Nová
Horká

Rekonstrukce koupelny: Na co si dát pozor a jak se vyhnout chybám

Dobrý den, plánuji doma rekonstrukci koupelny a zrovna teď sbírám informace, protože kolem sebe nemám nikoho zkušeného, kdo by mě nasměroval. Narazila jsem tu na příspěvek a dotaz „Odfláknutá rekonstrukce koupelny – je správně osazen sprchový žlab?“ a musím říct, že mě to docela vyděsilo. Přesně tomuhle bych se chtěla vyhnout. Pokud tu máte někdo nějaké obecnější rady, na co si dát při rekonstrukci pozor už na začátku, budu moc ráda. Hlavně detaily, které laik snadno přehlédne, ale potom způsobí problémy. Děkuji!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hankkaa:

Dobrý den, plánuji doma rekonstrukci koupelny a z…
@hankkaa My budem rekonstruovat koupelnu+wc,které je zvlášt, letos na jaře a manžel už jak dlouho kreslí tech.výkresy,domlouváme se na tom,máme vybrané obklady velkoformátové,baterie podomítkové do sprcháče - řešili jsme výběr nové sprcháče a vaničky zvláště,abybyla protiskluzová, budeme měnit dvojumývadlo se skřínkou za nové, dávat nový radiátor na stěnu,pak taky doplnky jako polička do sprcháče, na fén,...no je toho docela dost. A už u nás byl chlap z firmy,která se zabývá obkládáním z velkoformátů,mají s tím zkušenosti,umí to skládat dohromady, no spousta starostí,hledání,zkoumání, zařizování...já bych to sama jako ženská nedala
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od catle:

@hankkaa My budem rekonstruovat koupelnu+wc,které…
@catle Děkuji moc za sdílení. Člověk aspoň ví, jak na tom jsou ostatní. No bude to dřina a je to velká investice, tak proto zjišťuji a hledám informace. Dávate na doporučení nebo hledáte svépomocí odborníky na konkrétní věc? Já ještě bych i ráda měla nově podlahové topení v koupelně...
Odpovědět

@catle Děkuji moc za sdílení. Člověk aspoň ví, ja…
@hankkaa Ja som kúpeľne robil komplet sám, tak aspoň viem, keby sa objavil problém, čo a ako opraviť. A hlavne som nemusel na nikoho pol roka čakať. Mám všade betónovú stierku, v sprche aj na zemi, vo výsledku to bolo to najlacnejšie a najjednodučhšie riešenie, len musia byť pod tým rovné steny.
Odpovědět

Dobrý den, plánuji doma rekonstrukci koupelny a z…
@hankkaa to není žádná raketová věda jak z toho někteří dělají. Jednoduše si vymyslí té jak chcete aby koupelna vypadala a co v ní bylo v závislosti na velikosti. Jestli vanu i sprcháč i s WC atd. Zajděte do obchodu (nebo internetu) kde si vyberete obklady a zařízení. Nejtěžší bude vybrat člověka co to udělá tam je to dost o štěstí. A co je potřeba kontrolovat je hydroizolace ve sprchaci hlavně pokud bude zděny pokud bude kabinka tak je to skoro jedno. A potom na preciznost položení obkladů. Žádná věda to není.
Odpovědět
Když jsem dělala teď koupelnu na baráku, tak jsem po předchozích zkušenostech nechtěla lesklou dlažbu na podlahu - měli jsme předtím v bytě a za mokra to příšerně klouzalo. Teď máme takovou hrubší, matnou a je to paráda. Dále jsme dali tmavou spárovačku (tmavě šedou) a zatím si to nemůžu vynachválit, není na tom vidět žádná špína :D Taková světlá spárovačka na podlaze, to má člověk pořád pocit, že by měl cídit a cídit. Pokud byste si to obkládali svépomocí, tak obecně si myslím, že čím větší formát zvolíte, tím je to obtížnější. Nezapomeňte si sehnat k obkladům adekvátně velkou řezačku, je nutné samozřejmě brát v potaz ten delší rozměr. Já osobně nedoporučuju víc, než 60 cm, my máme 60×60 a uříznout z toho tenkou nudličku, třeba 2-3 cm širokou už bylo docela náročný (pro mě jako pro laika). Taky nešetřit na pořádném kvalitním kotouči do flexy a pořádném vykružováku, mně taky vyhovoval víc ten na flexu, než na vrtačku. Tyhle jsou úplně na prd: https://www.dek.cz/produkty/detail/45... A tohle je tuplem příšerné: https://www.bauhaus.cz/festa-vykruzov... Není to raketová věda, byla to teprv druhá koupelna, co jsem dělala, z toho ta první byla mini-paneláková a před 8 lety - nemám to teda nějak super-profi - žádné kamenické rohy, občas nějaká nedokonalost, ale když si prohlížím ty obrázky ze zmíněné diskuse "Odfláknutá rekonstrukce koupelny", tak se cítím jak obkládač roku :D
Odpovědět
Jo, a tohle je must-have: https://www.hornbach.cz/p/kloboucek-r... (samozřejmě plus ten čudl, na který se to šroubuje)
Odpovědět

@catle Děkuji moc za sdílení. Člověk aspoň ví, ja…
@hankkaa dostali jsme doporučení z firmy Ptáček na skupinu remeslníků,kteří se právě reko koupelnami zabývají a obsáhnou právě všechny potřebné profese. Budeme taky potřebovat topenářské práce kvůli přehození topného žebříku (ne elektrického) na jinou stěnu,byl se na to podívat jejich předák a že tohle běžně dělají, že nebude problém; jinak máme podlah.topení na wc i v koupelně,budou muset oddělávat staré dlaždice,tak jsme se ptali, jestli nehrozí,aby nám to podlah.topení zalité v betonu nějak nepokazili,tak nás ujistil,že to nehrozí. Máme celkem malou koupelnu+zvl.WC a odhaduje to na 3 týdny práce. Manžel mu dal vyspecifikovanou poptávku s veškerými pracemi,co budeme po nich chtít,tak jsme ted zvědaví na to numero.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od synura_p:

Když jsem dělala teď koupelnu na baráku, tak jsem…
@synura_p my budememít všude obklady 60x120. Menší ani náhodou kvůli čištění spár,máme s nimi již zkušenost z jedné naší koupelny a paráda! Ani obkladači tenkrát s tim neměli problém.
Odpovědět

@synura_p my budememít všude obklady 60x120. Menš…
@catle Jo, obkládači to jistě zvládnou, spíš při tom svépomocném obkládání bych si na 120 cm asi netroufla.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@hankkaa Ja som kúpeľne robil komplet sám, tak as…
@roman_ Tak to jste šikovný! To já asi sama bohužel nezvládnu 😅 A jen se zeptám s tou betonovou stěrkou - nemáte problém s plísní? Nebo úplně bez problému? Děkuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@hankkaa to není žádná raketová věda jak z toho n…
@edison101 Děkuji! Takže pozor na hydroizolaci a štěstí na člověka, který mi to udělá. Tak snad ho mít budu :).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od synura_p:

Když jsem dělala teď koupelnu na baráku, tak jsem…
@synura_p Děkuji za sdílení! A ty šedé spárovačky mě těší. Se mi to i líbí a ještě je to praktické, jak píšete, tak super!
Odpovědět

@hankkaa dostali jsme doporučení z firmy Ptáček n…
@catle Díky moc za info! Tak pokud byste mohla pak případně i sdílet numero, tak budu ráda. Moje koupelna také není velká, ale s wc dohromady. Děkuji.
Odpovědět

@roman_ Tak to jste šikovný! To já asi sama bohuž…
@hankkaa Práveže to nie je nič zložité, dodávateľ stierky mi dokonca poskytol zdarma školenie ako to aplikovať. Výhoda je, že sa nemusíte ťahať s ťažkými obkladačkami. A čo sa týka plesní, nič také neriešim, je to dokonale vodoodpudivé (zalakované matným PU lakom) a nemá to žiadne spáry. Údržba je jednoduchá, stačí to pretrieť handrou. Najzložitejšie sú rohy, nemám to úplne dokonalé, ale rozhodne to nie je tak zlé, ako tá sprasená kúpeľňa z vedľajšieho vlákna.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?