to vyměňte indukci a troubu s dřezem a myckou. Ale dt obojí vedle sebe na tak malém prostoru s lednicí nebude moc dobré při tomto uspořádání.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?