Parní trouba výhody nevýhody

Ahoj všem, vybírám troubu do kuchyně a zvažuji, zda vzít troubu s funkcí páry a nebo raději vzít troubu s pyrolýzou? Kombinaci parní trouby a pyrolýzy nabízí pouze jediná značka De Dietrich(pokud se nepletu). Prosím jaké jsou vaše zkoušenosti, pokud parní troubu vlastníte? Koupili by jste znovu? Případně jakou značku spotřebiče doporučujete? Díky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od deniskah88:

Ahoj všem, vybírám troubu do kuchyně a zvažuji, …
@deniskah88 záleží jak a co pečete podívejte se na co se používá ajestli ty věci pečete to my nikdo nevíme jak pečete. já ji mám a zbytečně peču hlavně maso a to je ve vodě takže páru nepotřebuji myslím že jsemtopouzil jednou na koláče.
Odpovědět
Tak mi parni troubu pouzivame prakticky denne a nemohu si to vynachvalit. Mame elektrolux. V pare varime ryzi, brambory, zeleninu, brokolici, kvetak, ..Priparovani pouzivam na peceni chleba, nekdy i masa. Nase trouba tedy umi i dalsi veci, umi susit, zavarovat, ohrivat jidlo, udrzovat teple, rozmrazovat. Jsem moc spokojena a rozhodne bych to uz jinak nechtela. Mikrovlnku nemame a v troube delame opravdu vse.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od deniskah88:

Ahoj všem, vybírám troubu do kuchyně a zvažuji, …
@deniskah88 Pre mňa je napr. dôležité, aby rúra zvládla aspoň 300 °C (pizza, nány, chleba), čo väčšina rúr nedáva. Moderné rúry majú 250 a to je pre mňa málo a ani deklarovaných 250 často nie sú schopné dosiahnuť. Paru som ešte nevyužil. Rozmýšľal som nad kombináciu rúra/mikrovlnka, ale to som zavrhol. Nevedel som si predstaviť niečo piecť niekoľko hodín a nemať možnosť si niečo iné ohriať.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od deniskah88:

Ahoj všem, vybírám troubu do kuchyně a zvažuji, …
@deniskah88 za me ma parni trouba mnoho vyhod, ktere pouzivame nekolikrat tydne. U nas kompletne nahradila mikrovlnku(navic jidlo je po ohrevu v pare chutnejsi). Mame AEG a jedine co je opravdu nevyhoda je cisteni. To cisteni parou neni zdaleka tak ucinne jako pyrolyzou. Jinak parni trouba byla asi nejvetsi posun ve spotrebicich oproti minule kuchyni... jenom pocitejte ze to bude chtit trochu experimentovani 90% kucharek nepocita s parni troubou a ve spouste pripadech pouziti urcite intenzity pary zlepsi vysledek(zvlaste u sladkeho). @roman_ osobne mam v planu si koupit pizza pec na PB lahev protoze na spravnou teplotu v zadne domaci troube nedate...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@deniskah88 za me ma parni trouba mnoho vyhod, kt…
@raziel628 Parná rúra potrebuje prívod vody alebo jej stačí naplniť nejakú nádobku? Nemám s tým skúsenosti a práve teraz mám ešte možnosť dotiahnuť tam vodu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@raziel628 Parná rúra potrebuje prívod vody alebo…
@roman_ kupovali jsme cca 3 roky zpet a zadna domaci privod nemela (samozrejme u profesionalnich nebo poloprofesionalnich je to jinak). U nas je to reseno skrze nadobku (odhadem na 1l vody). Jinak doporucuji aby nadobka byla plne vyndavaci u nekterych je jenom "nalevka" coz mi prijde ze neni uplne prakticke.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@roman_ kupovali jsme cca 3 roky zpet a zadna dom…
@raziel628 Ta trouba co má jen nálevku tak mívá program který tu vodu vypusti takže to bych jako problém neviděl. Jinak parni troubu můžu 100 % doporučit děláme v tom skoro vše a jak bylo zmiňovano výše tak to prakticky o nahrazuje mikrovlnku. Máme troubu Electrolux a má i mnoho přednastavených programu třeba i na přípravu příloh.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tomus:

@raziel628 Ta trouba co má jen nálevku tak mívá …
@tomus jojo vypousteni nevidim jako problem ale nelejvani je za me prijemnejsi kdyz to vytahnu cele, napustim nad umyvadlem a vrazim zpet...
Odpovědět
Máme již 6,5 roku parní troubu Siemens. A souhlasím s výše uvedeným - sladké je s párou mnohem více nadýchané, rýže je kyprá jako z rýžovaru. Parní programy používám i na kynutí těsta, rozmrazování a využívali jsme i na ohřev jídel. Musím však uvést i negativa - trouba začala po 6 letech mírně rezivět v rohu. A to po každém parním vaření/pečení používáme speciální program na sušení a následně troubu vytíráme do sucha. U výrobku za 30+ tisíc bych očekávala, že to nastane později. Taktéž upozorním, že program na ohřev jídla trvá cca 17 minut - takže jsme stejně pořídili mikrovlnku pro úsporu času. Do domu zřejmě již parní troubu nepořídíme.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem zvolil dvě trouby - parní a s pyrolýzou (miele+siemens) a již 3 roky jsem spokojen.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?