Na 65 bytu 1 vytah

Jen takove diskusni tema - jde o budouci novostavbu 2 bytovych domu,kazdy dum bude mit 65 bytu,vetsinou garsonky a 2kk uz mene, par bytu 3kk a jeste min 4kk. Co me vsak zarazilo,jedna se pouze o jeden vchod a tedy i pouze o 1 vytah na tolik bytu; uvazovali jsme o koupi bytu do budoucna pro nas na duchod,kam bychom se presunuli trebas z naseho rd,ale do neceho takoveho - budouciho gheta,kde vetsinou budou male najemni byty,bychom tedy nemeli odvahu jit (rev,binec,psi,poblity vytah,pokud tedy vubec bude lze se na neco takoveho pri tolika najemnicich spolehnout...). A perlicka nakonec - dum zacnou stavet az letos v dubnu,kolaudace v r.2024; byt se plati tzv.na nekolikrat - financuji ho vlastne mozni bud.majitele v prubehu stavby a pred jejim zapocetim, vzdy 1% z ceny bytu. Takze trebas zaplatite 1% z 5 mega pred hr.stavbou, pak 1% pred sanitou a obklady,pak dalsi 1% pred omitkami,atp. Uz jsem tedy nezkoumala,zda je ve smlouve dolozka o inflaci a tak. - chteli vyste v takovem dome bydlet se svou rodinou - pristoupili byste na podobne financovani vlastne s nejistym vysledkem 😬 Jen dodam, ze x bytu z tohoto projektu je uz prodano.
Odpovědět
@catle Budete mít nějaké vlastnické právo ke stavbě při jejím financování nebo budete platil firmě, která může kdykoliv skončit? Není to něco jako H-system?
Odpovědět
@martin_s dobry dotaz, ale jak pisu, kvalitu bydleni v tomto dome z vyse uvedenych duvodu neocekavame,navic se nam nelibi zpusob financovani a dlouha doba do (mozne)kolaudace, takze do toho bychom se zdravym rozumem a pudem sebezachovy fakt nemohli jit; ale zajimaji me prave i nazory ostatnich na toto.
Odpovědět
@catle je to normální u všech větších projektech (ve velkých městech). Taky jsem kupovala byt v bytovce o 50 bytech (hlavně 1+kk, 2+kk a pár větších) - dva vchody a dva výtahy. Byt jsem kupovala 3 roky před plánovaným termínem dokončení (první termín - až rok navíc bylo na smlouvě k dokončení). Platby postupně. Je potřeba si developera prověřit a teprve pak se rozhodnout, zda do toho jít. Ale neznamená to, že by to byl hned podvod, prostě je to normální. A přidávám, že za ty 3 roky cena bytu stoupla od 25%, ale k žádnému navýšení kupní ceny nedošlo (takovou smlouvu by jim snad ani nikdo nepodepsal).
Odpovědět
Pokud by to mělo být jako startovací bydlení pro naše děti a do té doby to pronajímat, tak klidně. Pokud by ve smlouvě bylo garantováno, že se cena nenavýší, tak je to zcela standardní nabídka, velké projekty jsou takto předprodávány často. Výhodou je, že si člověk může vybrat ze všech bytů a ne to, co na něj zbude. Neumím si ale představit to koupit na stáří. Již jsem v,, králikárně" bydlela a nehodlám si to zopakovat.
Odpovědět
Píšete, že "jedna se pouze o jeden vchod a tedy i pouze o 1 vytah". To si myslíte, nebo jste viděli projekt? Protože není nic mimořádného, když u domů s více než 8 NP jsou dva výtahy. A co se týká nájemníků, tak u menších nájemních bytů to může být klidně naopak. Můžou tam bydlet studenti co odjíždějí na víkend, důchodci apod. Nemyslete si, že když by tam bylo namísto 65 bytů jen 30 a s dlouhodobými nájmy, že to musí být lepší. Stačí jedna nebo dvě nepřizpůsobivé rodiny, které navštěvuje horda dalších nepřizpůsobivých, a bude to dům na zbláznění.
Odpovědět
Ono spíše než podvod se může stát, že firma má více projektů a u některého se může dostat do problémů, ale ručit bude veškerým majetkem a tedy i tím budoucím bytem. Oni si můžou vzít úvěr od banky, ale ta to svoje riziko nějak ocení v úrocích, tady se to přenese na zákazníky. V naprosté většině to klapne, ale v ojedinělých případech přijdou lidi o všechno.
Odpovědět
@milanq to je fakt,zde je projekt: http://www.elitereal.cz/nova-okruzni/ Tak si prave rikam,co jeto dnes za normy, na tolik bytu jen jeden vytah?!
Odpovědět
@catle pokud platí norma stejná jako za komunistů tak výtah nemusí být vůbec(paneláky 4 patra bez výtahu),na dnešní dobu je jeden dost málo(ale zase je tam hodně malých bytů)
Odpovědět
@malcao je tam celkem 5 pater, to posledni vubec uz ani nenabizi k prodejimtonsi uz asi rozebrala "hight society" 🤔
Odpovědět
@catle z obrázků a plánků to vypadá na 1 podzemní garáž,1 nadzemní-přízemí,2.nadzemní-1.patro,3.nadzemní-2.patro,4.nadzemní-3.patro a 5.nadzemní-4. patro-není v nabídce,rozdíl proti paneláku bez výtahu je podzemní garáž
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?