Odpověď na příspěvek od churyb:
Dobrý den, obnovím téma a prosím o radu/nazor. Dv… @churyb Bezfalcové dveře nemáme, ale co se týká hluku, jsem zklamaný podobně jako Vy. Předtím jsme bydleli na na sídlišti, kde celkové akustické vlastnosti panelákového bytu byly k mému podivu lepší než máme teď v novostavbě. Vidím v tom několik faktorů: 1. v obytných místnostech (v obýváku, ložnici a dětském) jsme měli na zemi koberce, to udělá opravdu hodně. V domku je všude vinyl nebo dlažba. 2. dveře byly na paneláku sice obyčejné, ale měly klasické prahy. Tady máme dveře na míru z kvalitnějších materiálů, ale co je to platné, když je pod nimi půlcentimetrová škvíra. 3. jinak disponovaná chodba - na bytě byla do L-ka, teď máme devítimetrovou nudli, kde se zvuk nese jak v jeskyni. Zvenku je přitom domek odizolovaný dobře (cihly plněné minerální vatou).Odpověď na příspěvek od churyb:
Dobrý den, obnovím téma a prosím o radu/nazor. Dv… @churyb Dělal jsem ve firmě vyrábějíci dveře a s klidným svědomím Vám můžu říct, že tohle není v pořádku a rozhodně je to na reklamaci. Pokud Vám dveře montovala firma, která dveře dodala (vyrobila), tak to máte jisté. Buď budou muset vyměnit pánty nebo je špatně udělaná obložková zarubeň. Anebo samozřejmě je možné i špatné těsnění. Každopádně - reklamujte ! I bezfalcové dveře musí doléhat stejně jako falcové.Odpověď na příspěvek od tomikethc:
@churyb Dělal jsem ve firmě vyrábějíci dveře a s… @tomikethc Moc děkuji. To jste mě trošku uklidnil. Zkusíme tedy relamovat. Bohužel jsou to všechny bezfalcové dveře, a tak se bojím, jaká bude reakce firmy. Snad nás nepošlou do háje. Jinak ano, montovala stejná firma jako vyráběla. Z mého pohledu jsou zkrátka obložky moc dalaleko od sebe.Odpověď na příspěvek od churyb:
@tomikethc Moc děkuji. To jste mě trošku uklidnil… @churyb Držím palce a nenechte se odbít, že takhle je to správně nebo něco podobného jakože si to musí sednout atd. Musi sedět na poprvé ;-)Odpověď na příspěvek od churyb:
Dobrý den, obnovím téma a prosím o radu/nazor. Dv… @churyb ..to je slušnej punk, asi bych jim to omlátil o hlavu ať vrátí prachy a odvezou si to a nechal udělat jinde 🙈Odpověď na příspěvek od tomikethc:
@churyb Držím palce a nenechte se odbít, že takh… @tomikethc no právě, vzhledem k tomu, že jsem to převzal a podepsal, tak opravdu nevím. Co když to neuznají?Odpověď na příspěvek od churyb:
@tomikethc no právě, vzhledem k tomu, že jsem to … @churyb Toho se vůbec nebojte, když si koupíte nové auto a za jízdy zjistíte, že je něco špatně, tak taky jste auto převzal, ale je to výrobní vada. Pokud Vám neuznají první reklamaci, tak odvolání. Myslím, že ČOI má i bezplatnou právní poradnu, tak pak bych to spíš směřoval na ně, případně klidně řešit s nima, ať se do toho vloží. Ono někdy stačí jen první dopis od ČOI a věci se hýbou. Jen se nevzdát, tohle nemůžete akceptovat. A čim dýl to budete nechávat bez reklamace, tím hůř pro Vás.Odpověď na příspěvek od tomikethc:
@churyb Toho se vůbec nebojte, když si koupíte n… @tomikethc ano když se vám výrobní vada ukáže až za jízdy. Ale tady ta výrobní vada byla hned od začátku a tazatel ji přebral tohle není nic skrytého takže spíš bude záležet na nich. Když třeba namontuji křivě zásuvky a klient mi podepíše že je vše v pořádku a přebírá to a pak za týden si všimne že je to křivě tak záleží na mě jestli mu to přijdu srovnat.Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
Ja za energie platim rocne 40 tisic ....znamena t… @zdenek_valek Zdravím... jestli to byl dotaz na můj příspěvek, tak odpovím, jak je to u mě. - a) z vodárny ne, co protočím, to si zaplatím. Ale spotřebu vody 12 kubíků za rok asi nemá každej, a to jsme 3členná domácnost, a sprchujeme se každý den. Vysvětlení je v mých videích. b) plyn nemáme, takže nic neplatím, a ani mi nikdo nic nevrací c) za elektřinu... ano, zde to je opravdu tak. Můj dodavatel mi posílá peníze. I toto je ve videích. Teď nevím, jestli je to v těch prvních čtyřech, nebo až v těch dalších, nebo bonusech, ale je to tam. Mějte seOdpověď na příspěvek od zdenek_valek:
Ja za energie platim rocne 40 tisic ....znamena t… @zdenek_valek Pozor na něj, ten člověk jen potřebuje, aby se na jeho videa klikalo, protože pro výdělek na YouTube potřebuje předepsaný počet shlédnutí.Odpověď na příspěvek od dumnadvodouemailcz:
@zdenek_valek Zdravím... jestli to byl dotaz na m… @dumnadvodouemailcz Dodavatel posílá peníze.... To bych chtěl taky, přes 15 megawattů ročně, tak mi může poslat na účet 100 tisíc a budu spokojený 😉Odpověď na příspěvek od milanq:
@zdenek_valek Pozor na něj, ten člověk jen potře… @milanq dobrý den, to by smysl samozřejmě dávalo, co píšete. Až na to, že na videích není žádná reklama. A taky nemám s youtube nastavenou žádnou spolupráci. Takže věřte nebo ne, nemám z youtube ani kačku a ani to nečekám. Můžu vám to nějak dokázat? Navíc... můj dům figuruje v seznamu pasivních domů s tím, že už jsem xkrát byl kontaktován lidmi, kteří jej chtěli vidět, protože sami plánovali PD stavět. Nikdy jsem nikoho neodmítl, lidi jsem pozval a cca hodinku se jim věnoval. A co myslíte, že jsem si za to vzal? Nic. Nevím, jestli vám to bude stačit jako důkaz. Kdybych byl youtuber, a chtěl bych vydělat na počtu shlédnutí, tak bych si jistě zvolil jiné téma, než stavby PD. Nemyslíte?Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:
@dumnadvodouemailcz Dodavatel posílá peníze.... … @vladimir_sacha Chápu, že to vypadá vtipně. Ale já to tak mám. Jsme domácnost o třech lidech, dům cca 120 m2, přízemní, vaříme na elektrice, v podlaze máme odporové dráty, i když jsme je nikdy nezapnuli. Plyn nemáme. Takže jsem důkazem, že je možné dostávat v sumě za rok od dodavatele elektriky víc, než člověk zaplatí a mít tak plusovou bilanci. Jetsli by to bylo i u vás, to by se muselo spočítat. Nevím ale, jestli při spotřebě 15 MWh ročně máte pasivní dům nebo ne, nebo se chystáte na rekonstrukci. Pokud vás toto téma opravdu zajímá, tak mi napište email, a můžeme to probrat. Díky.Odpověď na příspěvek od dumnadvodouemailcz:
@vladimir_sacha Chápu, že to vypadá vtipně. Ale j… @dumnadvodouemailcz Pasivní to není, NED taky ne. Je to pomezí třídy B až C na dnešní poměry. K tomu je to na patro a celkem má to přes 300m2 podlahové plochy. A stavěno mezi lety 1999-2011 kdy byla ofiko kolaudace, ale to se už bydlelo. Jinak to od roku konce roku 2002 nebo začátku 2003 do začátku roku 2006 bylo opuštěné, tekla voda až do přízemí, mrzla na patře, nemělo to ani střechu ještě, jenom terak na trámech, proto tak dlouhá doba stavby.Odpověď na příspěvek od dumnadvodouemailcz:
@milanq dobrý den, to by smysl samozřejmě dávalo,… @dumnadvodouemailcz Ne. Naopak.Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:
@dumnadvodouemailcz Pasivní to není, NED taky n… @vladimir_sacha Děkuji za vysvětlení. Sice popisujete spíše délku stavby, než parametry domu, ale z kontextu tuším, že se dům nepřibližuje moc parametrům pro PD. Nevím, jaké máte možnosti, ale určitě navrhuji rekonstrukci alespoň do NED standardu. Těch 15 MWh je opravdu dost. A nebo je otázka, jestli potřebujete tak velký dům... jestli není třeba čas prodat a pořídit si nějaký menší. Jedni starší členi mé rodiny to zrovna takto teď dělají... prodávají bytovku s 300m2, kde dnes bydlí ve dvou, a pořizují si vejminek s 80 m2, v NED přibližujícímu se PD. A zbyde jim dostatek prostředků na důchod. Co se týká vás, tak samozřejmě neznám vaši rodinnou a finanční situaci, takže nedokážu poradit na základě mála informací. Když mi napíšete email s podrobnostmi, tak to můžeme probrat blížeji. Mějte se. (dumnadvodou@email.cz)Odpověď na příspěvek od dumnadvodouemailcz:
@vladimir_sacha Děkuji za vysvětlení. Sice popisu… @dumnadvodouemailcz To je zase samozvaný expert na všetko s nevyžiadanými radami, úplný samaritán. Podomový obchodník s teplou vodou..Odpověď na příspěvek od churyb:
Dobrý den, obnovím téma a prosím o radu/nazor. Dv… @churyb Dobrý den; chtěla jsem se zeptat jak dopadla vaše reklamace dveří. Máme úplně stejný problém.Tak by mě zajímalo jak se k tomu výrobce vyjádřil . Děkuji Michalczyková