Okno obývací pokoj

Dobrý den, jdu si pro radu a názor, řešíme okno v obývacím pokoji. Nejsme stále rozhodnuti jaké okno zvolit. Momentálně je podle projektu plánované okno až na zem viz ukázka ve fotografii. Co by jste zvolili vy okno az na zem s balkónovými dveřmi. Nebo nějaké sedací okno nebo něco jiného? co by jste nám doporučili. Vedle je dům sousedů který zatím ze současné fotky není videt. děkuji Zdeněk
Odpovědět
@zdenekh1 to záleží čistě na vás co se vám líbí a co ne. Osobně mi se tyto velké okna nelíbí ale záleží to na vás teď je to moderní a většina vás bude přesvědčovat na tyto okna.
Odpovědět
Z kuchyne urcite dvere na terasu, v obyvaku sedaci okno - tak bych to dala u nas.
Odpovědět
@zdenekh1 Souhlasím s Puhelin. 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Také souhlasím s @puhelin
Odpovědět
@edison101 "..velké okna nelíbí... teď je to moderní..." Ono to není moderní teď, ale již hodně roků a pravděpodobně ještě dlouho bude. A bude to i z důvodů nejen estetických, ale i funkčních. Říká se tomu sluneční zisky 😉 Jinak máme to přesně tak, jak říká Puhelin a max spokojenost. Ale proti gustu....Je to na vás.
Odpovědět
@zdenekh1 Ahoj, u oken bych přemýšlela nad světovými stranami - sluneční zisky a taky nad okolní zástavbou + vstup na zahradu/terasu. Sedací okno se podle mě hodí jen pokud máte nerušený výhled a ne když vám do něho bude nakukovat 5 sousedů. Asi si k sedacímu oknu nebudete dávat záclony, což u velkého okna nevadí a vypadá vizuálně hezky (taky když bude na jih, tak v létě tam nepůjde sedět, zase v zimě je to určitě příjemné). Osobně jsme řešili podobný problém a nakonec jsme se rozhodli pro velké okna (2,5-3m HS třikrát v obýváku a kuchyni, máme venkovní žaluzie a když tak dám záclony ).Momentálně bydlíme v podkrovním bytě a nedostatek světla mě velmi irituje, především teď, když pracuji z domu. Pokud už máte hrubou stavbu, tak se tam nyní v zimě zastavte a koukněte jak a kolik světla máte - možná vám to pomůže v rozhodování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?