Okna - poraďte

Profilova fotka
Zdravím, potřeboval bych radu ohledně oken, protože se točím v kruhu. Mám pár nabídek, kdo dodal. Všechno plastová okna, trojskla, trojí těsnění, nic speciálního. Avšak překvapily mě rozdíly v cenách, jelikož ještě před pár lety, před vším tím blázincem, byly nabídky relativně podobné. Cena včetně montáže dle normy s páskami. PKS okna – profil Kömmerling 88, meziskelní Chromatech Ultra, kování SIEGENIA TITAN AF, záruka 6 let, seřízení zdarma během 2 let – 327 032 Kč RI-OKNA – profil VEKA SOFTLINE 82, meziskelní Chromatech Ultra, kování Siegenia TITAN Premium, záruka 5 let – 347 012 Kč Pramos – profil HORIZONT PS SPACE 8 (90 mm), meziskelní Swisspacer U, kování WINKHAUS, záruka 7 let – 362 037 Kč okna.eu – profil Trocal 88, meziskelní Swisspacer V, kování ROTO NT, záruka 5 let, seřízení zdarma po celou dobu – 382 479 Kč U PKS okna je nejnižší sleva a jsou i nejlevnější. Zároveň ale mají v nabídce uvedeno, že mohou zvýšit cenu až o 15 %. Ostatní nic takového nemají. Co se týče osobní zkušenosti, nejlepší byla v Pramosu a okna.eu, ale to jsou zrovna ty nejdažší varianty. Dle parametrů vychází nejlépe Pramos, ale zároveň má asi nejmenší objemy z těchto všech. A ano vím, že důležitější než samotná okna, je montážní parta. Děkuji za jakékoliv postřehy.
Odpovědět
@koky999 Já teda i teď vidím cenové nabídky +- stejně. Každý výrobce má jiný profil a logicky jinou cenu, neboli cena/výkon je opravdu stejný. Pro srovnání: před měsícem jsme poptávali KONKRÉTNÍ vchodové dveře...nejlevnější 68t. a nejdražší 92t. za jedny a ty samé dveře...
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 Dle recenzi PKS okna nejsou špatná, my máme pramos, líbilo se my že je to česká firma a profily si vyrábějí sami, kování winkhaus. Máme už cca přes půl roku na montované a zatím žádný problém, seřídit by teda už chtěli jelikož je to stále hrubá stavba tak si vše sedá, máme od nich i vchodové dveře. Montážníci byly s okolí, nebyl nějaký problém, jen jedna díra u dveří mezi rámem světlíku a rámem dveří ve spodní části dveří ale to jsem zapěnil a dobrý, pak jsem našel jeden vyjetý turbo šroub, jeden škrábance na okně na rámu ale toho jsem si nevšiml při předání a poslední byl problém že nám nedodali síť na okno, to se pak vyřešilo. Jen jsem se tedy musel ozvat a napsat trochu důrazný e-mail. Vybíral jsem okna dle parametrů.
Odpovědět
Máme taky pks od veka. Zatím vše vypadá ok (dům se ale ještě dodělává). A sousedi co vedle už bydli a mají stejné okna, zatím bez stížnosti.
Odpovědět
Pramos vyrabi prvoplast, krome Vekry (ktera dela pouze provoplast v A tride) je to jedina firma v CR, ostatni je recyklat, at Vam budou tvrdit cokoliv. Porovnavejte technicke parametry, pro laika muze byt voditko i treba hmotnost u stejnych oken, neni to cim vic komor, tim vic adidas. Jinak u tech zaruk si podrobne prectete obchodni podmínky, vetsinou to maji podmineno placenym servisem, ktery Vas vyjde draz nez treba u firmy, ktera je drazsi ale servis ma 5 let bez podminek.
Odpovědět
Profilova fotka
@wries Presne tak a proto jsme se taky pro pramos rozhodli.
Odpovědět
Zkuste Slovaktual ja daval 370 tisic za plastova okna s hlinikovym clipem zvenku a celohlinikove vstupni dvere. Oken bylo 11 a z toho jeden HS portal a jedny vetsi balkonovky. Okna vcetne skryteho kovani, oboustrana barva.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za důležité informace. @libornovotny Kdy to bylo? Já jsem nechal nacenit plasthliník u okna.eu, Ri-okna a rozdíl mezi plastem byl 30-50 %
Odpovědět
@koky999 cca měsíc zpátky. Montaz bude cca za 2-3 týdny.
Odpovědět
@wries Můžete vysvětlit jaký je rozdíl mezi okny vyrobenými prvoplastem a recyklátem? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@dusli Recyklát nemá plnou UV ochranu, prvoplast ano, což tedy není až tak velký problém a ten reyklát se dává na vnitřní stranu oken ale nedokážu si představit jak to ve výrobě skloubí aby vnější strana byla z prvoplastu a vnitřní z recyklátu, to my přijde technicky nereálný provést, přeci když vyrábím profil okna ta ho vyrábím v jednom kuse a z jednotného materiálu. Ale možné to je když uvádějí že používají oba materiály.
Odpovědět
No ptal jsem, kvůli tomu, že je tady zaklínací mantra prvoplast hlavně ne recyklát. Další populární urban legend je váha okna. Na kvalitu prakticky nemá až takový vliv, jestli je při výrobě oken použit prvoplast nebo recyklát. Protože i recyklát má stejnou tuhost. Proto se při výrobě oken nakombinují nejčastěji oba materiály. UV ochrana je sice o něco lepší u prvoplastu, ale nic zásadního. Jsou důležitější parametry než zmíněná UV ochrana. Dnes je u tzv. vlajkových lodí u oken z PVC skoro (!!) jedno jaký profil, nebo výrobce si vyberete. Důležitější než parametr prvoplast je montážní firma, která okna namontuje. Pak, jestli se jedná o montáž pomocí montážní pěny nebo komprimační pásky. Použití paropropustné, parotěsné pásky, kotvení.... Pak také následný přístup firmy k seřízení, případné reklamaci apod. Samozřejmě se bavíme o oknech s podobnými hodnotami jako je celkový parametr Uw, u skel pak Ug. Čím je tato hodnota nižší, tím lépe. Pak podle typu dist. rámečku, kvalita a typu použitých skel, spojích....atd. U PVC oken si také připlácíte za design. Ve zkratce, pouhé použití prvoplastu a parametru váhy, je v souvislosti s výslednou kvalitou pouhá marketingština dealera pro zákazníky. Tím nechci tvrdit bezvýznamná, ale jen není tak rozhodující, jak se vám obchodní zástupce dealera bude pokoušet namluvit 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?