Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj, obracím se na Vas s dotazem. Jak moc blbe j… @rumcajk Robil som omietky až po podlahách, ale je nutné ten schovaný šár zatiahnuť do lepidla kvôli vzduchotesnosti. Ale teda ja som dával vrstvičku iba 2-3 mm, takže dilatačný pásik som neschoval. Ak budete dávať viac, tak by som po zavadnutí špachtlou steny podrezal. Nevýhoda je, že sa to omnoho horšie zapravuje v spodnom rohu, keďže nemôžu ťahať s presahom do podlahy. Keď sa omieta pred podlahami, tak sa tých spodných 30 cm neomieta, začnú väčšinou až s druhým šárom. I tam je treba ten spodný zatiahnuť aspoň lepidlom. Čím budete zaklápať strop? Alebo pri betonáži podláh bude krov ešte úplne otvorený? Nemal by tam prvé dni byť prievan.Odpověď na příspěvek od roman_:
@rumcajk Robil som omietky až po podlahách, ale j… @roman_ zaklapet budeme SDK. Připravíme si jen z desek na vazníky jakýsi hrubý rastr, který ponese fólií a z vrchu foukanou izolaci. Směrem dolů bude zmiňovaná fólie, instalační mezera, SDK rošt a následně SDK. Podlahy budou ze zavadleho betonu a tvrdili mi, že otevřený vrch nevadí, tak nevím. Jen velká okna z venku zalepíme. Díky za uklidněníOdpověď na příspěvek od rumcajk:
@roman_ zaklapet budeme SDK. Připravíme si jen z … @rumcajk Otvorený krov nevadí, ale nezaklopené podbitie strechy by mohlo, nesmie tam byť prievan. Tiež mám strojne hladený betón a okná som nezakrýval, ale robilo sa to na konci marca, slnko ešte nebolo tak silné.