Schodiště - stoupání z lévé strany. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Nemáte nekdo zkusenost se schodistem v obyvacim pokoji? Chtela bych se zeptat na co si dát pozor, jestli je lepsi uzavrene nebo otevrene a hlavne! Projektant mi nedoporucil stoupání z levé strany, prý je to neprijemne pri sestupovani z patra, i tak bych schodiste uprednostnovala prave z leve strany a to kvuli prostoru, ktereho bohuzel nemame moc..
Odpovědět
My máme také schodiště do prostoru v obývacím pokoji,ted nám bude dělat pán schodiště,máme navrhnuté samonosné nerezová konstrukce a dřevěné nášlapy.Pán byl fakt profík,vše propočítával,aby bylo schodiště i pěkné a moderní,ale zároven i bezpečné nachození pro naši naši malou,takže dostatečná šířka nášlapu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vercamaxik dekuji za reakci.. Nemate nejakou fotku? A jak mate stoupani, zleva nebo zprava?
Odpovědět
bohužel fotečky ještě nemám,zatím máme schodiště ve výrobě,ale jakmile ho budem mít tak vložím fotečku.Jinak stoupání máme zprava.
Odpovědět
Profilova fotka
@vercamaxik Dekuji a tesim se na foto :-)
Odpovědět
my mame v projektu schodiste se stoupanim z leve strany a ani projektant, ani firmy, kde jsem poptavala realizaci, nikdo neměl žádné připomínky. Nakonec budu mit pravotocive, ale jen proto, ze jsem si vybrala takove, ktere musi byt upevnene do zdi a na druhe strane zed nemame, jinak bych chtela spise levotocive. Takze abych to shrnula, myslim si, ze to je stejne jen o zvyku, takže se neboj zvolit takové, po kterém toužíš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@callipa Jééé, tak to mám radost, že slyším také jiný názor.. projektant i rodina mě přesvědčují, že to není normální sestupovat z prava do leva, ale mě to přijde jedno, hlavně, že tím ušetřím prostor.. :-D
Odpovědět
@andreakusa pockej, v uvodu pise stoupani z leve strany a ted sestupovani z leve strany, tak jak teda? :-) Pokud jde tedy o STOUPANI z leve strany, pak se jedna o pravotocive schodiste a to je i podle feng shui doporucovane, protoze i vir na nasi polokouli je pravotocivy... Ale osobne si myslim, ze je to uplne jedno, ze jde spis o zvyk na ktere strane se budes pridrzovat zabradli a co tak koukam po nejruznejsich realizacich, tak mi prijde, ze je to tak pul na pul s tim smerem a za hlavni povazuju prizpusobit schodiste prostoru... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@callipa ano ano, stoupání z levé strany, jsem popleta :-)
Odpovědět
přidávám taky příspěvek....máme schodiště z leva do prava...žiju s tímto schodištěm skoro 25let a zatím to nemá žádné vážné následky ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@selina.j já si myslela, že to nebude takový problém... že jde jen o zvyk :-).. ještě mě napadlo, jak to je s komínovým efektem u schodiště v obyvacím pokoji, je to opravdu tak zlé a všechno teplo uniká do patra?
Odpovědět
@andreakusa nám projektant u nového domu říkal totéž ohledně tepla...ale chtěli jsme schody hned z předverandy, takže tam šlo o tu zimu. Že by nám šel chlad nahoru do poschodí...co se týče úniku tepla z obyváku...nemůžu posoudit. Teď žiju v generačním domě a schodiště je z chodby..otevřené do patra, kde navazuje taky na chodbu...musíme vytápět více to je pravda, ale jak říkám máme to hodně otevřené...záleží hodně na tom jak velkou část budete mít otevřenou...nejlepší by bylo se zeptat vašeho projektanta a nebo někoho, kdo má již zkušenosti s tímto problémem...přeji hodně štěstí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za odpověď.. Tak prosím, pokud je tady někdo, kdo má schodiště v obýváku, tak ať písne jaké s tím má zkušenosti..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My máme plánované schodiště v kuchyni s jídelnou (propojeno dál do obýváku). Bude zleva doprava a nikdy nikdo nepoukázal na to, že by to bylo divné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?