Půdní schody

Zdravím všechny majitele půdních schodů a chci se zeptat na postřehy z praxe: Máte kromě dvířek v podhledu i další dekl na půdě? Máme namontovány schody od Fakra a prodávají k nim ještě nástavec s druhými dveřmi (dle výrobce kvůli prachu, zlepšení izolace apod.). Je to pro běžné používání k něčemu nebo spíš pro zlost? Díky za příspěvky.
Odpovědět
@noemi77 další dekl nahoře je nezbytný, pokud se jedná o nevytápěný prostor.
Odpovědět
@noemi77 souhlas se @zubr487 .. já jsem si ho udělal ze zbytku polystyrenu ... a nedovedu si to bez něj představit ..,
Odpovědět
@noemi77 taky jsem myslel že budu muset dát dekl ale nakonec ne. Schody mám v technicke místnosti izolaci mají asi 4cm. V místnosti je plyn kotel s asi 1.5 metrů trubek než zmizí ve stěně a je tam děsně horko.
Odpovědět
@zubr487 @xkarlos @edison101 Koeficient prostupu tepla mají samotné schody 0,64, nástavec žádnou takovou změřenou vlastnost nemá, takže kvůli izolaci bych to určitě nedělala.
Odpovědět
@noemi77 tak jistě, dám si druhý dekl kvůli izolaci a nástavec nezaizoluji 🤔 ... jasně, že mám zaizolovaný i nástavec ..
Odpovědět
Profilova fotka
@noemi77 Dobrý den, přemýšlíte špatně. Musíte zamezit rozdíl teplot mezi stropem a rámem půdních schodů a nezateplenou půdou. Pokud tohle podceníte, tak při první zimě se vám bude dít to co se tady už řešilo na stránkách.. https://www.modrastrecha.cz/forum/cho...
Odpovědět
Profilova fotka
@noemi77 Určitě to udělej, my máme fakro lwt kde součinitel prostupu tepla je 0,51 W/m2K a budu ten dekl dávat také, máme jen nainstalovaný rám schodů bez toho zatepleného deklu spodního co se zavěsí na ty schody, ten budu montovat až budeme nastěhovaný kvůli vlhkosti ono totiž ten dekl je ze soolitu a menší vlhkost a bobtná to. K tomu jsem vzal izolační sadu LXD, to tomu také pomůže. Šéf měl obyč schody a dělaly se mu kolem dveří plísně protože netěsnili a pronikal studený vzduch a srážel se, projektant my řekl že je to způsobeno nekvalitnímy schody že to chce ty s trojitým těsněním ale podotkl že je vhodné dekl udělat, tudíž i když jsou použitý kvalitní schody u nás tak i tak ten dekl tam dám, zatím tam mám položený extrudovaný polystyren 6 cm, je to provizorně než nebude velká vlhkost v domě kdy se jedou mokré procesy ještě. A bude z 10cm XPS plus těsnění po obvodu ať minimalizuji úniky tepla. Dá se to koupit nebo vyrobit nové to stojí cca 4000kč, domácí výroba bude v podstatě levnější, xps mám nějaké to dřevo také. A nehledě na to že ten dekl ti rovněž zabraňuje schromažďování prachu na schodech. 🙂 😉
Odpovědět
@zubr487 @jarin1 @slamer @xkarlos Díky, asi se to pokusíme udělat nějak samo domo, protože ten standardní nástavec by nám asi spíš jen ztěžoval vstup.
Odpovědět
@noemi77 já nakonec koupil jen půdní poklop a žebřík a ušetřil 15tis ... potřeboval jsem o 50 cm vysoký nástavec a to byl pro výrobce nadstandardní rozměr, za který chtěl 5tis navíc ... tak jsem si nástavec udělal sám ze zbytků OSB, co jsem dával na půdu ...
Odpovědět
@jarin1 Já mám v podkroví tyhle: https://www.internetove-stavebniny.cz... Jsou skvělé, nemůžu si je vynachválit. Protipožární a zateplené....
Odpovědět
@zateplovak Jsou super, mám ty stejné. Nicméně i přes to, že jsou zateplené, tak poklop z polystyrénu je na ně stejně potřeba. Ta samotná izolace těch schodů není dostatečná.
Odpovědět
@blooddrunk Díky za koment. S tím počítám, že budou super. Aspoň za ty prachy by měli být 😀. Máš recht hodím tam polyš nebo xps co zbyl. Teda, ještě je nemám namontované. Ale budou je montovat tento týden. Dokončuje se podkroví. Celkem 42 cm vaty ISOVER UNIROL PROFI. Jsem na ně zvědavý a obecně i na dokončené podkroví.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?