Odpověď na příspěvek od hankkaa:
Dobrý den, plánuji doma rekonstrukci koupelny a z… @hankkaa My budem rekonstruovat koupelnu+wc,které je zvlášt, letos na jaře a manžel už jak dlouho kreslí tech.výkresy,domlouváme se na tom,máme vybrané obklady velkoformátové,baterie podomítkové do sprcháče - řešili jsme výběr nové sprcháče a vaničky zvláště,abybyla protiskluzová, budeme měnit dvojumývadlo se skřínkou za nové, dávat nový radiátor na stěnu,pak taky doplnky jako polička do sprcháče, na fén,...no je toho docela dost. A už u nás byl chlap z firmy,která se zabývá obkládáním z velkoformátů,mají s tím zkušenosti,umí to skládat dohromady, no spousta starostí,hledání,zkoumání, zařizování...já bych to sama jako ženská nedalaOdpověď na příspěvek od catle:
@hankkaa My budem rekonstruovat koupelnu+wc,které… @catle Děkuji moc za sdílení. Člověk aspoň ví, jak na tom jsou ostatní. No bude to dřina a je to velká investice, tak proto zjišťuji a hledám informace. Dávate na doporučení nebo hledáte svépomocí odborníky na konkrétní věc? Já ještě bych i ráda měla nově podlahové topení v koupelně...Odpověď na příspěvek od hankkaa:
@catle Děkuji moc za sdílení. Člověk aspoň ví, ja… @hankkaa Ja som kúpeľne robil komplet sám, tak aspoň viem, keby sa objavil problém, čo a ako opraviť. A hlavne som nemusel na nikoho pol roka čakať. Mám všade betónovú stierku, v sprche aj na zemi, vo výsledku to bolo to najlacnejšie a najjednodučhšie riešenie, len musia byť pod tým rovné steny.Odpověď na příspěvek od hankkaa:
Dobrý den, plánuji doma rekonstrukci koupelny a z… @hankkaa to není žádná raketová věda jak z toho někteří dělají. Jednoduše si vymyslí té jak chcete aby koupelna vypadala a co v ní bylo v závislosti na velikosti. Jestli vanu i sprcháč i s WC atd. Zajděte do obchodu (nebo internetu) kde si vyberete obklady a zařízení. Nejtěžší bude vybrat člověka co to udělá tam je to dost o štěstí. A co je potřeba kontrolovat je hydroizolace ve sprchaci hlavně pokud bude zděny pokud bude kabinka tak je to skoro jedno. A potom na preciznost položení obkladů. Žádná věda to není.Odpověď na příspěvek od hankkaa:
@catle Děkuji moc za sdílení. Člověk aspoň ví, ja… @hankkaa dostali jsme doporučení z firmy Ptáček na skupinu remeslníků,kteří se právě reko koupelnami zabývají a obsáhnou právě všechny potřebné profese. Budeme taky potřebovat topenářské práce kvůli přehození topného žebříku (ne elektrického) na jinou stěnu,byl se na to podívat jejich předák a že tohle běžně dělají, že nebude problém; jinak máme podlah.topení na wc i v koupelně,budou muset oddělávat staré dlaždice,tak jsme se ptali, jestli nehrozí,aby nám to podlah.topení zalité v betonu nějak nepokazili,tak nás ujistil,že to nehrozí. Máme celkem malou koupelnu+zvl.WC a odhaduje to na 3 týdny práce. Manžel mu dal vyspecifikovanou poptávku s veškerými pracemi,co budeme po nich chtít,tak jsme ted zvědaví na to numero.Odpověď na příspěvek od synura_p:
Když jsem dělala teď koupelnu na baráku, tak jsem… @synura_p my budememít všude obklady 60x120. Menší ani náhodou kvůli čištění spár,máme s nimi již zkušenost z jedné naší koupelny a paráda! Ani obkladači tenkrát s tim neměli problém.Odpověď na příspěvek od catle:
@synura_p my budememít všude obklady 60x120. Menš… @catle Jo, obkládači to jistě zvládnou, spíš při tom svépomocném obkládání bych si na 120 cm asi netroufla.Odpověď na příspěvek od roman_:
@hankkaa Ja som kúpeľne robil komplet sám, tak as… @roman_ Tak to jste šikovný! To já asi sama bohužel nezvládnu 😅 A jen se zeptám s tou betonovou stěrkou - nemáte problém s plísní? Nebo úplně bez problému? Děkuji.Odpověď na příspěvek od edison101:
@hankkaa to není žádná raketová věda jak z toho n… @edison101 Děkuji! Takže pozor na hydroizolaci a štěstí na člověka, který mi to udělá. Tak snad ho mít budu :).Odpověď na příspěvek od synura_p:
Když jsem dělala teď koupelnu na baráku, tak jsem… @synura_p Děkuji za sdílení! A ty šedé spárovačky mě těší. Se mi to i líbí a ještě je to praktické, jak píšete, tak super!Odpověď na příspěvek od catle:
@hankkaa dostali jsme doporučení z firmy Ptáček n… @catle Díky moc za info! Tak pokud byste mohla pak případně i sdílet numero, tak budu ráda. Moje koupelna také není velká, ale s wc dohromady. Děkuji.Odpověď na příspěvek od hankkaa:
@roman_ Tak to jste šikovný! To já asi sama bohuž… @hankkaa Práveže to nie je nič zložité, dodávateľ stierky mi dokonca poskytol zdarma školenie ako to aplikovať. Výhoda je, že sa nemusíte ťahať s ťažkými obkladačkami. A čo sa týka plesní, nič také neriešim, je to dokonale vodoodpudivé (zalakované matným PU lakom) a nemá to žiadne spáry. Údržba je jednoduchá, stačí to pretrieť handrou. Najzložitejšie sú rohy, nemám to úplne dokonalé, ale rozhodne to nie je tak zlé, ako tá sprasená kúpeľňa z vedľajšieho vlákna.