Antracitový dekor oken a dveří - zkušenosti

Profilova fotka
Dobrý den, předem se omlouvám, že zakládám další diskuzi na téma antracitových oken a dveří, (ano je toho tady docela dost, přečetl jsem si tady na fóru o tomto dekóru snad všechny témata) ale pořád mě to neuspokojilo. Jelikož už mě pomalu tlačí čas na výběr oken a dveří, mám na to už jen týden a stále váhám nad barevným dekórem. Už dlouho mám jasnou představu, jak by měl dům po dostavění vypadat a celou dobu jsem chtěl antracitový dekor oken a dveří, vše se ale změnilo tento týden, kdy jsem měl schůzku ve firmě, která mi dodá okna a dvěře. Paní byla moc milá a vstřícná, vše probíhalo v pohodě, ale docela mě zarazilo (ikdyž jsem rád, že řekla svůj osobní názor), když došlo slovo na dekór, tak paní mi antracitový dekór rozmlouvala, z důvodu velké náchylnosti na poškránání a že po letech dekór může trochu vyblednout. Proto má otázka cílí spíše na ty z Vás, kteří tento dekór už nějaký ten rok máte a podělili byste se se mnou s Vašími zkušenostmi, jak jste spokojení/nespokojení s volbou, zda byste šli do antracitu znovu, jak je to s údržbou, jak moc náchylné jsou na poškrábání, případně vyblednutí? Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Dobrý den, s dekory to není až tak snadné a jednoduché. Důležité co se týká náchylnosti vůči poskrabani je to, zda je renolitova folie (dekor) úplně hladký nebo je strukturovaný. Pokad je zcela hladký tak je velice náchylný na poskrabani. Další velice důležitou záležitosti u plastových oken je ze čím tmavší je dekor, tím více přitahuje sluníčko a prohriva se tak profil. Pokad se nejedna o kvalitně vyztuženy profil a ještě je to recyklat a ne prvomaterial a třídy kvality napr B, je velká pravděpodobnost následného kroucení rámu.
Odpovědět
@garciaramon máme cca 8 let, dekor je strukturovaný. Poškrábané nejsou vůbec, barva není světlejší než byla, celkově vypadají pořád nová. Takže za mne se není čeho bát a určitě bych neměnila. Co se týče ale materiálu máme to nejkvalitnější, co se v plastových oknech dá koupit. Je možné, že u levnějších variant to bude jiné.
Odpovědět
Jakou Vám nabídla jinou barevnou alternativu tedy? Já antracit mám, ale novostavbu, takže neporadím. Měla jsem bílé předtím a do těch bych zpětně už nešla, ty jsou náchylné na špínu...
Odpovědět
@jakubopava Copak prohřívání profilu, ale to nahřátí samozřejmě působí i na okolní materiál, ostění, ... Mám antracit, dokonce plast-hliník (nic levného) a stejně to pracuje jako hovado. Už bych do toho nešel a nechal to bílé (náchylnost na špínu neřeším, to bych nemohl mít bílé zdi ani interiérové dveře ani lednici atd.).
Odpovědět
Profilova fotka
@garciaramon nám vymlouvali ty folie ktere nemaji strukturu. Dali jsme si MetBrush antracit Grau. Ma trisku tmavsi odstin nez kartacovany hlinik ale struktura velmi podobna. Zatím máme pouze chvíli takžr co se týče životnosti netuším...
Odpovědět
Profilova fotka
@garciaramon hezký den, možná už jste vybral, ale přidám se se svojí troškou do mlýna. My chtěli antracit od začátku, ale také jsem chvíli váhala právě kvůli údržbě. Vybrali jsme od Oknostylu, a když jsme byli u nich na showroomu, tak jsem byla ráda, že oni sami v něm mají právě ten antracit (přímo na té budově), tak jsem to hned omrkla. Tam vše ok. Pak jsem se teda jela ještě dívat k jedněm známým, kteří ho mají cca 3 roky a tam zatím taky v pořádku. :-) Takže okna máme namontovaná od ledna a už jsme přišli na jeden menší zádrhel, na který je potřeba si dávat pozor! Při omítkách nám zalepili okna a dveře fóliemi a ne všechny pásky pak hezky oddělali, takže jsme to dočišťovali mi a tady pozor na prostředky, které na ten antracit vezmete. Manžel vyzkoušel snad 4 produkty, než přišel na ten správný. ;-)
Odpovědět
@gabrielaa Aha, to me zajímá :-) Máme také antracit a čeká nás čištění před nastěhováním. Jaký že je ten správný přípravek? 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?