Dřevostavba pro rekreaci - výška stropu 2,5m

Profilova fotka
Dobrý den, není to přímo stavba pro bydlení, ale zahradní domek. Ale ptám se tady, protože doufám, že třeba někdo bude vědět. Máme skoro objednaný zahradní domek s výškou stromu 2,25 m. Ale máme také předchozí nezávazné (mailem) vyjádření stavebního úřadu, že musí stavba pro rekreaci splňovat vyhlášku č. 268/2009 Sb., o technických požadavcích na stavby. Hlavně § 40 této vyhlášky, kde se stanovuje minimální výška stropu na 2,5 m. Tohle nám paní z úřadu napsala, když jsme se ptali na možnost umístění maringotky nebo mobilhausu. Nakonec jsme se přiklonili k zahradnímu domku (v podstatě chatě), ale pořád máme strach, aby nám to nezamítli. Prodejce (Pila Golčův Jeníkov) se nám zdá solidní a říkal, že by to problém být neměl. Ale v té vyhlášce to je jasné a na úřadě nejsou tak blbí, aby si mysleli, že to máme jen na nářadí. Neřešil jste někdo podobný problém?
Odpovědět
@advid Záleží zda a na co to budete kolaudovat, nebo ohlašovat užívání. Pořešte to osobně na stavebním úřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji. Nakonec je to tak, že buď to bude jako zahradní domek, tj. ne na obývání, nebo by to muselo mít vyšší stropy. Pak by to byla stavba pro rodinnou rekreaci, která musí mít projekt, vodu, elektřinu a žumpu (není tam kanalizace). Zvláštní je, že ten prodejce prodává všechno takhle nízké a zahradní domek na nářadí 6x4 m? No proč ne? :-D
Odpovědět
@advid upřímně ..domek 6x4 na nářadí není nic moc ;-)
Odpovědět
@utety Jak to myslite? @advid Jestli to mate na pozemku rodinneho domu, do 25 m2 si tam umistete co chcete... Oficialne to bude domek na naradi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Stavební parcela to je, rodinný dům nebude. Budeme mít moc pěkný domek na nářadí. Asi jako další tisíce lidí v ČR.:-D
Odpovědět
@advid Stavebni parcela - tim myslite co? Podle uzemniho planu je ten pozemek urceny k cemu?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin K zastavění. K bydlení nebo rodinné rekreaci.
Odpovědět
@puhelin Zda kolaudovat k bydlení. Což autor otázky evidentně nechce, já bych mu to rozmlouval, ale to neva, je to jeho cesta a způsob, respektuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?