Návrh rozvržení kuchyně se 2 okny

Dobrý den, řeším rekonstrukci půdních prostor a návrh kuchyně. Kuchyně bude otevřená a průchozí a bude se do ní vcházet při vstupu do podkroví. Kuchyň je součástí vikýře takže zde nejsou šikminy a jsou v něm 2 okna. Odpady a voda povedou podél příčky vlevo. Mám několik návrhů a nemohu se rozhodnout. Nákresy si zatím narhubo tvořím sám a jde mi zatím hlavně o umístění a rozmístění skříněk, jestli nechat velkou linku pod oběma okny, nebo jenom pod jedním a druhé nechat přístupné. Variantu s linkou pod dvěma okny a kuchyní do L doprava mi doporučuje architektka, variantu s linkou pod jedním oknem a kuchyní do L doleva zase řemeslníci. Prosím o radu, návrhy, připomínky, děkuji.
Odpovědět
Zde je druhá varianta
Odpovědět
@stewardo více se mu líbí první varianta. Ta druhá s tím vykusem pro topení mi přijde divná.
Odpovědět
@stewardo taky jsem za prvni
Odpovědět
Profilova fotka
První varianta je sice vzhledově lepší, není tak roztříštěná, ale uspořádání podle mě dobré není, a to s ohledem na postup činností v kuchyni. Obvykle vyndáte potraviny z lednice a spižní skříně (nalevo kuchyně u var. 1) a jdete s tím k dřezu, něco omýt a tak, dřez je ale úplně na opačném konci, hrozně daleko, pak se něco krájí a pak se to jde vařit. Ve variantě 1 bych prohodila pozici dřezu a varné desky a pak by to bylo fajn. Chápu, že to přinese komplikace s přivedením vody, ale neudělat to Vám přinese každodenní komplikace při práci v kuchyni.
Odpovědět
@terite jsem stejného názoru. Varianta 1 je hezčí ale taky jsem si říkala že je dřez hrozně daleko.
Odpovědět
Děkuji za názory. Varianta 1 souhlasím je vzhledově lepší. Beru že lednice je daleko od dřezu, ale dala by se případně dát mezi okna, a varnou plochu přemístit ke zdi vlevo. Každopádně ztratím u této varianty přístup k oběma oknům. U varianty 2 přístup alespoň k jednomu oknu zůstává, a také tam může zůstat radiátor pro efektivní vytopení celé místnosti. Dalo by se to ještě upravit, že by na konci mezi okny nebyla výšková skříňka s troubou, ale nízká koncová skříňka zaoblená, aby linka nebyla tolik ukousnutá. A trouba by byla vedle u zdi ve spodní skříňce a nad ní varná plocha.
Odpovědět
Profilova fotka
A co třeba u varianty 2 zkusit udělat linku do U s kratším koncem na straně s okny ? ....linka by končila zároveň s oknem , protější strana by byla kousek delší... stůl by se otočil na dýlku .... a samozřejmě ta komoda u stěny už by nebyla 🤔.... přístup k jednomu oknu a topení zachováno 😉 .....a vůbec - proč si lámat hlavu, když tu máš šikovnou poradkyni @verunky 😊
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi návrh @marvac. Udělat kuchyň do U s tím, že po pravé stěně by byly vysoké skříně s lednicí a špajzí. Troubu dát pod varnou desku, mikrovlnka taky může být ve výšce desky v rohu. Dalo by se s tím víc pohrát, zkusila bych plánovač kuchyní Ikea, je docela variabilní.
Odpovědět
Profilova fotka
Kuchyň je docela průchoďák, ten tvar U by ji oddělil od chodbičky, kde se nachází ty dveře, vypadalo by to útulněji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?